Kuopion Joulutori

Tuotteet ja kauppiaat 2023

TIIKU

tiiku

TIIKU on kuopiolainen, tyylikkään leikkisä vaatebrändi, jonka missiona on luoda iloa ja kestävää kauneutta arjen ainutlaatuisiin hetkiin.

Kotimaisuus, vastuullisuus, esteettisyys, yhteisöllisyys ja hyvän jakaminen ovat TIIKUn ydinarvoja.

www.tiiku.fi

Instagram @tiiku_clothing

Tiikun tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Roosan

”ROOSAN on vuonna 2020 perustettu yritys, joka valmistaa käsityönä ainutlaatuisia hiusasusteita ja helmikoruja. Yrityksen takaa löytyy Roosa, joka suunnittelee ja luo jokaisen tuotteen kotoa käsin Kokkolassa. ROOSANin valikoimasta löydät ihastuttavia asusteita niin arjen piristykseen kuin juhlatyylin kruunaamiseenkin.


”Olen aina rakastanut käsillä tekemistä ja nauttinut oman kädenjälkeni näkemisestä. Kun vuonna 2020 pandemia iski, vapautui enemmän aikaa käsitöiden tekemiseen. Tuolloin syntyi unelma oman yrityksen perustamisesta, ja näin ROOSANin tarina sai alkunsa.”

Jokainen tuote on huolella valmistettu ja niissä näkyy käsityön jälki sekä rakkaus yksityiskohtiin.”

www.roosan.fi

Facebook @Roosan / Instagram @roosan.fi

ROOSAn tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

StyleOne

StyleOne

StyleOne:n yrittäjä Mia on kotoisin Asikkalasta on kierrellyt ympäri Suomen myymässä villatuotteitaan eri toreilla ja markkinoilla. Villatuotteista villahousut-, paidat ja sukat ovat aitoa kotimaista villaa. Muiden laadukkaiden villatuotteiden, kuten alpakan ja angoran, maahantuontia Mia hoitaa kotimaisten tuotteiden ohella. Toreja ja markkinoita kierrellen yrittäjänä pääsee matkustamaan ja tapaamaan uusia ihmisiä, se on täällä mukavinta!

Sukkamummo

SUKKAMUMMO

Kuopion torillakin tuttuna torimyyjänä ollut Helena valmistaa omin käsin ja laatua vaalien villasta kudottuja villasukkia, lapasia ja kynsikkäitä lapsille ja aikuisille. Lisäksi Joulutorilla on tarjolla patalappuja ja muita jouluaiheisia käsitöitä. Villatuotteissa Helena suosii sellaisia materiaaleja, jotta tuotteiden konepesu on mahdollista. 

Käsityöt Helena aloitti jo lapsena oman perheen maatilalla lampaita kerien. Lampaiden villa lähetettiin Pirtin kehräämölle ja postissa kulkeutui uudet villalangat suoraan kotiin neulottaviksi. Innokkuus käsitöihin ja eläkeiän vapaus saavat Helenan pitämään yrittäjyyttä yllä, “Sukkamummona” leikillisesti sanoen. 

IHANIA

Ihania on lahtelainen ompelimo, jossa on valmistunut käsityönä asusteita ja muita ihanuuksia vuodesta 2016 Sari Väisäsen käsissä. Tuotevalikoimaan kuuluu erilaiset pannat, pipot, turbaanit ja muut kauden asusteet. 

Ihanian maailmaan pääset tutustumaan osoitteessa

www.ihania.fi 

Facebook/Instagram @ihania.fi

IHANIAn tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Leipomoliike Irene Partanen

Kalakukkoleipomo Irene Partanen on Kuopiossa sijaitseva leipomo, joka on erikoistunut leipomaan käsityönä useana vuonna Suomen parhaaksi valitut kalakukot. Kalakukot, riisipiirakat, lihapiirakat ja herkulliset munkit. Kaikki tuotteemme tehdään perinteitä kunnioittaen laadukkaista ja paikallisista raaka-aineista. 

