Kuopion Joulutori

Tuotteet ja kauppiaat 2021

Roosan

ROOSAN valmistaa uniikkeja makrameehiuspantoja, korvakoruja sekä muita asusteita. Valikoimasta löytyy herkullisen värikkäitä asusteita niin arjen iloksi kuin juhlaankin.

https://roosan.fi

Roosan tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

Luppaset

Luppaset on kuopiolainen rohkean leikkisä brändi, jonka mallistot ommellaan omassa ompelimossa piensarjoina.

Se vie sinut satumaailmaan, jossa seikkailevat niin puput kuin supersankaritkin. Oivaltavat ja tyylikkään leikkisät tuotteet ihastuttavat jokaista, iästä riippumatta. Hyppää sinäkin mukaan seikkailuun!

www.luppaset.com

Luppasten tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

Made by Hannele Rusila

Made by Hannele Rusila

Made by Hannele Rusila on yhden naisen kudonta-alan yritys Pohjois-Karjalasta. Yritys on toiminut reilut 20 vuotta ja valmistaa sisustus- ja asustetekstiilejä kangaspuilla sekä teollisuuskudontakoneella.

Tuotevalikoimaan kuuluvat pellavaiset kylpy- ja käsipyyhkeet, laudeliinat sekä kaita- ja pöytäliinat. Valikoimassa on myös alpakanvillasta kudottuja shaaleja ja huiveja. Yrittäjä käyttää mielellään perinteisiä kuoseja pohjana tuotesuunnittelussa. Kudonnaisten lisäksi hän valmistaa perinnehenkisiä kansanasuja: miesten paitoja sekä sarafaaniasuja ja Kurtkia naisille.

www.hannelerusila.fi

KOTINEN-lasikonttimyymälästä löydät kymmenen käsityöyrittäjän valmistamia tuotteita. Yrittäjät ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tuotteiden laatutaso on korkea. Tuotteita yhdistää myös se, että ne eivät ole pelkästään esineitä, vaan niillä on vankat juuret suomalaisuudessa. KOTINEN on aidosti KOTImaiNEN!

Hannele Rusilan tuotteet löydät KOTISEN myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 16

IHANIA

Ihania on lahtelainen ompelimo, jossa on valmistunut käsityönä asusteita ja muita ihanuuksia vuodesta 2016 Sari Väisäsen käsissä. Tuotevalikoimaan kuuluu erilaiset pannat, pipot, turbaanit ja muut kauden asusteet.
Kuopion torilta voit ostaa ne ihanat tonttulakit koko perheelle.

Ihanian maailmaan pääset tutustumaan osoitteessa www.ihania.fi

IHANIAn tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

Henkinen Kovis

Henkinen Kovis

Henkinen Kovis Oy on Henni Kinnusen perustama valmennusyritys, joka tarjoaa life coaching -palveluja ja erikoistuuparantamaan ihmisten itsetuntoa ja positiivisempaa elämänasennetta erilaisten helppojen ajatustyökalujen avulla! Henni on myös Ihmeenkulman toinen yrittäjä ja hänen tuotevalikoimaansa kuuluvat upeiden hiuspantojen lisäksi myös pieni vaatemallisto. Vaatteiden materiaali on 100% kierrätettyä Pure Waste puuvillaa ja polyesteriä.

http://www.henkinenkovis.fi

Henkinen Kovis tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

TaavaNainen

TaavaNainen

TaavaNainen on yhden naisen, Taavan, käsityöyritys Hakaniemen kauppahallissa Helsingissä. Kuopion Joulutorille Taava on tuonut tarjolle tämän talven ykkösasusteenakin pidettyjä merinovillaisia pantoja eri väreissä, CE-merkillä hyväksyttyjä erilaisia heijastimia, ja kaulureita. Kaikki upeat työt tehdään omin käsin laadukkaista materiaaleista. 

Taava on tehnyt käsitöitä lapsesta saakka, ja on toiminut 16 vuotta yrittäjänä, joista kokopäiväisesti 8 vuotta. Käsityöyrittäjälle työn parhautta on kun jokainen päivä on erilainen ja saa tavata uusia ihmisiä.

www.taavanainen.fi

TaavaNaisen tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 17

Käsityö Kaipainen

KäsityöKaipainen – Handmade in Kuopio

Koruja ja asusteita arkeen ja juhlaan, vaihtelevin kokoelmin. Materiaaleina käytetään muun muassa ruostumatonta terästä, koivuvaneria, hartsia ja polymeerimassaa.

Käsityö Kaipaisen tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

Koi Design

Koi Design on 2015 Oulun seudulla perustettu yhden naisen korualan yritys.

”Käsillä tekeminen ja yksilölliset korut ovat työni ja intohimoni. Riemukkaan värisistä puuhelmistä muotoilen näyttäviä koruja tyylikkääseen arkeen sekä säihkyviin juhlahetkiin. Puu on kaunis luonnonmateriaali, joka viimeistelee ajattoman tyylin. Värivaihtoehtoina ovat kaikki sateenkaaren värit. Mikä on sun lempparisi?”

Herkkuväreihin pääset tutustumaan: www.koidesign.fi

Koi design tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

StyleOne

StyleOne

StyleOne:n yrittäjä Mia on kotoisin Asikkalasta on kierrellyt ympäri Suomen myymässä villatuotteitaan eri toreilla ja markkinoilla. Villatuotteista villahousut-, paidat ja sukat ovat aitoa kotimaista villaa. Muiden laadukkaiden villatuotteiden, kuten alpakan ja angoran, maahantuontia Mia hoitaa kotimaisten tuotteiden ohella. Toreja ja markkinoita kierrellen yrittäjänä pääsee matkustamaan ja tapaamaan uusia ihmisiä, se on täällä mukavinta!

StyleOne tuotteet löydät joulumyymälästä (lasikonttimyymälä) nro 19

Masuste

Masuste

Satu Masusteelta hei,

Tarinani alkoi innostuksesta luontoon, kierrätykseen ja tuunaukseen. Kun sitten kerran istahdin pihasaunan lauteille ja annoin ajatusteni lentää, hikipäässä unelmoin ja haaveilin; silloin saunanlauteilla syntyi Masuste. ”Pihasauna ei petä koskaan!”

Näin siis syntyi Masuste; tuotemerkki, jonka valikoimiin kuuluvat mm. käsintehdyt koristevyöt ja asusteet odottaville äideille ja vauvoille, sekä monenlaiset muut ihanat ja yksilölliset asusteet ihan jokaiselle.

Kaikki Masuste-tuotteeni ovat pääosin kierrätysmateriaaleista käsityönä valmistettuja yksilöllisiä tuotteita. Hyödynnän tuotteissani myös luonnosta saatuja materiaaleja. Omat kanat ja lampaat kantavat kortensa kekoon villoineen ja sulkineen. Kaikki tuotteet valmistan itse Joroisissa.

