Kuopion Joulutori

Ravintolat ja kahvilat

Joulun Lumo glögibaari ja kahvila

JOULUN LUMO GLÖGIBAARI JA kahvila

Sawohouse Underground ja Hurry Events toteuttavat tänä vuonna tunnelmallisen Joulun Lumo glögibaari & kahvilan Kuopion Joulutorilla. Tarjolla on perinteisiä jouluherkkuja lohikeittoa, maistuvaa riisipuuroa, pullaa, munkkeja, joulutorttuja ja pipareita, kahvia ja teetä.

Lignell&Piispasen glögibaarista kahvilakävijöille on tarjolla tuoksuvia jouluisia drinkkejä ja glögijuomia sekä alkoholillisina että alkoholittomina. Tule piipahtamaan jouluostosten lomassa ja istahtamaan hetkeksi tunnelmalliseen joulukahvilaan nauttimaan ihania jouluherkkuja. Jouluinen taustamusiikki sekä paikallisten muusikoiden viihdyttävä livemusiikki virittää kävijänsä jouluiseen tunnelmaan.

Sorrento viini- ja antipastotupa

Sorrenton viini- ja antipastotupa

Trattoria Sorrento on ollut osa Kuopion ravintolamaailmaa jo vuodesta 2013. Tänä vuonna Sorrento avaa kolmannen toimipisteensä, Sfizieria Sorrenton kauppakadulle ja tuo Italian herkut vieläkin lähemmäs kuopiolaisia. 

Sorrenton myyntipisteellä Joulutorilla myydään italialaisia juustoja, leikkeleitä ja antipastoja sekä paikan päällä syötäväksi, että mukaan ostettavaksi. Tämän lisäksi pisteellä maistellaan omia maahantuontiviinejä sommelierin johdolla ja totta kai mukana ovat myös italialaiset oluet, limonadit ja jo niin monille tutuksi tulleet Sorrenton Joulukorit.

Leipomoliike Irene Partanen

Kalakukkoleipomo Irene Partanen on Kuopiossa sijaitseva leipomo, joka on erikoistunut leipomaan käsityönä useana vuonna Suomen parhaaksi valitut kalakukot. Kalakukot, riisipiirakat, lihapiirakat ja herkulliset munkit. Kaikki tuotteemme tehdään perinteitä kunnioittaen laadukkaista ja paikallisista raaka-aineista. 

Kokeneiden ja taitavien leipurien käsistä leipomollamme syntyy todellisella ammattitaidolla mualimankuulut kalakukot. Kun kaipaat mainioita makuelämyksiä, Kalakukkoleipomo Irene Partasen suussa sulavat tuotteet ovat oiva ratkaisu juuri tähän tarkoitukseen.

www.irenepartanen.fi

Haapasalon Hatsapuri

HAAPASALOn Hatsapuri

Haapasalon Hatsapuri on Puumalasta kotoisin oleva Hatsapureja ja Hatsapurilloja valmistava ja myyvä yritys, jonka Ville Haapasalo perusti kesällä 2020. Hatsapuri on herkullinen Georgilainen juustoleipä, jonka raakapainosta puolet on suussa sulavaa sulguni-juustoa. Toivotamme kaikki tervetulleiksi maistamaan tätä Puumalassa leivottua herkkua ja nauttimaan joulutunnelmasta Kuopion joulutorille. 

”Mitä kylmempi keli sitä kuumempi Hatsapuri.”

www.hatsapuri.fi

A.Asplundin Bratwurst

A.Asplundin Bratwurst

A.Asplund tarjoaa Joulutorilla aitoa saksalaista bratwurstia!

Tule maistamaan aitoa saksalaista bratwurstia! Saksalaisten suosikkiherkut bratwurst ja currywurst ovat juuri sopivaa purtavaa talviseen markkinapäivään ja ne vievät sinut hetkeksi saksalaisille joulumarkkinoille. Haukkaa maukas bratwurst hot dog vaikkapa sinapilla, tai nauti lämmin currywurst herkullisen currykastikkeen kanssa.

spiraalisipsi

Rullaava sipsitehdas. Spiraalisipsin paikan päällä käsintehdyt sipsit punajuuresta, perunasta ja bataatista.  

“Tarina alkoi vuonna 2016 maalaismarkkinoilla. Olin törmännyt aikaisemmin reissatessani Baltian maissa tikkuperunoihin, jotka oli leikattu kauniiseen spiraalin muotoon ja asetettu tikun nokkaan. Tästä inspiroituneena aloitimme spiraaliperunoiden paistamisen ja myymisen markkinoilla”, Spiraaliperuna Oy:n yrittäjä Matti Martikainen summaa. 

Pikkuhiljaa Spiraaliperunoiden muoto muuttui, tikut jäivät pois ja peruna sai seurakseen myös muita juureksia. Spiraaliperunat vaihtuivat siis SpiraaliSipseihin ja loppujen lopuksi peruna, bataatti ja punajuuri vakiinnuttivat paikkansa SpiraaliSipsin myyntikojussa. Näillä juureksilla on menty tähän asti, mutta teemme jatkuvasti tuotekehittelyä ja testaamme eri juuresten käyttömahdollisuuksia.

A.Asplundin Rahkamunkit

A.Asplundin Rahkamunkit

A.Asplund tarjoaa Joulutorilla paikan päällä valmistettuja rahkamunkkeja joko heti syöntiin tai mukaan!

Olemme pieni perheyritys Mäntyharjulta ja valmistamme tuotteemme aina paikan päällä. Olemme aloittaneet toiminnan v.1994 Saksassa, josta muutimme Suomeen paluumuuttajina v.2004 ja siitä lähtien olemme kiertäneet Suomessa erilaisissa tapahtumissa, markkinoilla ja messuilla. Olemme valmistaneet rahkamunkkeja saman herkullisen reseptin mukaan jo yli 20 vuotta!”

Africana Sambusa

Africana sambusa

AfricanaSambusa on perheyritys joka oli intohimosta perustettu yhdistysten voimalla 2014 lähtien ja rekisteröity 2017 kokemusten varrella. Ollaan liikkuva elintarvikehuoneisto joka kiertää eri kaupunkia suomessa tarjoamaan eksoottisia katu ruokia ja herkkuja. Ilo on meidän tuoda positiivisuus, iloisuus sekä erikois tunnelma egosentrinen gastronomi ruoalla.

Meidän valikoimassa löytyy muun muassa sambusat. Sambusa on kolmio muotoinen Itämainen käsintehty ohut taikinasta friteerattu paistos joka on täytetty mahdollisimman sesongin mukaan tuore tuotteesta. Tässä tapauksessa suomalaisesta jauhelihalla tai kasvis vaihtoehto mung pavuilla. Sambusat ovat suosittu eksoottinen välipala Itä -Afrikkaan, ja olemme nöyränä laajentamaan makupalettisi tällä ainutlaatuisella tilaisuudella. 

https://www.facebook.com/africana.sambusa