Kokeneiden ja taitavien leipurien käsistä leipomollamme syntyy todellisella ammattitaidolla mualimankuulut kalakukot. Kun kaipaat mainioita makuelämyksiä, Kalakukkoleipomo Irene Partasen suussa sulavat tuotteet ovat oiva ratkaisu juuri tähän tarkoitukseen.

www.irenepartanen.fi

Joulun Lumo glögibaari ja kahvila

JOULUN LUMO GLÖGIBAARI JA kahvila

Sawohouse Underground ja Hurry Events toteuttavat tänä vuonna tunnelmallisen Joulun Lumo glögibaari & kahvilan Kuopion Joulutorilla. Tarjolla on perinteisiä jouluherkkuja lohikeittoa, maistuvaa riisipuuroa, pullaa, munkkeja, joulutorttuja ja pipareita, kahvia ja teetä.

Lignell&Piispasen glögibaarista kahvilakävijöille on tarjolla tuoksuvia jouluisia drinkkejä ja glögijuomia sekä alkoholillisina että alkoholittomina. Tule piipahtamaan jouluostosten lomassa ja istahtamaan hetkeksi tunnelmalliseen joulukahvilaan nauttimaan ihania jouluherkkuja. Jouluinen taustamusiikki sekä paikallisten muusikoiden viihdyttävä livemusiikki virittää kävijänsä jouluiseen tunnelmaan.

www.sawohouse.fi

Facebook/instagram @sawohouse_underground @SawoHouse @Maximkuopio

Tiktok @Sawohouse @Sawohouse_ug

A.Asplundin Bratwurst

A.Asplundin Bratwurst

A.Asplund tarjoaa Joulutorilla aitoa saksalaista bratwurstia!

Tule maistamaan aitoa saksalaista bratwurstia! Saksalaisten suosikkiherkut bratwurst ja currywurst ovat juuri sopivaa purtavaa talviseen markkinapäivään ja ne vievät sinut hetkeksi saksalaisille joulumarkkinoille. Haukkaa maukas bratwurst hot dog vaikkapa sinapilla, tai nauti lämmin currywurst herkullisen currykastikkeen kanssa.

A.Asplundin Rahkamunkit

A.Asplundin Rahkamunkit

A.Asplund tarjoaa Joulutorilla paikan päällä valmistettuja rahkamunkkeja joko heti syöntiin tai mukaan!

”Olemme pieni perheyritys Mäntyharjulta ja valmistamme tuotteemme aina paikan päällä. Olemme aloittaneet toiminnan v.1994 Saksassa, josta muutimme Suomeen paluumuuttajina v.2004 ja siitä lähtien olemme kiertäneet Suomessa erilaisissa tapahtumissa, markkinoilla ja messuilla. Olemme valmistaneet rahkamunkkeja saman herkullisen reseptin mukaan jo yli 20 vuotta!”

Facebook @Rahkamunkit

Hodarikoju
Pop-Up Joulumökki
pe-su 8.-10.12.

Hodarikoju

Tänä talvena Kuopion joulutorilla koetaan ainutlaatuinen street food -elämys, kun kuopiolainen Hodarikoju saapuu tarjoamaan suussa sulavia herkkujaan. Listamme kirkkaimpana tähtenä loistavat ensiluokkaiset premium-hodarit, jotka valmistuvat omien reseptiemme mukaan hyödyntäen pohjoissavolaisten tuottajien raaka-aineita.

Kaikki hodarimme on nimetty kuuluisien koirien mukaan. Voit valita suosikkisi, olipa se sitten Lennu, Beethoven tai Poliisikoira Rex. Uutuutena Kuopion joulutorilla lanseerataan päräyttävä – jouluteemainen makuelämys, ”Pukin Pikku Apuri”.

Hodarikoju laittaa hännät heilumaan! Koiraystävällisenä yrityksenä tarjoamme jokaiselle koiralle nakin kaupan päälle, kun koiranomistaja ostaa hodarin.

Hodarikoju on street food -catering-palvelu, joka tarjoilee katuruokaa pohjoissavolaisin maustein, luoden samalla ainutlaatuisia palvelukokemuksia. Toimimme ympäri Suomea, tarjoten palvelujamme niin yksityis- kuin yritystilaisuuksissakin.

www.hodarikoju.fi

Facebook @Hodarikoju / Instagram @hodarikoju

Hodarikoju
Pop-Up Joulumökki
pe-su 8.-10.12.