Terveisin,
Satu Antikainen
Masuste

www.masuste.fi 

Masusteen tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

Helena Veijalainen

Kuopion torillakin tuttuna torimyyjänä ollut Helena valmistaa omin käsin ja laatua vaalien villasta kudottuja villasukkia, lapasia ja kynsikkäitä lapsille ja aikuisille. Lisäksi Joulutorilla on tarjolla patalappuja ja muita jouluaiheisia käsitöitä. Villatuotteissa Helena suosii sellaisia materiaaleja, jotta tuotteiden konepesu on mahdollista. 

Käsityöt Helena aloitti jo lapsena oman perheen maatilalla lampaita kerien. Lampaiden villa lähetettiin Pirtin kehräämölle ja postissa kulkeutui uudet villalangat suoraan kotiin neulottaviksi. Innokkuus käsitöihin ja eläkeiän vapaus saavat Helenan pitämään yrittäjyyttä yllä, “Sukkamummona” leikillisesti sanoen. 

Helenan villasukat, lapaset ja kynsikkäät löydät Joulutori aukion keskikehältä

HiiA
Vanhasta uutta – kaunista kierrättäen

HiiA

Vanhasta uutta – Kaunista kierrättäen

HiiA tuotemerkin alle kuuluu paljon erilaisia, pääosin kierrätyskankaista tehtyjä tuotteita.

Hattuja, laukkuja, pussukoita ja muita asusteita. Mukaan mahtuu myös monenlaisia neuleita ja uusimpana luonnonväreillä värjätyistä langoista neulotut tuotteet. HiiAn tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki. 

Ennakkoon voit käydä tutustumassa: www.hiia.fi

HiiAn tuotteet löydät Joulutorin herkku&lahja myymälästä numero 17

Linella

Aidot lampaanvillatossut tuovat lämpöä ja mukavuutta jaloille. Niiden pohjassa olevat liukuesteet lisäävät käyttöturvallisuutta. Monet tutkimukset ovat osoittaneet myös lampaanvillan terveyshyödyt.

Lampaanvilla sisältää kuitua joka parantaa verenkiertoa ja mikroverenkiertoa joka puolestaa auttaa vähentämään mm. nivelkipuja ja lihasjännitystä. Perheyritys Linella Oy myy laadukkaita lammastossuja Kuopion joulutorilla. Valikoimissa uusi malli perinteisen varrellisen ja pistokas -mallin lisäksi.  Näitä tossuja käyttämällä voi pienentää huoletta lattialämmitystä pienemmälle ja näin säästää energiaa.

Linellan lampaanvillatossut löydät Joulutori aukion keskikehältä

MOKOMIA

Käsillä tekeminen on intohimoni, pakkomielteeni ja elämäntapani. Rakkaudesta lajiin syntyi oma tuotemerkkini mokomia, jonka nimi tulee suoraan rakkaiden lasteni etunimistä. Oikeastaan on vain ja ainoastaan lasteni ansiota, että olen aikoinaan saanut kipinän käsitöihin ja käsillä tekemiseen! Valmistan käsityönä kodin-/sisustustekstiilejä, kestotuotteita sekä korvakoruja. Ja välillä jotain muutakin ihanaa. Sisustaminen, kestävä kulutus ja korut inspiroivat ja innostavat minua ja koska en osannut päättää mihin keskityn, päätin keskittyä kaikkiin kolmeen.

Tuotteet valmistuvat sivutoimisesti päätyöni ohessa vapaa-ajallani, omassa työpajassani, omassa kodissani. Materiaaleina suosin luonnonmateriaaleja, pääosin pellavaa, puuvillaa ja nahkaa. Pyrin hyödyntämään tuotteissani osittain myös kierrätysmateriaaleja. Musta on ehdottomasti lempivärini ja lähes kaikista tuotteistani löytyykin mustaa yhdistettynä johonkin herkulliseen, kauniiseen väriin. Mokomia tarjoaa perinteisiä materiaaleja uudella, persoonallisen tyylikkäällä ilmeellä maustettuna! Eli toisin sanoen: ”Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain mustaa. Jotain ihanaa!”

Rakkaudella, mokomian Mia

http://www.mokomia.fi

Mokomian tuotteet löydät Joulutorin herkku&lahja myymälästä numero 17

JOULUN LUMO -GASTROBAR & GLÖGIBAR

Joulun Lumo kattaa kävijöille palkitun ruokamaakunnan herkulliset helmet maistettaviksi, elettäviksi, koettaviksi ja nautittaviksi. Piipahda rennosti glögillä tai maistelemassa sesongin herkkuja – kokonaisuus tarjoilee alueen parhaita paloja maukkaissa merkeissä koko perheelle.

Ravintolan tarjonnasta vastaa GastroBar B/P, joka tunnetaan niin Suomen parhaimmiksi äänestetyistä burgereistaan kuin onnenkyyneleet poskelle vieräyttävistä lähiruoasta luoduista fuusio- ja street food herkuista.

Glögibaarin pannut pitää kuumana Hurry Events, jonka höyryävässä valikoimassa komeilee pohjoissavolaisia glögituotteita tutustuttavaksi – esimerkiksi Nenosen Mansikkaglögiä ja Euroopan yhtenä parhaana ruokalahjana palkittua Willimaku glögiä. Lisäksi voi maistaa mm. Hiekkalan vaaleaa luomu omenaglögiä, mansikka – tai mustaherukkaglögiä sekä Loimun vuosikertaglögiä.

Euroopan maukkain joulumenu rakentuu vahvasti alueen tuotteisiin. Sapasten muodossa voi tutustua esimerkiksi Kala-Lapin, Pesolan Pihvilihan, Willimaun, Peltolan Bluen, Kuopio Hunajallan sekä useiden paikallisten makujen maailmaan. Lisäksi listalla on esimeriksi Finnwildin sorsanmaksa-parfait, Rantalan tilan lammasta sekä talkkunaan ja Siilin Myllyn tuotteita. Tarjolla on myös joulun ajan klassikkoa – riisipuuroa. Tiedossa on siis sekä helppoa, nopeaa että pikkuisen parempaakin tarjontaa kaikenikäisille – ja mikä tärkeintä, ennennäkemätön kattaus lähiruokaa ja paikallista osaamista.

Joulun Lumo - Gastrobar & Glögibar ravintolat löydät Joulutorin ravintolateltasta

Kaffeteria Mummola

Mummolan maut saapuivat maalta kaupunkiin.

Me täällä Kaffeteria Mummolan keittiössä valmistamme toinen toistaan makoisimmat herkut tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Tänä jouluna teimme joulutorille myyntiin muun muassa piparkakut, pikkuleivät, erilaiset kuivakakut sekä runsaasti muita jouluisia herkkuja, joista osa myös gluteenittomina. Näitä voit ostaa näppärästi omaan juhlapöytään tai vaikkapa pukinkonttiin. Paistamme torilla ”joulun makuiset” vohvelit, tarjolla myös kahvia, teetä ja mummolan kuumaa marjamehua.

