Kuopion Joulutori

Ravintolat ja kahvilat 2021

JOULUN LUMO -GASTROBAR & GLÖGIBAR

Joulun Lumo kattaa kävijöille palkitun ruokamaakunnan herkulliset helmet maistettaviksi, elettäviksi, koettaviksi ja nautittaviksi. Piipahda rennosti glögillä tai maistelemassa sesongin herkkuja – kokonaisuus tarjoilee alueen parhaita paloja maukkaissa merkeissä koko perheelle.

Ravintolan tarjonnasta vastaa GastroBar B/P, joka tunnetaan niin Suomen parhaimmiksi äänestetyistä burgereistaan kuin onnenkyyneleet poskelle vieräyttävistä lähiruoasta luoduista fuusio- ja street food herkuista.

Glögibaarin pannut pitää kuumana Hurry Events, jonka höyryävässä valikoimassa komeilee pohjoissavolaisia glögituotteita tutustuttavaksi – esimerkiksi Nenosen Mansikkaglögiä ja Euroopan yhtenä parhaana ruokalahjana palkittua Willimaku glögiä. Lisäksi voi maistaa mm. Hiekkalan vaaleaa luomu omenaglögiä, mansikka – tai mustaherukkaglögiä sekä Loimun vuosikertaglögiä.

Euroopan maukkain joulumenu rakentuu vahvasti alueen tuotteisiin. Sapasten muodossa voi tutustua esimerkiksi Kala-Lapin, Pesolan Pihvilihan, Willimaun, Peltolan Bluen, Kuopio Hunajallan sekä useiden paikallisten makujen maailmaan. Lisäksi listalla on esimeriksi Finnwildin sorsanmaksa-parfait, Rantalan tilan lammasta sekä talkkunaan ja Siilin Myllyn tuotteita. Tarjolla on myös joulun ajan klassikkoa – riisipuuroa. Tiedossa on siis sekä helppoa, nopeaa että pikkuisen parempaakin tarjontaa kaikenikäisille – ja mikä tärkeintä, ennennäkemätön kattaus lähiruokaa ja paikallista osaamista.

Joulun Lumo - Gastrobar & Glögibar ravintolat löydät Joulutorin ravintolateltasta

Kaffeteria Mummola

Mummolan maut saapuivat maalta kaupunkiin.

Me täällä Kaffeteria Mummolan keittiössä valmistamme toinen toistaan makoisimmat herkut tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Tänä jouluna teimme joulutorille myyntiin muun muassa piparkakut, pikkuleivät, erilaiset kuivakakut sekä runsaasti muita jouluisia herkkuja, joista osa myös gluteenittomina. Näitä voit ostaa näppärästi omaan juhlapöytään tai vaikkapa pukinkonttiin. Paistamme torilla ”joulun makuiset” vohvelit, tarjolla myös kahvia, teetä ja mummolan kuumaa marjamehua.

Lämpimästi tervetuloa Mummolan joulumökkiin.

https://www.kaffeteriamummola.fi/

Kaffeteria Mummolan tuotteet löydät joulumökistä nro 10

Kuopijon Lettukeisari

Entisajan torimyyjissä oli huimia persoonia. Myyminen ja hervottomat jutut kylykeen saivat monet immeiset palaamaan aina saman myyjän luokse uudelleen vaikkei ostotarkoitusta olisikaan.

Mikko Miina on persoonallaan valloittanut monet immeiset ja sen seurauksena on rakentunut ”Lennokas Lettulähettiläs” omine tuotteineen.

Miinan Isomummon salaisista resepteistä sekä omasta intohimosta lajiin on syntynyt huikea tuoteperhe. Joka saa koko vuoden maistumaan LETULTA!!