Joulupallo

joulupallo

Joulupallo on suomalainen yritys, jolle on tärkeä tarjota asiakkaille laadukkaita ja käsintehtyjä joulukuusenkoristeita. Valikoimasta löytyy Suomessa käsinmaalattuja joulupalloja ja Saksassa suupuhalletusta lasista valmistettuja lasikoristeita, jotka tuovat nostalgiset joulut menneistä ajoista mieleen.

www.joulupallo.fi

Facebook/Instagram @joulupallo.fi

Joulupallon tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Onnenpussi

onnenpussi

”Suloiset, suositut & hellävaraiset käsityönä valmistetut suolasaippuat ja narusaippuat Onnenpussin omalta saippuapajalta Pohjois-Karjalasta.

Hellävaraiset, runsaasti merisuolaa sisältävät Onnenpussin käsityönä valmistetut suolasaippuat sopivat kaikille ihotyypeille, etenkin kuivalle, karhealle ja atooppiselle iholle. Luontaisesti antiseptinen suola neutralisoi ihosi bakteereja tehden olosi raikkaaksi. Suolasaippuoiden sisältämät luonnon rasvat ja – öljyt, merisuolan mineraalien kanssa auttavat ylläpitämään ihosi kosteustasapainoa. – Sopii kasvoille, käsille ja koko vartalolle.

Vegaaninen, ei palmuöljyä, ei eläinkokeita, valmistettu käsityönä Pohjois-Karjalassa, Liperissä,  avainlippu-merkki”

www.onnenpussi.fi

Facebook / Instagram @onnenpussi 

Onnenpussin tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Kaunismaan  Tila

Kaunismaan tila

Kaunismaan tila Sorsakoskella, Leppävirralla on monipuolinen lammastila. Tilalla kasvatetaan suomenlampaita, joiden villan monet värisävyt, pehmeys ja kihara ovat edukseen lankoina ja taljoina. Suomenlammas on hitaasti kasvava rotu, joten suomenlammaskaritsa ei rasvoitu yhtä nopeasti kuin liharotuiset. Liha on siten vähärasvaista, miedonmakuista, hienosyistä ja mureaa. Suomenlammas laiduntaa tehokkaasti luonnonlaitumia ja hoitaa siten luonnon monimuotoisuutta. 
 
Tilamme pihapiirissä on vanhasta vilja-aitasta remontoitu Tilapuoti, joka on auki sopimuksen mukaan. Meiltä löytyy lampaan- ja karitsanlihaa, kuten palvia, grillimakkaraa, raakamakkaraa, kebabia, jauhelihaa ja vaikkapa kuutioitua paistia pakasteena. Valikoima vaihtelee hiukan sesongin mukaan. Myymme tuotteitamme myös REKO-lähiruokapiireissä Kuopiossa, Siilinjärvellä, Leppävirralla, Varkaudessa, Pieksämäellä ja Juvalla. Leppävirralla Unnukassa lähituotemyymälä FarmiShopissa on meidänkin tuotteita myynnissä. 
 
Villat lajitellaan tilalla ja oman tilan villoista teetetään villalankoja maanläheisissä sävyissä Pirtin Kehräämöllä. Itse kasvivärjätyt langat täydentävät lankojen luonnonmukaisia sävyjä. Lampaantaljat ja istuinalustat ovat myös valikoimassa. Taljat esikäsitellään tilalla ja parkitaan alunaparkilla Suomessa, Rantasen Nahkajalostamolla. Pieni valikoima itse rasvaparkittuja, ekologisia lampaantaljoja on myynnissä.  
Erilaisia käsitöitä löytyy villasta ja taljasta, kuten vaikka tumppuja, pipoja, tossuja, taljatyynyjä ja tonttuja. Villiyrteistä tehtäviä tuotteita on myös myynnissä. Vaikkapa kuusenkerkkäsiirappia, pihlajansilmusiirappia, viherjauheita, yrttiteetä ja nokkosen siemeniä. 
 