Lämpimästi tervetuloa Mummolan joulumökkiin.

https://www.kaffeteriamummola.fi/

Kaffeteria Mummolan tuotteet löydät joulumökistä nro 10

Kuopijon Lettukeisari

Entisajan torimyyjissä oli huimia persoonia. Myyminen ja hervottomat jutut kylykeen saivat monet immeiset palaamaan aina saman myyjän luokse uudelleen vaikkei ostotarkoitusta olisikaan.

Mikko Miina on persoonallaan valloittanut monet immeiset ja sen seurauksena on rakentunut ”Lennokas Lettulähettiläs” omine tuotteineen.

Miinan Isomummon salaisista resepteistä sekä omasta intohimosta lajiin on syntynyt huikea tuoteperhe. Joka saa koko vuoden maistumaan LETULTA!!

”Isomummon sanoin; jos paistat lettuja ja teet sen oikein, niin töitä ei tarvitse tehdä” Mikko naurahtaa.

www.kuopijonlettukeisari.fi

Kuopijon Lettukeisarin tuotteet löydät joulumökistä nro 9

Kalakukkoleipomo Hanna Partanen

Hanna Partanen syntyi vuonna 1891 Kuopiossa. Kalakukkojen leipomisen hän aloitti alun perin kotitilallaan Kuopion Lehtoniemessä, josta hän kuljetti kukot myytäväksi Kuopion torille. Myöhemmin Hanna Partanen muutti perheineen Kuopion keskustaan Kasarmikadulle, jolloin myös leipomistoiminta muuttui ammattimaisemmaksi, kun Kasarmikadun asuintilat muutettiin osittain leipomotiloiksi. Virallinen elinkeinolupa Hanna Partaselle myönnettiin vuonna 1931.

Vuosien myötä valikoimaan on kalakukkojen rinnalle tullut myös lihasta, kirjolohesta, lantusta ja kasviksista valmistettuja kukkoja sekä muita leipomotuotteita, kuten liha- ja riisipiirakoita sekä munkkeja. Kaikki tuotteet valmistetaan edelleen käsityönä alusta loppuun ja valmistuksessa käytetään parhaita kotimaisia, lähialueilta hankittuja raaka-aineita. Esimerkiksi kukoissa käytetyt muikut kalastetaan Suvaksen puhtaista vesistä Vehmersalmella.

Yritys toimii edelleen samoissa Kuopion Kasarmikadun kalakukkoleipomon tiloissa, ja kalakukot paistetaan alkuperäisessä leppähaloilla lämpiävässä uunissa.

www.hannapartanen.com

Kalakukkoleipomo Hanna Partasen tuotteet löydät joulumökistä nro 5

Leipomoliike Irene Partanen

Kalakukkoleipomo Irene Partanen on Kuopiossa sijaitseva leipomo, joka on erikoistunut leipomaan käsityönä useana vuonna Suomen parhaaksi valitut kalakukot. Kalakukot, riisipiirakat, lihapiirakat ja herkulliset munkit. Kaikki tuotteemme tehdään perinteitä kunnioittaen laadukkaista ja paikallisista raaka-aineista. 

Kokeneiden ja taitavien leipurien käsistä leipomollamme syntyy todellisella ammattitaidolla mualimankuulut kalakukot. Kun kaipaat mainioita makuelämyksiä, Kalakukkoleipomo Irene Partasen suussa sulavat tuotteet ovat oiva ratkaisu juuri tähän tarkoitukseen.

www.irenepartanen.fi

Leipomoliike Irene Partasen tuotteet löydät joulumökistä nro 7

Hodarikoju

Hodarikoju

Hodarikoju on täyden palvelun catering-yritys, jonka toiminnan kulmakiviä ovat herkulliset nakkisämpylät sekä laadukas ja viihdyttävä asiakaspalvelu. Hodarikoju hyödyntää annoksissaan pohjois-savolaisten tuottajien raaka-aineita. 

www.hodarikoju.fi

Hodarikojun löydät 20.-22.12. välillä pop-up joulumökistä nro. 2

HAAPASALOn Hatsapuri

Haapasalon Hatsapuri on herkullinen Georgilainen juustoleipä, jonka raakapainosta puolet on suussa sulavaa sulguni-juustoa. Toivotamme kaikki tervetulleiksi maistamaan tätä Puumalassa leivottua herkkua ja nauttimaan joulutunnelmasta Kuopion joulutorille.

Haapasalon Hatsapuri-menu:
-Hatsapuri juustoleipä
-Hatsapuri lihaleipä

”Mitä kylmempi keli sitä kuumempi Hatsapuri.”

www.hatsapuri.fi

Haapasalon Hatsapurin tuotteet löydät joulumökistä nro 6

A.Asplundin Rahkamunkit

A.Asplundin Rahkamunkit

A.Asplund tarjoaa Joulutorilla paikan päällä valmistettuja rahkamunkkeja joko heti syöntiin tai mukaan!

Olemme pieni perheyritys Mäntyharjulta, joka valmistaa herkullisia rahkamunkkeja aina paikan päällä paistettuna. Olemme valmistaneet rahkamunkkeja saman herkullisen reseptin mukaan jo yli 20 vuotta.

A.Asplundin tuotteet löydät joulumökistä nro 11

Kerafiikka

kerafiikka

Muodonmuutos maassa lymyilevästä savikikkareesta viimeistellyksi esineeksi on hurjan kiehtova. Esineet ovat tulvillaan energiaa, joka on kulkenut jääkausien läpi ja saanut lopullisen olomuotonsa keramiikkauunin kuumuudessa.

Olen Henriikka Leppänen, pohjoiskarjalainen keraamikko ja muotoilija. Valmistan käsintehtyä keramiikkaa studiollani Joensuussa, kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen. Haluan luoda ympäristön ja ihmisten kannalta parempia vaihtoehtoja, hyvän elämän keramiikkaa. Tyylini on rouhea ja maanläheinen, työskentelyssäni tärkeitä asioita ovat luonnonmateriaalit, muotoilu ja vastuullisuus. Savi materiaalina inspiroi minua ja saankin ideoita tutkimalla ja tunnustelemalla sen ominaisuuksia. Haluan luoda jotain uutta ja sellaista jossa moderni kohtaa perinteen tyylikkäällä tavalla. Arvostan karjalaisia juuriani ja edustan perinnettä ja modernia yhdistävää käsityötaitoa. Minulle on tärkeää että tuote näyttää ja tuntuu hyvälle, samalla kun se on pitkäikäinen ja yhdisteltävissä monenlaiseen eri tyyliin.

www.kerafiikka.com

KOTINEN-lasikonttimyymälästä löydät kymmenen käsityöyrittäjän valmistamia tuotteita. Yrittäjät ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tuotteiden laatutaso on korkea. Tuotteita yhdistää myös se, että ne eivät ole pelkästään esineitä, vaan niillä on vankat juuret suomalaisuudessa. KOTINEN on aidosti KOTImaiNEN!

