Kuopion Joulutori

Elintarvikkeet 2021

Kanelimamma

Anna hyvää lahjaksi! Kanelimamma on kotimainen yritys, joka tarjoaa hyviä, palmuöljyttömiä herkkuja kauniissa lahjapakkauksissa. Hemmottele itseäsi ja ystävääsi kotimaisella joulukahvilla tai glögillä, suussa sulavalla suklaalla tai vanhanajan voitoffeella.

www.kanelimamma.com

Kanelimamman tuotteet löydät Joulutorin herkku&lahja myymälästä numero 17

Taste savo pop up

Taste Savo pop up lähituotepuoti nostaa näyteikkunaan paikalliset tuottajat, Euroopan palkitut ruokalahjat sekä mukaan ostettavat pohjoissavolaiset maistuvat lahjat. Lähiruokaa ja joulun tunnelmaa, tervetuloa keräämään maistuvimmat ideat, lahjakortit ja savolaiset elämykset pukinkonttiin! Mukana on noin 120 pohjoissavolaista lahjaideaa! Tervetuloa makumatkalle koko Euroopan herkullisimpaan jouluun!

Pop upit ovat yksi konkreettinen tapa lisätä lähiruoan tunnettuutta. Joulutorilla Taste Savon myymälää operoi Ravintolamestarit, jonka toimitusjohtaja ja alueen virallinen ruokalähettiläs Eeva Mertanen on intohimoinen lähiruoan puolestapuhuja. Savonia AMK:n hallinnoiman Savolaisuus on makuasia -hankkeen pop up myymälä palvelee Kuopion Joulutorilla koko tapahtuman ajan.

Taste Savo pop up lähituotepuodin löydät joulumyymälästä numero 12

Gopala

GOPALA

Gopalan kaikki herkut ovat Suomessa rakkaudella käsintehtyjä. Suussasulavaa fudgea ja toffeeta on jo yli 20 erilaista makua, sekä omien mehiläisten hunajaa löytyy lasipurkeista niin luontaisena kuin eri tavoin maustettuina – kaikki herkullisia. 

Tule paikan päälle maistiaisille! Gopalan tuotteet ovat laadukkaita gourmet-herkkuja, jotka on valmistettu kotimaisista raaka-aineista niin pitkälle kuin mahdollista – pähkinät ja kaakaopavut eivät vielä Suomen lakeuksilla kasva. Tarjolla on reilusti myös gluteenittomia, maidottomia sekä vegaanisia vaihtoehtoja.

http://www.gopala.com

Gopalan tuotteet löydät joulumyymälästä numero 13

Namitupa

Namitupa

Namitupa on perinteinen karamellitehdas, joka sijaitsee pienessä etelä-pohjalaisessa kylässä nimeltä Ilmajoki. Namituvalla on jo vuosikymmenien ajan leivottu käsityönä perinteisiä sokerimakeisia. Vaikka teemme monipuolisesti hyvää, niin salmiakeistahan meidät nykyään tunnetaan.

Haluamme tarjota herkullisia salmiakkielämyksiä kaikille. Myös heille joille salmiakki ei terveydellisistä syistä tavallisesti sovi. Erikoisuutena valmistamme myös salmiakkeja, joissa ei ole lainkaan raskausaikana kiellettyä ja verenpainetta kohottavaa glykyrritsiiniä.

Makuvalikoimasta löytyy perinteisen salmiakin ja klassisten yhdistelmien lisäksi herkullisia ja mielenkiintoisia uusia makuja, joilla tavoittelemme täydellistä makutasapainoa: suolaisuutta, kirpakkuutta, raikkautta, makeutta ja väkevyyttä. Salty Loves, eli Rakkaussalmiakki, on jopa voittanut Salmiakki Finlandia – palkinnon.

Salmiakkien lisäksi Namituvalla valmistuvat hauskan herkulliset Enkelin Eväspussi herkkulahjat. Kotimaiset käsintehdyt jouluiset herkut pakattuina suloisiin ihanilla toivotuksilla varustettuihin pakkauksiin ovat mitä paras lahjaidea.

Vaivattomia ja varmasti mieluisia lahjoja ja joulutervehdyksiä joka tarpeeseen!

www.namitupa.fi

Namituvan tuotteet löydät Joulutorin herkku&lahja myymälästä numero 17

Café Nazca

Café Nazca on kuopiolainen 2017 perustettu pieni kahvipaahtimo jonka toimintaa pyörittää Karla.

Karla on kotoisin alunperin Perusta, jonne myös paahtimon nimi viittaa. Nazca on vanha perulainen kaupunki keskellä autiomaata. Kaupungin lähettyviltä on löydetty kuuluisat nazca linjat, eli valtavat eläimiä ja muita tunnistettavia muotoja esittävät maapiirustukset. Monet meidän tuotteet tunnistaakin juuri näistä maapiirustuksista.