Tilallemme voi tulla vierailemaan sopimuksen mukaan myös ryhmät. Erilaisia teemavierailuja voidaan järjestää, esim. villiyrtit, villan käsittely, kehräys, kasvivärjäys. Myös kurssien järjestäminen tilauksesta onnistuu.

Facebook @Kaunismaan tila @Kaunismaan tila käsityöt

Timo Satuli

Timo Satuli

Timo Satulilta saat hunajavalmisteet, villiyrttituotteet ja kynttilät, jotka valmistetaan alusta loppuun omilla tiluksilla Rautalammilla.

Satuli on tunnettu uniikkikuvioiduista kynttilöistään, jotka ovat aitoa käsityötä, ja ne eivät savuta tai valuta. Hunaja tulee omista mehiläisistä ja myös villiyrtit kerätään itse. Satulin valikoimaan kuuluu myös huulirasvat, pihka- ja muut voiteet.

Timo Satuli on tuttu toimija Kuopion torilta viimeisen kymmenen vuoden ajalta, ja myös muista tapahtumista ja markkinoilta.

BellaMiina Design

Bellamiina Design

Bellamiina design on pieni sisustus- ja käsityöalan yritys Etelä-karjalasta, joka valmistaa mm. pienen pieniä hyvän mielen pupusia, villaisia lumipalloja ja muita luonnonmateriaaleista valmistettuja kodin sisustustuotteita sekä tekstiilejä. Kaikki tuotteet ovat huolella ja rakkaudella suunniteltu ja itse käsinvalmistettu Lappeenrannassa, BellaMiinan omassa pajassa.

Instagram @bellamiinadesign

BellaMiina Design tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Paja Handcrafts

Paja Handcrafts


Pieni, yhden naisen kotipaja Siilinjärven Kuuslahdessa, joka valmistaa käsin valettuja läpivärjättyjä kynttilöitä, joissa on kauniit murretut värit. Löytyy niin jouluisia, kuin myös useita muita erilaisia ajattomampia malleja.

Kynttilöiden lisäksi löytyy myös polymeerimassasta ja uv-hartsista valmistettuja koruja, roikkuvia sekä nappikorvakoruja. Lävistävät osat koruissa ruostumatonta terästä.

Kaikki tuotteet valmistetaan suurella sydämellä!

Facebook/Instagram @pajahandcrafts

Paja Handcrafts tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

FRILLA

Frilla-värikästä villasta: uniikit huopatuotteet suoraan Savon 
sydämestä. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Kuopiossa.

www.frilla.fi

Instagram @frillafelt

Muotoiluhuone Tuokio

Muotoiluhuone Tuokio on pieni, reipas muotoiluyritys Raumalta. Tavoitteenamme on tuoda jokapäiväiseen arkeen hieman iloa ja piristystä värien, muodon ja pienen jujun kautta. Meiltä löydät iloisia koivuvanerikoruja ja asusteita sekä suloisia kodin piensisustustuotteita. Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa ja meille tärkeää on vastuullisuus, ympäristöystävällisyys, asiakaslähtöisyys ja kotimaisuus.

Meiltä sinulle, halauksen kera!

www.kauppatuokio.fi

Facebook/Instagram @muotoiluhuonetuokio

Muotoiluhuone Tuokion tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Nature Art

Nature art

Nature Art toteuttaa erilaisia kransseja, seinä- ja ovikoristeita sekä muita sisustustuotteita sisälle ja ulos. Tuotteissa käytetään luonnonmateriaaleja, lähiviljeltyjä kuivakukkia ja kierrätysmateriaaleja.

www.natureart.info

Facebook @Nature art

Instagram @nature_art_terhi_h

Teranmäen Paja

Teranmäen paja

Teranmäen Paja on toiminut vuodesta 2014 lähtien ja tuotteet ovat saaneet paljon suosiota ympäri Suomen. Teranmäen paja tarjoaa uniikkeja käsintaottuja koriste- ja käyttöesineitä, sekä suurempia rakenteita. Tuotteet valmistavat Jäppilässä toimiva taideseppä Tero Vepsäläinen käsityönä.