Kerafiikan tuotteet löydät KOTISEN joulumyymälästä (lasikonttimyymälä) nro 16

Kukonkuusi

Kukonkuusi

Kukonkuusi valmistaa käsinpainettuja mustavalkoisia tyynyliinoja. Tyynyliinoja on valmistettu jo vuodesta 1989, ja niille on myönnetty avainlippumerkki. Tyynyliinat ovat ns. normaalikokoisia ja 100% puuvillaa.

https://www.kukonkuusi.fi/

Kukonkuusen tuotteet löydät joulutorin herkku&lahja myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 17

Studio Sanna Sutinen

Studio Sanna Sutinen

Täältä löydät kauniit ja pelkistetyt kranssit moderniin kotiin. Tuoreista joulun vihreistä sidottu kranssi säilyy ulkona viikkoja ja sisällä se kuivuu kauniisti. Lisäksi myynnissä upeita kynttelikköjä ja kotimaiset Desicon kynttilät punaisen eri sävyissä.

Studio Sanna Sutisen tuotteet löydät joulutorin asuste&design myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 18

Daiga Daiga Duu

Kuopiolainen Daiga Daiga Duu valmistaa veikeitä ja värikkäitä retrokankaisia tuotteita. Valikoimaan kuuluu mm. eri kokoisia pussukoita, heijastustuotteita ja avaimenperiä. Suunnittelun lähtökohtana on iloinen ilme, käytännöllisyyttä unohtamatta.

Lisäksi myynnissä on joulukortteja sekä Frillan ja Daiga Daiga Duun yhteistyönä valmistamia pellavaisia pyyhkeitä ja laudeliinoja.

Daiga Daiga Duun tuotteet löydät joulumökistä nro 1

Live 4

Live4 on ihana kuopiolainen sisustusliike, joka sijaitsee Kauppakeskus Aapelissa. Joulutorilta löydät
Live4:n jouluteemaisen putiikin.

Valikoimassa on paljon kivaa kotiintuomista ja lahjaksi viemistä, sekä valloittavia lastentuotteita: trendikkäitä tanskalaisia ja suomalaisia lahjaviemisiä, joululahjoja  ja -koristeita.

https://live4.fi/

Live4 tuotteet löydät joulumyymälästä (lasikonttimyymälä) nro 14

Kaunismaan tila

Kaunismaan tila Sorsakoskella, Leppävirralla on monipuolinen lammastila. Tilalla kasvatetaan suomenlampaita, joiden villan monet värisävyt, pehmeys ja kihara ovat edukseen lankoina ja taljoina. Suomenlammas on hitaasti kasvava rotu, joten suomenlammaskaritsa ei rasvoitu yhtä nopeasti kuin liharotuiset. Liha on siten vähärasvaista, miedonmakuista, hienosyistä ja mureaa. Suomenlammas laiduntaa tehokkaasti luonnonlaitumia ja hoitaa siten luonnon monimuotoisuutta.

Villat lajitellaan tilalla ja oman tilan villoista teetetään villalankoja maanläheisissä sävyissä Pirtin Kehräämöllä. Itse kasvivärjätyt langat täydentävät lankojen luonnonmukaisia sävyjä. Lampaantaljat ja istuinalustat ovat myös valikoimassa. Taljat esikäsitellään tilalla ja parkitaan alunaparkilla Suomessa, Rantasen Nahkajalostamolla. Pieni valikoima itse rasvaparkittuja, ekologisia lampaantaljoja on myynnissä. Erilaisia käsitöitä löytyy villasta ja taljasta, kuten vaikka tumppuja, pipoja, tossuja, taljatyynyjä ja tonttuja. Meiltä löytyy lampaan- ja karitsanlihaa, kuten palvia, grillimakkaraa, raakamakkaraa, kebabia, jauhelihaa ja vaikkapa kuutioitua paistia pakasteena. Myynnissä on myös villiyrteistä tehtäviä tuotteita kuten kuusenkerkkäsiirappia, pihlajansilmusiirappia, viherjauheita, yrttiteetä ja nokkosen siemeniä.

Kaunismaan tuotteet löydät joulumyymälästä nro 14

Design JaanaÖ

DESIGN JAANAÖ

Design JaanaÖ tarjoaa laadukkaita ja ekologisia suomalaisesta koivun tuohesta valmistettuja tuohikoruja, tuohisia käyttö- ja sisustustuotteita, ohjepaketteja sekä tuohimateriaalia. Lisäksi valikoimasta löytyy käsin vedostettuja grafiikan kortteja ja vedoksia sekä kurssi- ja ohjaustoimintaa. Laatu, ekologisuus ja eettisyys, ovat valmistuksen kulmakiviä.

https://www.designjaanao.fi/

KOTINEN-lasikonttimyymälästä löydät kymmenen käsityöyrittäjän valmistamia tuotteita. Yrittäjät ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tuotteiden laatutaso on korkea. Tuotteita yhdistää myös se, että ne eivät ole pelkästään esineitä, vaan niillä on vankat juuret suomalaisuudessa. KOTINEN on aidosti KOTImaiNEN!

Design JaanaÖ tuotteet löydät KOTISEN joulumyymälästä (lasikonttimyymälä) nro 16

Pliide

Pliide

Pliide tarjoaa persoonallisia hyväntuulen tuotteita. Savolaislähtöinen yksinyrittäjä on villinnyt murremagneeteilla 22 paikkakuntaa paikallislehtiä ja radiota myöten. Muitakin aiheita on tehty. Hauskat lausahdukset kerätään Facebookissa someväen kanssa keskustellen ja saattaa siinä tehdessä yhdellä sun toisella äänekäs hymykin päästä. Parhaimmisto pääsee jääkaappimagneettisarjaksi. Magneetteja on tehty jo noin 400.

Kuopion Joulutorilla on tarjolla valikoima Kuopion ja Kajaanin, joulun ja ärsyttävien lausahdusten sarjasta. Lausahduksia löytyy myös muista tuotteista kuten vanerikorviksista. Kun toisessa korvassa lukkoo Suattaapi olla, savolaisen piä on välissä ja toisessa lukkoo Suattaapi olla olemata, niin tarvinneeko enempiä selitellä? 


www.pliide.fi/

Pliiden tuotteet löydät joulutorin herkku&lahja myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 17


Sanski

Sanski

Sanski on Puumalalainen yritys jonka erikoisalaa ovat käsinkehrätyt langat ja luonnonvärivärjäys. Sanskin tuotevalikoimasta on mukana käsinkehrätystä koiranpohjavillasta käsin neulottuja tuotteita sekä mulesing vapaata merinoa. Sanski on värjännyt lankoja ja kehrännyt vuodesta 2007 alkaen.

http://www.rukkijarautapata.com

KOTINEN-lasikonttimyymälästä löydät kymmenen käsityöyrittäjän valmistamia tuotteita. Yrittäjät ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tuotteiden laatutaso on korkea. Tuotteita yhdistää myös se, että ne eivät ole pelkästään esineitä, vaan niillä on vankat juuret suomalaisuudessa. KOTINEN on aidosti KOTImaiNEN!