”Isomummon sanoin; jos paistat lettuja ja teet sen oikein, niin töitä ei tarvitse tehdä” Mikko naurahtaa.

www.kuopijonlettukeisari.fi

Kuopijon Lettukeisarin tuotteet löydät joulumökistä nro 9

Kalakukkoleipomo Hanna Partanen

Hanna Partanen syntyi vuonna 1891 Kuopiossa. Kalakukkojen leipomisen hän aloitti alun perin kotitilallaan Kuopion Lehtoniemessä, josta hän kuljetti kukot myytäväksi Kuopion torille. Myöhemmin Hanna Partanen muutti perheineen Kuopion keskustaan Kasarmikadulle, jolloin myös leipomistoiminta muuttui ammattimaisemmaksi, kun Kasarmikadun asuintilat muutettiin osittain leipomotiloiksi. Virallinen elinkeinolupa Hanna Partaselle myönnettiin vuonna 1931.

Vuosien myötä valikoimaan on kalakukkojen rinnalle tullut myös lihasta, kirjolohesta, lantusta ja kasviksista valmistettuja kukkoja sekä muita leipomotuotteita, kuten liha- ja riisipiirakoita sekä munkkeja. Kaikki tuotteet valmistetaan edelleen käsityönä alusta loppuun ja valmistuksessa käytetään parhaita kotimaisia, lähialueilta hankittuja raaka-aineita. Esimerkiksi kukoissa käytetyt muikut kalastetaan Suvaksen puhtaista vesistä Vehmersalmella.

Yritys toimii edelleen samoissa Kuopion Kasarmikadun kalakukkoleipomon tiloissa, ja kalakukot paistetaan alkuperäisessä leppähaloilla lämpiävässä uunissa.

www.hannapartanen.com

Kalakukkoleipomo Hanna Partasen tuotteet löydät joulumökistä nro 5

Leipomoliike Irene Partanen

Kalakukkoleipomo Irene Partanen on Kuopiossa sijaitseva leipomo, joka on erikoistunut leipomaan käsityönä useana vuonna Suomen parhaaksi valitut kalakukot. Kalakukot, riisipiirakat, lihapiirakat ja herkulliset munkit. Kaikki tuotteemme tehdään perinteitä kunnioittaen laadukkaista ja paikallisista raaka-aineista. 

Kokeneiden ja taitavien leipurien käsistä leipomollamme syntyy todellisella ammattitaidolla mualimankuulut kalakukot. Kun kaipaat mainioita makuelämyksiä, Kalakukkoleipomo Irene Partasen suussa sulavat tuotteet ovat oiva ratkaisu juuri tähän tarkoitukseen.

www.irenepartanen.fi

Leipomoliike Irene Partasen tuotteet löydät joulumökistä nro 7

Hodarikoju

Hodarikoju

Hodarikoju on täyden palvelun catering-yritys, jonka toiminnan kulmakiviä ovat herkulliset nakkisämpylät sekä laadukas ja viihdyttävä asiakaspalvelu. Hodarikoju hyödyntää annoksissaan pohjois-savolaisten tuottajien raaka-aineita. 

www.hodarikoju.fi

Hodarikojun löydät 20.-22.12. välillä pop-up joulumökistä nro. 2

HAAPASALOn Hatsapuri

Haapasalon Hatsapuri on herkullinen Georgilainen juustoleipä, jonka raakapainosta puolet on suussa sulavaa sulguni-juustoa. Toivotamme kaikki tervetulleiksi maistamaan tätä Puumalassa leivottua herkkua ja nauttimaan joulutunnelmasta Kuopion joulutorille.

Haapasalon Hatsapuri-menu:
-Hatsapuri juustoleipä
-Hatsapuri lihaleipä

”Mitä kylmempi keli sitä kuumempi Hatsapuri.”

www.hatsapuri.fi

Haapasalon Hatsapurin tuotteet löydät joulumökistä nro 6

A.Asplundin Rahkamunkit

A.Asplundin Rahkamunkit

A.Asplund tarjoaa Joulutorilla paikan päällä valmistettuja rahkamunkkeja joko heti syöntiin tai mukaan!

Olemme pieni perheyritys Mäntyharjulta, joka valmistaa herkullisia rahkamunkkeja aina paikan päällä paistettuna. Olemme valmistaneet rahkamunkkeja saman herkullisen reseptin mukaan jo yli 20 vuotta.

A.Asplundin tuotteet löydät joulumökistä nro 11