Lisäksi Teranmäen Pajan osastolle tulee pieni määrä Heilo handmade:in valmistamia koruja. Heilo Handmade on pieni käsityöpaja Jäppilästä, suoraan savon sydämestä, joka valmistaa käsin uniikkeja korva- ja kaulakoruja. Materiaalina toimii erittäin monimuotoinen polymeerimassa ja hartsi, missä vain mielikuvitus ja taivas on rajana. Luonnonmateriaaleina puolestaan käytetään poronsarvia ja kiehtovaa visakoivua. Dare to be different!

Facebook @taontapajaarcturus

Instagram @teranmaen_paja @heilohandmade

Daida Daiga Duu

Daiga Daiga Duu

Daiga Daiga Duu -mallisto sisältää hyväntuulisia kierrätyskankaisia pientuotteita. Värikäs tuotevalikoima on kasvanut pikku hiljaa vuodesta 2008 lähtien. Suunnittelun lähtökohtana on iloinen ilme, käytännöllisyyttä unohtamatta. 

Facebook @daigadaigaduu

Kallan eläinsuojelu ry
Pop-up joulumökki
ma-ke 11.-13.12.

Kallan esy on Pohjois-Savossa toimiva täysin vapaaehtoinen eläinsuojeluyhdistys. Pääasiallisena työnä on ottaa talteen kissapopulaatioita viranomaisten apuna, sekä auttaa erilaisissa huostaanotoissa. Kallan esy etsii myös koteja kissoille, jotka tarvitsevat uuden kodin, ja ottaa talteen vapaaehtoisesti luovutettuja kissoja. 

Kaikki kissat rokotetaan, sirutetaan, leikataan ja loishäödetään, ennen uuteen kotiin luovuttamista. Kallan esy antaa neuvoja ja lainaa esim. Loukkuja karkurikissoja varten. Kallan esy hoitaa myös luonnonvaraisia eläimiä. 

Joulutorilla myynnissä on sijaiskotien tekemiä tuotteita ja arpoja. Kallan esy:llä on myös pienkeräys -lupa. 
Pienkeräys 25.11.2023-25.2.2024
RA/2023/1427

Voit tukea toimintaa lahjoittamalla:

FI45 4600 0011 3374 62
Kallan eläinsuojelu ry 

Mobilepay 
13736

Varat käytetään ensisijaisesti yhdistyksen hallussa olevien eläinten eläinkääkäri- ja lääkekuluihin sekä muihin tarvittaviin hoitokuluihin. Toissijainen käyttötarkoitus on talteenottojen kulut, sekä ruoka- ja hiekkakulut. Keräys on voimassa 3kk tai kunnes 10 000e on täynnä.

Kallan eläinsuojelu ry 
Pop-Up Joulumökki
ma-ke 11.-13.12.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry
Pop-Up Joulumökki
to-pe 14.-15.12.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry

Kuopion yhdistyksen vapaaehtoiset keräävät yhdistyksen toimintaan varoja mm. järjestämällä
myyjäisiä ja osallistumalla erilaisiin tapahtumiin myymällä neulomiaan tuotteita / sukkia, lapasia
sekä muita kudonnaisia. Saadut varat käytetään kaikkein heikoimmassa asemassa olevien
lasten tukemiseen.

Yhdistyksen tarkoituksena ja päämääränä on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada
aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Erityinen huomio kohdistetaan kaikkein
haavoittavimmassa asemassa oleviin lapsiin. Lisäksi yhdistys edistää lasten osallisuuden
toteutumista.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry
Pop-Up Joulumökki 
to-pe 14.-15.12.

Savon Eläinsuojelu ry
Pop-Up Joulumökki
la-su 16.-17.12.

Savon Eläinsuojelu ry

Savon Eläinsuojelu ry on SEY:n pohjoissavolainen jäsenyhdistys. Yhdistyksen toimialue on Pohjois-Savo ja kotipaikkana Kuopio. Yhdistyksen tärkein tehtävä on vaikuttaa asenteisiin ja lisätä empatiaa eläimiä kohtaan. Kaikilla eläimillä on ihmiselle saadusta hyödystä riippumaton itseisarvo ja yhdistyksen tavoitteena on edistää jokaisen eläinyksilön hyvinvointia.