Sanskin tuotteet löydät KOTISEN myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 16

Candavon

Nimeni on Marketta Auvinen ja olen pitkän linjan käsityöyrittäjä. Neljännesvuosisadan taival tässä työssä on kuljettanut minut graafisesta suunnittelijasta akvarellimaalariksi, keraamikoksi, kynttilänvalaksi, saippuantekijäksi.. Myös monista eri materiaaleista tehdyt uniikit korut ovat kulkeneet mukanani kaikki nämä vuodet.

Maantieteellisesti polkuni on kulkenut alkuperäisestä kotikaupungistani Helsingistä Vantaan kautta Sipooseen, Porvooseen ja sieltä Lappiin, sitten Ahvenanmaalle, ja nyt jo yli 18 vuotta kotini ja työhuoneeni ovat sijainneet Kymijoen kauniissa maisemissa Kuusankosken Voikkaalla, joka nykyisin kuuluu Kouvolaan. Asuminen ja työskentely Suomen lähes ääripäissä (ja sillä välillä), on antanut vaikutteita hyvin monenlaisista värimaailmoista; pohjoisen ruskan hehkuvista väreistä ja pakkasen pastelleista aina Ahvenanmaan saariston merellisiin sävyihin.

https://www.candavon.fi

KOTINEN-lasikonttimyymälästä löydät kymmenen käsityöyrittäjän valmistamia tuotteita. Yrittäjät ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tuotteiden laatutaso on korkea. Tuotteita yhdistää myös se, että ne eivät ole pelkästään esineitä, vaan niillä on vankat juuret suomalaisuudessa. KOTINEN on aidosti KOTImaiNEN!

Candavonin tuotteet löydät KOTISEN myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 16

Harjamäen Puutarha

Harjamäen Puutarha

Harjamäen Puutarhalta saat upeat joulukukat ja kukka-asetelmat niin kotiin kuin lahjaviemisiksi! Lasikonttimyymälästä hankit näppärästi joulun tunnelmaa tuovat havukranssit ja -pallot, joulukukka-asetelmat sekä perinteiset joulukukat. Myynnissä on myös käsintehtyjä villasukkia, lahjakortteja Harjamäen Puutarhalle sekä paikallisia joulukuusia. Lisäksi myynnissä on pieni erä joulun ajan sisustustavaraa. 

https://www.facebook.com/HarjamaenPuutarha

Harjamäen Puutarhan tuotteet löydät joulutorin myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 15

FRILLA

Frilla – värikästä villasta
Uniikit huopatuotteet suoraan Savon sydämestä!

FRILLA-tuoteperheen takana on huopataiteilija, artenomi AMK, Hanna Taskinen.
Käytössä kestävät, käsinpestävät hyvänmielen käyttötuotteet ovat aitoa savolaista muotoilua. Ne suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Kuopiossa. Materiaalivalinnoissa korostuu kotimaisuus.

www.frilla.fi

Frillan tuotteet löydät joulumökistä nro 1

Lasipaja Sinisiipi

Lasipaja Sinisiipi

Lasipaja Sinisiiven upeat kotimaiset lasi- ja valopallot puhalletaan Ylöjärvellä Pirkanmaalla. Ainutlaatuiset lasityöt saavat uniikkia tunnelmaa kierrätyslasista ja jokainen teos on erilainen. Sinisiiven valopallot ovat saaneet kotimaisuuden osoituksena Avainlippu-merkin. 

Lasipaja Sinisiiven yrittäjä Minnan yksityisyrittäjyyden taustalla on omin sanoin vahinko. Metalliseppäopintojen aikana luokkaretkivierailulla Suomen ensimmäisessä lasinpuhaltamossa, retkellä mukana ollut isä oli kommentoinut tyttärelleen: “Susta tohon ammattiin ei ainakaan ole.” Vastaukseksi oli kuulunut “Katotaanko?”, ja tänään lasinpuhalluskokemusta on kertynyt yli 20 vuoden omassa pajassa. Elämä ei saa olla liian vakavaa ja hauskuus pitää näkyä elämässä ja työssä.

Lasipaja Sinisiiven tuotteet löydät joulutorin asuste&design myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 18

Tundra Natural – käsintehty suomessa ja savon sydämessä

Tundra natural

Käsintehty Suomessa ja Savon sydämessä


Tundra Natural -tuotemerkki ja sen takana oleva yritys VersoGrow on perustettu 2016, ajatuksenaan yhdistää pohjoisen uniikit luonnontuotteet suomalaiseen designiin ja käsityöhön. Alkujaan Lapissa, virtaavien jokien ja pohjoisten metsien lähellä syntynyt yritys valmistaa saippuoita ja kylpytuotteita nykyisin pienessä pajassaan Siilinjärvellä. Vaikka tuotanto on asuinpaikan vaihtumisen myötä nykyään Savossa, on yritys aidosti arktinen juuriltaan. 


Luonnollista luksusta kotiin ja kylpyyn
Tundra Natural -tuotteet ovat puhtaasti suomalaisia, ekologisia saippua- ja kylpytuotteita, jotka ovat käytännöllisiä lahjaideoita itselle ja ystäville. Perinteisellä menetelmällä käsintehdyt luonnonsaippuat ja shampoot samalla kosteuttavat ihoa ja hoitavat hiuksia ja päänahkaa. Yrttikylvyt rentouttavat mieltä ja virkistävät kehoa. Saippuat valmistetaan käsin omassa pienessä pajassa suurella sydämellä. Yrtit on poimittu omasta metsästä sekä loput hankittu suomalaisilta poimijoilta tai viljelijöiltä. Kaikki tuotteet ovat Avainlippu -merkin saaneet.