Kahvinkasvattajamme kasvattavat kahvinsa eettisiä ja ekologisia arvoja kunnioittaen ja monet tuotteistamme ovatkin luomusertifioituja. Kahvin lisäksi tuomme maahan valtavan valikoiman luomuteetä ja -kaakaota. Paahtimomme sijaitsee Matkuksella Juustoportin tiloissa, jossa toimintaamme myös pääsee tutustumaan etukäteen sopien.

www.cafe-nazca.fi

Café Nazcan tuotteet löydät Joulutorin herkku&lahja myymälästä numero 17

Juuriska

Juuriska

Juuriska on täysin gluteeniton ja vegaaninen leipomo. Leivät leivotaan hapanjuureen, ilman lisäaineita ja ilman teollista hiivaa, vain parhaista raaka-aineista. Hapanjuuri tekee leivistä vatsaystävällisiä, ravinteikkaita ja niin herkullisia! Kaikki tuotteet ovat gluteenittomia ja vegaanisia (eli myös maidottomia, munattomia, laktoosittomia).

Tuotevalikoimaan kuuluu kahta erilaista tummaa leipää, tattarisydämiä, riisipiirakoita, saaristolaisleipää, joululeipää sekä piparkakkutaloja.

www.juuriska.fi

Juuriskan tuotteet löydät 18.-19.12. välillä pop-up joulumökistä nro 2

Hujasen Hunaja

HUJASEN HUNAJA

Hujasen luonnontuotteet ovat aidosti kotimaisia ja itsevalmistettuja!

Makoinen hunaja kerätään omilta mehiläisiltä Maaningalla ja luonnonmarjat Savon metsistä. Joulumarkkinoiden valttituotteeksi noussut mesimarjahillon marjat kulkeutuvat Savoon Oulun seudulta. Tätä herkkua ei kovin monesta paikasta löydy. Kuopion Joulutorilla Hujasen Hunaja tarjoaa vierailijoiden joulupöytiin viemisiksi hunajan ja hillojen lisäksi joulu- ja konjakkisinappia ja monia eri marjamehuja: mustaherukkaa, mansikkaa, puolukkaa ja karpaloa.

Jo lähes 30 vuotta luonnontuotteillaan ympäri Suomea torimyyntiä tehnyt Hujasen Hunaja on myös palkittu Maaningalla Vuoden yrittäjä -tittelillä vuonna 2000.

Hujasen Hunajan tuotteet löydät joulumökistä numero 8

Monireal

Monireal

Monireal perheyritys on tarjonnut kala- ja lihajalosteita jo 25-vuoden ajan.

Tarjoiltavat kalasäilykkeet valmistetaan Nurmeksessa, ja kalat kalastetaan Pielisjärvellä ja muualla Pohjois-Karjalan vesissä. Lihasäilykkeet valmistetaan Uuraisilla, keski-Suomessa, ne valmistaa Säilyke Herttua Oy. Tuotteet valmistetaan 100% suomalaisista raaka-aineista. Monireal myy myös lohijalosteita, mm. kylmä- ja lämminsavulohta. Yhteistyö tuottajien kanssa on ollut antoisaa saaden kierrellä ympäri Suomen eri markkinoiden ja torien välillä. Omalla välineistöllä 100% kotimaisia tuotteita liikkuu Kuusamosta Ouluun, Lappeenrannasta Jyväskylään ja Kuopioon, ja jälleenmyyjien avustuksella vielä kauemmaksikin.

Monirealin tuotteet löydät joulumökistä numero 4

Minttu-Maria Tikander

Minttu-Maria Tikander

Minttu-Maria Tikander on tehnyt jo vuodesta 1998 piparkakkumökkejä omalla taikinareseptillään ja muotoilullaan. Pipari tuotteiden koristelu on hänelle intohimo ja hän panostaa siihen aina paljon aikaa sekä suunnitteluun, että toteutukseen. Tänä vuonna hän toteutti suklaamaalauksen piparimökin kattoihin, jossa näemme kuvan, jossa on punatulkku jouluaamuna. Lisäksi piparimökkien katoilta löytyy tänä vuonna koristeellisempaakin kuviota. Uutena tuotteena tälle vuodelle on tehty suuren suosionkin saavuttaneen piparikranssin. Myynnissä on mukana kranssien lisäksi perinteiset Tontun talo, Tontun maja ja piparikuusi sekä muutama herkullinen hedelmä- ja maustekakku. Tervetuloa ostoksille!

Minttu-Maria Tikanderin tuotteet löydät 16.12. popup joulumökistä nro: 2 

Mualiman napa tuotteet

Mualiman Napa tuotteet löydät Joulutorin herkku&lahja myymälästä numero 17

www.mualimannapa.fi