Joulutorilla myymme kalentereita, arpoja sekä joitain omia tuotteitamme. Otamme myös vastaan lahjoituksia kuten ruokaa kissoille, koirille ja luonnonvaraisille eläimille. Voit tuoda myös tavaralahjoituksia esim: käsitöitä myytäväksi, arpajaispalkintoja, eläinten tarvikkeita ja leluja, siivoustarvikkeita ja puhdistusaineita, puhtaita lakanoita, pipoja, vilttejä ja pyyhkeitä.

Savon Eläinsuojelu rahoittaa toimintansa jäsenmaksuilla ja lahjoituksilla. Voit tukea toimintaamme myös liittymällä jäseneksi. Tervetuloa juttelemaan, tukemaan ja tutustumaan toimintaamme!

Toimintaamme voit tukea lahjoituksella:
Tilinumero: FI49 5068 8520 0059 51
MobilePay: 85785

Savon Eläinsuojelu ry
Pop-Up Joulumökki
la-su 16.-17.12.

H.Halonen
Pop-Up Joulumökki
ke-to 20.-21.12.

H.Halonen tuo Kuopion Joulutorille myyntiin joulukuusia ja herkkuja joulupöytään.

H.Halonen
Pop-Up Joulumökki
ke-to 20.-21.12.

Pliide

Pliide

Pliide tarjoaa persoonallisia hyväntuulen tuotteita. Savolaislähtöinen yksinyrittäjä on villinnyt murremagneeteilla 25 paikkakuntaa. Tukku muitakin aiheita on tehty. Hauskat lausahdukset kerätään Facebookissa someväen kanssa keskustellen ja saattaa siinä tehdessä yhdellä sun toisella äänekäs hymykin päästä. Tekstejä on jo liki 500. 

Kuopion Joulutorilla on valikoima magneetteja, avaimenperiä, kirjanmerkkejä ja tietysti korviksia. Kun toisessa korvassa lukkoo Suattaapi olla, toisessa Suattaapi olla olemata ja siihen välliin tällää savolaisen piän, niin tarvinneeko enempiä selitellä?

Tutustu verkkokaupassa tarkemmin ja ota somet seurantaan!

www.pliide.fi
Facebook/Instagram @pliidefi

Pliide tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Kuopion 4H-yhdistys ry Pop-Up Joulumökki Ma-Ti 18.-19.12

Kuopion 4h-yhdistys ry pop-up joulumökki

Kuopion 4H-yhdistys ry on Kuopion alueella toimiva 4H-yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on tuottaa lasten- ja nuorten matalankynnyksen toimintaa. Lapsille on kerhoja, leirejä sekä teemapäiviä, nuorille toimintaryhmiä, työelämävalmiuksia lisääviä kursseja, työmahdollisuuksia ja yrittäjyyskasvatusta. 

Joulutorilla myymme itse tehtyjä jouluisia käsitöitä ja askarteluja, jotka on tehty kestävän kasvu -ajattelun mukaisesti. Rahoitamme nuorisotoimintaamme varainhankinnalla kuten myyjäisillä. Tervetuloa juttelemaan ja tutustumaan toimintaamme!

Kuopion 4H-yhdistys ry
Pop-Up Joulumökki 
ma-ti 18.-19.12

Taste savo pop up

Taste Savo pop up lähituotepuoti nostaa näyteikkunaan paikalliset tuottajat, Euroopan palkitut ruokalahjat sekä mukaan ostettavat pohjoissavolaiset maistuvat lahjat. Lähiruokaa ja joulun tunnelmaa, tervetuloa keräämään maistuvimmat ideat, lahjakortit ja savolaiset elämykset pukinkonttiin! Tervetuloa makumatkalle koko Euroopan herkullisimpaan jouluun!

Joulutorilla Taste Savon myymälää operoi Ravintolamestarit, jonka toimitusjohtaja ja alueen virallinen ruokalähettiläs Eeva Mertanen on intohimoinen lähiruoan puolestapuhuja.