Kauneutta luonnosta

Haluna oli kunnioittaa luontoa raaka-aineiden valinnassa, käyttää pohjoisen kasveja ja vieläpä tuoda kauneutta kotiin ja luksusta kylpyyn. Olen myös aina ihaillut luonnon kauneutta, sellaisena kuin se on, ja siksi halusin tuoda sen myös tuotteisiini ja pakkauksiini.  Ja mikä tärkeää, ympäristöystävällisistä tuotteista voi nauttia hyvällä omalla tunnolla ja antaa toisillekin lahjaksi.”  

https://www.tundranatural.fi/

Tundra Naturalin tuotteet löydät joulutorin herkku&lahja myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 17

OUTI PIIROINEN

Outi Piiroinen – kuvataiteilija/taidegraafikko 

Olen kuvataiteilija ja taidegraafikko pienestä pohjoiskarjalaisesta kylästä. Kotia ympäröivät luonto ja rauha  ovat taiteeni loputon inspiraation lähde. Taide on minulle ensisijaisesti keino jäsennellä ajatuksiani ja ottaa  kantaa ajan ilmiöihin. Viime vuosina olen toistuvasti käsitellyt suomalaisuutta ja ihmisen luontosuhdetta.  Raskaat ja vakavat pohdinnat kaipaavat työskentelyyn myös vastapainoa kevyemmästä aihemaailmasta, ja  silloin piirrän ja maalaan lähiympäristöni aitoja suomalaisia kotieläimiä, ja salaa haaveilen omistavani ne. 

www.outipiiroinen.com

KOTINEN-lasikonttimyymälästä löydät kymmenen käsityöyrittäjän valmistamia tuotteita. Yrittäjät ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tuotteiden laatutaso on korkea. Tuotteita yhdistää myös se, että ne eivät ole pelkästään esineitä, vaan niillä on vankat juuret suomalaisuudessa. KOTINEN on aidosti KOTImaiNEN!

Outi Piiroisen tuotteet löydät KOTISEN joulumyymälästä (lasikonttimyymälä) nro 16

Marjaana Niskanen

Marjaana Niskanen

Marjaana Niskanen on elämänveikeyttä sekä arjen kauneutta rakastava yritys. Valikoima koostuu kodin käyttö- ja somistetuotteista, jotka tuovat hymyn kasvoillesi. Tuotteet valmistuvat Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippu sekä Design From Finland merkit. Graafisen pelkistetyt tuotteet sopivat tyyliltään monenlaiseen elämänmenoon ja kutkuttelevat muistoja hetkistä ilon ja lempiasioiden äärellä.

https://marjaananiskanen.fi/

KOTINEN-lasikonttimyymälästä löydät kymmenen käsityöyrittäjän valmistamia tuotteita. Yrittäjät ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tuotteiden laatutaso on korkea. Tuotteita yhdistää myös se, että ne eivät ole pelkästään esineitä, vaan niillä on vankat juuret suomalaisuudessa. KOTINEN on aidosti KOTImaiNEN!

Marjaana Niskasen tuotteet löydät KOTISEN myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 16

Suutarinverstas Pikitikki

Ajattomia ja kestäviä tuotteita kasviparkitusta nahasta – perinteitä kunnioittaen.

Jalkinekisälli Hanna Piipponen valmistaa Karjalaisia kippurakärkisiä supikkaita perinnemenetelmin, sekä mittatilauksena lapikkaita ja tallukkaita. Verstaalla valmistuvat myös kasviparkitusta nahasta käsin tehdyt korut sekä rusetit.

Supikkaat syntyvät kahdesta nahanpalasta terävän naskalin ja puukon avulla. Pikilanka valmistetaan itse yksisäikeisestä pellavalangasta kertaamalla ja pietään neulomista varten. Lankaan kiinnitetään neulaksi aito villisianharjas, jolla kengät neulotaan käsin muotoonsa juuri asiakkaan jalan mittoihinsopivaksi – kippurakärkeä myöten.

https://www.pikitikki.fi/

KOTINEN-lasikonttimyymälästä löydät kymmenen käsityöyrittäjän valmistamia tuotteita. Yrittäjät ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tuotteiden laatutaso on korkea. Tuotteita yhdistää myös se, että ne eivät ole pelkästään esineitä, vaan niillä on vankat juuret suomalaisuudessa. KOTINEN on aidosti KOTImaiNEN!

Suutarinverstas Pikitikin tuotteet löydät KOTISEN joulumyymälästä (lasikonttimyymälä) nro 16

Kaverini

kaverini

” Yrityksemme tarjoaa sinulle taidetta kankaissa ja sisustusjulisteissa. Olemme pieni, mutta persoonallinen designtalo, jossa kaikki tuotteet syntyy saman pöydän ääressä yhdestä kynästä ja siveltimestä.

Haluamme tuoda markkinoille yksinkertaisia ja persoonallisia tuotteita, jollaisia ei muualta saa, sillä tuotteemme ovat itse piirrettyjä ja suunniteltuja. Meitä inspiroi luonto ja sen karu yksinkertaisuus, joka näkyy taiteessamme.

Kaikki alkoi jouluna 2020 kun aloimme miettiä, miten voisimme yhdistää osaamisemme. Takana oli vuosien kokemus taidejulisteiden myynnistä ja kokemusta löytyi myös kankaiden valmistuksesta. Yhdessä päätimme yhdistää osaamisemme niin, että taidejulisteiden aiheet siirtyisivät myös kankaisiin. Kaverini.fi oli aikaisemmin julistekauppa, mutta nyt samasta kaupasta löydyy laaja valikoima taiteesta valmistettuja tuotteita.

Kumpaakin yrittäjää vie eteenpäin kova intohimo alaa kohtaan. Työt tehdään suurella sydämellä ja koitamme panostaa kovasti kotimaiseen tuotantoon niin paljon kuin se on mahdollista. Kaikki sisustusjulisteet ja -esineet on valmistettu Suomessa kotimaisille materiaaleille. Kankaat valmistetaan Euroopassa. Kaikki ompelutyöt tehdään Suomessa.”

www.kaverini.fi

Kaverini tuotteet löydät joulutorin herkku&lahja myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 17

Pönttöneuvos

PÖNTTÖNEUVOS

”Ylen kampanja miljoona linnunpönttöä oli lähtölaukaus aloittaa kestävien ja laadukkaiden pönttöjen valmistus ja myynti. Lintupönttö on kaikille tuttu suomalainen perinnetuote, jonka lähes jokainen meistä on joskus tehnyt tai osaisi tehdä”, toteaa valmistaja Harri Tuomi.

Mallisto on vuosien mittaan laajentunut käsittämään liki neljäkymmentä eri mallia. Mukana on myös esimerkiksi pölyttäjien, lepakoiden ja siilien kortteerit. Ja tietysti nyt myynnissä olevat sesonkituotteet kuten ruokinta-automaatit, ravintelit linnuille ja oraville. Lintupönttöjä on toki myös myynnissä ja niitä voi antaa lahjaksi tai asentaa pihapuihin, sillä linnut mielellään yöpyvät talvella niissä.

Mikäli arvostat tuotteiden helppokäyttöisyyttä ja pitkää kestävyyttä, niin tule tapaamaan pönttöneuvosta tai ota yhteyttä ja saamme pönttöasiasi kuntoon – sillä se on lintujen ja luonnon parhaaksi.