Taste Savon pop up myymälässä mukana: Alahovin viinitila, Eväsmiehet, Hiekkalan Marjatila, Ilmatar, Iltalypsy, Kauraparta, Lignell & Piispanen, Nenosen mansikkatila, Puijon ravintolat, Puijo Peak, Rantalan tila, Siljas design, Sydännaiset, Taito Shop Kuopio, Tiukkapipo, Tundra Natural, Vaahteramäen Mumma & Pappa, Vaittilan marjatila, Virtalan tila, Pesolan pihviliha, Puutarhuri Sanna Sutinen.

www.ravintolamestarit.net

Facebook/Instagram: @ravintolamestarit

Poikain Parhaat

poikain parhaat

Poikain Parhaat on nuori ja innovatiivinen elintarvikealan yritys, joka valmistaa laadukkaita juomatuotteita sekä kuiva- ja marjatuotteita vahvalla käsityöleimalla ja rakkaudesta aitoihin raaka-aineisiin.

Poikain Parhaiden tarina sai alkunsa vuonna 2016 kun aloitimme glögituotannon Tampereella.

www.poikainparhaat.fi

Faebook/Instagram @poikainparhaat

Poikain Parhaat tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Afro Asian Food Shop

afro asian food shop

Afro Asian Food Shop on kiertänyt ympäri Suomen markkinoita ja nyt se saapuu myös Kuopion Joulutorille myymään herkkujaan.

Heiltä löytyy kattava valikoima kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Näiden lisäksi heiltä löytyy myös lakuja, paljon erilaisia manteleita, kuten: joulu-, kaneli- ja lumimanteleita sekä myös tuoreita taateleita.

Tervetuloa ostoksille!

Facebook/Instagram @afroasianfoodshop

Namitupa

Namitupa

Namitupa on perinteinen, pieni ja suolainen karamellitehdas, jonka tuotevalikoimasta löytyy laaja valikoima laadukkaita, käsintehtyjä kotimaisia herkuttelutuotteita, vanhanajan karamelleja ja tulevaisuuden salmiakkeja. Pitkät perinteet ja uudet innovaatiot muovautuvat Namituvan leipurien käsissä mauiksi, jotka herättävät muistoja ja synnyttävät elämyksiä. Salmiakit (myös korkeasta verenpaineesta kärsiville ja odottaville äideille sopivat glykyrritsiinivapaat salmiakit!), polkakaramellit ja Enkelin Eväspussit ovat varmasti mieleisiä joululahjoja!

www.namitupa.fi

Facebook @namitupa

Instagram @namitupa_finland

Namituvan tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Kala-Lappi

Kala-lappi

Isän ja ukin jalanjäljissä Vesa Lappi oppi kalastamaan jo ennen kävelytaitoa. Lukemattomien vesistöjen äärellä vietettyjen tuntien ja lepppäsavun lumoavassa tuoksussa kasvamisen jälkeen hän halusi tarjota saman kokemuksen muillekin. Kala-Lappi syntyi intohimosta, osaamisesta ja tahdosta tehdä työtä paremman kotimaisen kalaruuan puolesta.

Kylmäsavustukseen Lappi hurahti jo 90-luvulla, jolloin hän valvoi öitä savustamisen äärellä parhaan maun takaamiseksi. Kala-Lapin tuotteiden valmistuksessa perinteistä käsityötä on täydennetty modernilla teknologialla. Uniikin valmistusprosessin kaikki ohjelmistot ja teknologia on suunniteltu ja valmistettu itse.

www.kalalappi.fi

Facebook @Kala-Lappi

Instagram @kalalappi

Hujasen Hunaja

HUJASEN HUNAJA

Hujasen luonnontuotteet ovat aidosti kotimaisia ja itsevalmistettuja!

Makoinen hunaja kerätään omilta mehiläisiltä Maaningalla ja luonnonmarjat Savon metsistä. Joulumarkkinoiden valttituotteeksi noussut mesimarjahillon marjat kulkeutuvat Savoon Oulun seudulta. Tätä herkkua ei kovin monesta paikasta löydy. Kuopion Joulutorilla Hujasen Hunaja tarjoaa vierailijoiden joulupöytiin viemisiksi hunajan ja hillojen lisäksi joulu- ja konjakkisinappia ja monia eri marjamehuja: mustaherukkaa, mansikkaa, puolukkaa ja karpaloa.