Pönttöneuvoksen tuotteet löydät 11.-15.12. välillä pop-up joulumökistä nro 2

Nature art

Nature Art toteuttaa floristisia luomuksia luonnonmateriaaleista ja kuivakukista. Muunmuassa kransseja sisälle ja ulos. Materiaalit lähituotantoa. Myynnissä myös Nature Artin LUONNON LUMOUS joulu -erikoispainos lehtinen. Painos sisältää ajattomia DIY- ohjeita. 

www.natureart.info

Nature Art tuotteet löydät joulumökistä nro 1

Design Works Finland

Design Works Finland

Tuotteita kotimaisilta tunnetuilta vientiä harjoittavilta design-brändeiltä. Myynnissä tuotteita mm. Muurlalta, Majamoolta, Tonfisk Designilta, Jokipiin Pellavalta, Verso Designilta ja monilta muilta kotimaisilta brändeiltä.

Design Works Finlandin tuotteet löydät joulutorin asuste&design myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 18

Savipaja Tuliaistupa

Savipaja Tuliaistupa valmistaa Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa yksilöllisiä pitsikeramiikkatuotteita. Yrityksen valikoimaan kuuluu sekä käyttö- että koristekeramiikkaa, mm. kynttilälyhtyjä, valaisinsarjoja, hunajapurkkeja sekä pieniä koriste-esineitä vaikkapa joulukuuseen ripustettavaksi.

http://tuliaistupa.fi/

KOTINEN-lasikonttimyymälästä löydät kymmenen käsityöyrittäjän valmistamia tuotteita. Yrittäjät ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tuotteiden laatutaso on korkea. Tuotteita yhdistää myös se, että ne eivät ole pelkästään esineitä, vaan niillä on vankat juuret suomalaisuudessa. KOTINEN on aidosti KOTImaiNEN!

Savipaja Tuliaistuvan tuotteet löydät KOTISEN myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 16

Timo Satuli

Timo Satuli

Timo Satulilta saat hunajavalmisteet, villiyrttituotteet ja kynttilät, jotka valmistetaan alusta loppuun omilla tiluksilla Rautalammilla.

Satuli on tunnettu uniikkikuvioiduista kynttilöistään, jotka ovat aitoa käsityötä, ja ne eivät savuta tai valuta. Hunaja tulee omista mehiläisistä ja myös villiyrtit kerätään itse. Satulin valikoimaan kuuluu myös huulirasvat, pihka- ja muut voiteet.

Timo Satuli on tuttu toimija Kuopion torilta viimeisen kymmenen vuoden ajalta, ja myös muista tapahtumista ja markkinoilta.

Timo Satulin tuotteet löydät joulumökistä nro 3

Anni Jeskanen

Anni Jeskanen

Olen Anni Jeskanen, sarjakuvataiteilija ja sisällöntuottaja Helsingistä. Aherran koko ajan kaikenlaista. Hiljattain intouduin tekemään oljesta perinteisiä pallokoristeita. Olkipallot on tehty varastoon unohtuneista rukiin oljista. Pallojen pakkaukset on leikattu pitkistä pahviputkista. Kierrätetty ja luonnollinen – olkipallo on oiva koriste!

https://realmofowls.com/

KOTINEN-lasikonttimyymälästä löydät kymmenen käsityöyrittäjän valmistamia tuotteita. Yrittäjät ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tuotteiden laatutaso on korkea. Tuotteita yhdistää myös se, että ne eivät ole pelkästään esineitä, vaan niillä on vankat juuret suomalaisuudessa. KOTINEN on aidosti KOTImaiNEN!

Anni Jeskasen tuotteet löydät KOTISEN myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 16

Pelastakaa Lapset ry

Kuopion Pelastakaa Lapset ry

Kuopion yhdistyksen vapaaehtoiset keräävät yhdistyksen toimintaan varoja mm. järjestämällä
myyjäisiä ja osallistumalla erilaisiin tapahtumiin myymällä neulomiaan tuotteita / sukkia, lapasia
sekä muita kudonnaisia. Saadut varat käytetään kaikkein heikoimmassa asemassa olevien
lasten tukemiseen.

Yhdistyksen tarkoituksena ja päämääränä on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada
aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Erityinen huomio kohdistetaan kaikkein
haavoittavimmassa asemassa oleviin lapsiin. Lisäksi yhdistys edistää lasten osallisuuden
toteutumista.

Pelastakaa Lapset ry:n löydät perjantaina 17.12. pop-up joulumökistä nro 2

Kanelimamma

Anna hyvää lahjaksi! Kanelimamma on kotimainen yritys, joka tarjoaa hyviä, palmuöljyttömiä herkkuja kauniissa lahjapakkauksissa. Hemmottele itseäsi ja ystävääsi kotimaisella joulukahvilla tai glögillä, suussa sulavalla suklaalla tai vanhanajan voitoffeella.

www.kanelimamma.com

Kanelimamman tuotteet löydät Joulutorin herkku&lahja myymälästä numero 17

Taste savo pop up

Taste Savo pop up lähituotepuoti nostaa näyteikkunaan paikalliset tuottajat, Euroopan palkitut ruokalahjat sekä mukaan ostettavat pohjoissavolaiset maistuvat lahjat. Lähiruokaa ja joulun tunnelmaa, tervetuloa keräämään maistuvimmat ideat, lahjakortit ja savolaiset elämykset pukinkonttiin! Mukana on noin 120 pohjoissavolaista lahjaideaa! Tervetuloa makumatkalle koko Euroopan herkullisimpaan jouluun!

Pop upit ovat yksi konkreettinen tapa lisätä lähiruoan tunnettuutta. Joulutorilla Taste Savon myymälää operoi Ravintolamestarit, jonka toimitusjohtaja ja alueen virallinen ruokalähettiläs Eeva Mertanen on intohimoinen lähiruoan puolestapuhuja. Savonia AMK:n hallinnoiman Savolaisuus on makuasia -hankkeen pop up myymälä palvelee Kuopion Joulutorilla koko tapahtuman ajan.

Taste Savo pop up lähituotepuodin löydät joulumyymälästä numero 12

Gopala

GOPALA

Gopalan kaikki herkut ovat Suomessa rakkaudella käsintehtyjä. Suussasulavaa fudgea ja toffeeta on jo yli 20 erilaista makua, sekä omien mehiläisten hunajaa löytyy lasipurkeista niin luontaisena kuin eri tavoin maustettuina – kaikki herkullisia. 

Tule paikan päälle maistiaisille! Gopalan tuotteet ovat laadukkaita gourmet-herkkuja, jotka on valmistettu kotimaisista raaka-aineista niin pitkälle kuin mahdollista – pähkinät ja kaakaopavut eivät vielä Suomen lakeuksilla kasva. Tarjolla on reilusti myös gluteenittomia, maidottomia sekä vegaanisia vaihtoehtoja.

http://www.gopala.com

Gopalan tuotteet löydät joulumyymälästä numero 13

Namitupa

Namitupa

Namitupa on perinteinen karamellitehdas, joka sijaitsee pienessä etelä-pohjalaisessa kylässä nimeltä Ilmajoki. Namituvalla on jo vuosikymmenien ajan leivottu käsityönä perinteisiä sokerimakeisia. Vaikka teemme monipuolisesti hyvää, niin salmiakeistahan meidät nykyään tunnetaan.