Jo lähes 30 vuotta luonnontuotteillaan ympäri Suomea torimyyntiä tehnyt Hujasen Hunaja on myös palkittu Maaningalla Vuoden yrittäjä -tittelillä vuonna 2000.

Ykköskukon loimulohi

Ykköskukon loimulohi

Ykköskukon Joulumökistä herkullista paikan päällä valmistettua loimulohta. 

Kotileipomo Vaula

Kotileipomo Vaula

Kotileipomo Vaula on pieni gluteeniton kotileipomo Suonenjoelta, joiden valikoimaan kuuluu mm.gluteenittomat leivonnaiset ja gluteeniton leipä. Kaikki tuotteet laktoosittomia sekä parhaista raaka-aineista tehtyjä.

Tervetuloa herkuttelemaan!

Savujuustot Saaremaine Oy

savujuustot saaremaine oy

Saaremaine Oy myy Virosta alkutuottajien tuottamia savujuustoja ja savumakkaroita. Saaremaine on toiminut Suomessa jo 14-vuotta.

Tervetuloa ostoksille!

Facebook @SAVUJUUSTOT

Café Nazca

Café Nazca on kuopiolainen 2017 perustettu pieni kahvipaahtimo. Tuotteisiimme kuuluu erilaiset itse paahdetut kahvit ja kahvierikoisuudet, kuten viskitynnyrissä kypsytetty kahvi ja itse paahtamallamme raakakaakaolla maustettu suklaakahvi. Kahvin lisäksi tuotteisiimme kuuluu erilaiset teelaadut sekä erilaiset maustetut kaakaot. 
 
Kahvimme ovat eettisten ja ekologisten arvojen mukaisesti kasvatettu ja osa kahvistamme on luomusertifioitua. Kaikki teemme ja kaakaomme ovat luomusertifioituja.

www.cafe-nazca.fi

Facebook @cafenazcakuopio

Instagram @café.nazca

Café Nazcan tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Anna Marian Jouluherkut & kauneus AnnaMaria

Anna Marian Jouluherkut & kauneus AnnaMaria 

Olen kotikaupunkiini Kuopioon maailmalta palannut keittiöalan ammattilainen ja ruuanlaitto ja leivonta ovat aina olleet intohimoni. Lisäksi Oriflame kauneus- ja hyvinvointituotteet ovat lähellä sydäntäni. 

Tarjolla on omilla resepteillä valmistettuja jouluherkkuja – joulusinappia, hilloja ja kinuskia, kakkuja, pikkuleipiä, pipareita ja piparkakkutaloja. 

Ja kaikki ihan ite tehty! 

Lisäksi Oriflame kauneustuotteita – jokaiselle varmasti jotain sopivaa. Voit myös tilata valmiita yksilöllisiä joululahjakoreja yrityslahjoiksi tai ihan itelle. 

Ostamalla Oriflame Pelastakaa lapset ry:n hyväntekeväisyyspaketteja autat samalla vähävaraisia lapsiperheitä Suomessa. 

Instagram @kauneus_annamaria
p. 044 989 2556 
http://fi.oriflame.com/?store=annao
linktr.ee/Annaosmani

Mauntekijä

MAUNTEKIJÄ

Mauntekijä Oy toimii Lappeenrannassa, Etelä-Karjalassa. Sinapit, nekut ja jälkiruokakastikkeet valmistetaan alusta alkaen käsityönä vanhojen reseptien mukaisesti ja toivomme perinteisten herkkujen maistuvan myös kaikille asiakkaillemme!

www.mauntekija.fi

Instagram @mauntekija

Mualiman napa tuotteet

Joulutorin Herkku&Lahja -myymälästä löydät suositut Kuopiossa suunnitellut ja valmistetut Mualiman Napa tuotteet.

www.mualimannapa.fi

Mualiman Napa tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.