Haluamme tarjota herkullisia salmiakkielämyksiä kaikille. Myös heille joille salmiakki ei terveydellisistä syistä tavallisesti sovi. Erikoisuutena valmistamme myös salmiakkeja, joissa ei ole lainkaan raskausaikana kiellettyä ja verenpainetta kohottavaa glykyrritsiiniä.

Makuvalikoimasta löytyy perinteisen salmiakin ja klassisten yhdistelmien lisäksi herkullisia ja mielenkiintoisia uusia makuja, joilla tavoittelemme täydellistä makutasapainoa: suolaisuutta, kirpakkuutta, raikkautta, makeutta ja väkevyyttä. Salty Loves, eli Rakkaussalmiakki, on jopa voittanut Salmiakki Finlandia – palkinnon.

Salmiakkien lisäksi Namituvalla valmistuvat hauskan herkulliset Enkelin Eväspussi herkkulahjat. Kotimaiset käsintehdyt jouluiset herkut pakattuina suloisiin ihanilla toivotuksilla varustettuihin pakkauksiin ovat mitä paras lahjaidea.

Vaivattomia ja varmasti mieluisia lahjoja ja joulutervehdyksiä joka tarpeeseen!

www.namitupa.fi

Namituvan tuotteet löydät Joulutorin herkku&lahja myymälästä numero 17

Café Nazca

Café Nazca on kuopiolainen 2017 perustettu pieni kahvipaahtimo jonka toimintaa pyörittää Karla.

Karla on kotoisin alunperin Perusta, jonne myös paahtimon nimi viittaa. Nazca on vanha perulainen kaupunki keskellä autiomaata. Kaupungin lähettyviltä on löydetty kuuluisat nazca linjat, eli valtavat eläimiä ja muita tunnistettavia muotoja esittävät maapiirustukset. Monet meidän tuotteet tunnistaakin juuri näistä maapiirustuksista.

Kahvinkasvattajamme kasvattavat kahvinsa eettisiä ja ekologisia arvoja kunnioittaen ja monet tuotteistamme ovatkin luomusertifioituja. Kahvin lisäksi tuomme maahan valtavan valikoiman luomuteetä ja -kaakaota. Paahtimomme sijaitsee Matkuksella Juustoportin tiloissa, jossa toimintaamme myös pääsee tutustumaan etukäteen sopien.

www.cafe-nazca.fi

Café Nazcan tuotteet löydät Joulutorin herkku&lahja myymälästä numero 17

Juuriska

Juuriska

Juuriska on täysin gluteeniton ja vegaaninen leipomo. Leivät leivotaan hapanjuureen, ilman lisäaineita ja ilman teollista hiivaa, vain parhaista raaka-aineista. Hapanjuuri tekee leivistä vatsaystävällisiä, ravinteikkaita ja niin herkullisia! Kaikki tuotteet ovat gluteenittomia ja vegaanisia (eli myös maidottomia, munattomia, laktoosittomia).

Tuotevalikoimaan kuuluu kahta erilaista tummaa leipää, tattarisydämiä, riisipiirakoita, saaristolaisleipää, joululeipää sekä piparkakkutaloja.

www.juuriska.fi

Juuriskan tuotteet löydät 18.-19.12. välillä pop-up joulumökistä nro 2

Hujasen Hunaja

HUJASEN HUNAJA

Hujasen luonnontuotteet ovat aidosti kotimaisia ja itsevalmistettuja!

Makoinen hunaja kerätään omilta mehiläisiltä Maaningalla ja luonnonmarjat Savon metsistä. Joulumarkkinoiden valttituotteeksi noussut mesimarjahillon marjat kulkeutuvat Savoon Oulun seudulta. Tätä herkkua ei kovin monesta paikasta löydy. Kuopion Joulutorilla Hujasen Hunaja tarjoaa vierailijoiden joulupöytiin viemisiksi hunajan ja hillojen lisäksi joulu- ja konjakkisinappia ja monia eri marjamehuja: mustaherukkaa, mansikkaa, puolukkaa ja karpaloa.

Jo lähes 30 vuotta luonnontuotteillaan ympäri Suomea torimyyntiä tehnyt Hujasen Hunaja on myös palkittu Maaningalla Vuoden yrittäjä -tittelillä vuonna 2000.

Hujasen Hunajan tuotteet löydät joulumökistä numero 8

Monireal

Monireal

Monireal perheyritys on tarjonnut kala- ja lihajalosteita jo 25-vuoden ajan.

Tarjoiltavat kalasäilykkeet valmistetaan Nurmeksessa, ja kalat kalastetaan Pielisjärvellä ja muualla Pohjois-Karjalan vesissä. Lihasäilykkeet valmistetaan Uuraisilla, keski-Suomessa, ne valmistaa Säilyke Herttua Oy. Tuotteet valmistetaan 100% suomalaisista raaka-aineista. Monireal myy myös lohijalosteita, mm. kylmä- ja lämminsavulohta. Yhteistyö tuottajien kanssa on ollut antoisaa saaden kierrellä ympäri Suomen eri markkinoiden ja torien välillä. Omalla välineistöllä 100% kotimaisia tuotteita liikkuu Kuusamosta Ouluun, Lappeenrannasta Jyväskylään ja Kuopioon, ja jälleenmyyjien avustuksella vielä kauemmaksikin.

Monirealin tuotteet löydät joulumökistä numero 4

Minttu-Maria Tikander

Minttu-Maria Tikander

Minttu-Maria Tikander on tehnyt jo vuodesta 1998 piparkakkumökkejä omalla taikinareseptillään ja muotoilullaan. Pipari tuotteiden koristelu on hänelle intohimo ja hän panostaa siihen aina paljon aikaa sekä suunnitteluun, että toteutukseen. Tänä vuonna hän toteutti suklaamaalauksen piparimökin kattoihin, jossa näemme kuvan, jossa on punatulkku jouluaamuna. Lisäksi piparimökkien katoilta löytyy tänä vuonna koristeellisempaakin kuviota. Uutena tuotteena tälle vuodelle on tehty suuren suosionkin saavuttaneen piparikranssin. Myynnissä on mukana kranssien lisäksi perinteiset Tontun talo, Tontun maja ja piparikuusi sekä muutama herkullinen hedelmä- ja maustekakku. Tervetuloa ostoksille!

Minttu-Maria Tikanderin tuotteet löydät 16.12. popup joulumökistä nro: 2 

Mualiman napa tuotteet

Mualiman Napa tuotteet löydät Joulutorin herkku&lahja myymälästä numero 17

www.mualimannapa.fi