Kuopion Joulutori

Tuotteet ja kauppiaat 2022

Roosan

ROOSAN on kokkolalainen yhden naisen yritys, joka valmistaa käsityönä uniikkeja hiusasusteita sekä korvakoruja. Valikoimasta löytyy herkullisen värikkäitä asusteita niin arjen iloksi kuin juhlaankin. 

https://roosan.fi

ROOSAn tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

TIIKU

tiiku

TIIKU on kotimainen vaatebrändi, joka valmistaa vastuullisesti kauniita ja ajattomia vaatteita. Materiaaleina käytetään pääasiassa GOTS-sertifioitua puuvillaa, pellavaa ja mulesing-vapaata merinovillaa. Tuotteet valmistetaan Kuopiossa omassa ompelimossa tai tarkoin valituissa yhteistyöompelimoissa Suomessa. TIIKUlle on myönnetty Avainlippu. 

Tiikun tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Made by Hannele Rusila

Made by Hannele Rusila

Mie olen Hannele Rusila ja koska valmistan kaikki tekstiilini itse, on yritykseni nimi Made by Hannele Rusila. Tykkään kutomisesta ja usein myös ompelen. Perinnehenkisyys on mukana tekstiileissäni – joskus toki täytyy irrotella myös väreillä ja pinnoilla. 

Kudoin pitkään vanhoilla sähköisillä kutomakoneilla, mutta sitten miusta tuli vanhempi ja palasin kangaspuiden pariin. Nyt teen erilaisia tekstiilejä pieninä sarjoina sekä perinnehenkisiä asuja. Made by Hannele Rusila tuotteet löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä 

www.hannelerusila.fi

IHANIA

Ihania on lahtelainen ompelimo, jossa on valmistunut käsityönä asusteita ja muita ihanuuksia vuodesta 2016 Sari Väisäsen käsissä. Tuotevalikoimaan kuuluu erilaiset pannat, pipot, turbaanit ja muut kauden asusteet. 

Ihanian maailmaan pääset tutustumaan osoitteessa www.ihania.fi 

IHANIAn tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Henkinen Kovis

Henkinen Kovis

Henkinen Kovis Oy on yhden naisen kuopiolainen yritys. Joulutorilla myynnissä olevat upeat hiuspannat ja asusteet ovat viimeistä kertaa myynnissä; kun yrityksen toimintaa muokataan ja tuotemyynti päättyy kokonaan. Varmista siis itsellesi joulukauden kaunein ”kruunu” tai vaikkapa glitterinhohtoinen laukku!

http://www.henkinenkovis.fi

Henkinen Kovis -tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

JAANA HUHTANEN DESIGN

Jaana Huhtanen Design on vuodesta 1999 neuleiden ystäviä palvellut yritys. Valikoimista löydät mm. lämpimiä merinovillasukkia, iloisen värisiä puuvillasukkia, oversize merinovillapipoja ja -huiveja sekä uuden sukkaohjekirjan; Villasukkia ja värssyjä. Ekologisuus- ja vastuullisuusarvot ohjaavat vahvasti toimintaa, mistä merkkinä ovat muun muassa Suomalaisen Työn Liiton myöntämät Design from Finland- ja Avainlippu-tunnukset. Motto: ”Haluan tuottaa ihmisille iloa hauskoilla malleillani laadusta ja kotimaisuudesta tinkimättä” 

Jaana Huhtanen Design -sukat löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä.

KäsityöKaipainen

KäsityöKaipainen – Handmade in Kuopio

Korut ja asusteet arkeen ja juhlaan, vaihtelevin kokoelmin. Materiaaleina käytetään muun muassa ruostumatonta terästä, koivuvaneria, hartsia ja polymeerimassaa.

KäsityöKaipaisen tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Koi Design

Koi Design

Koi Design on 2015 Oulun seudulla perustettu yhden naisen korualan yritys.

”Käsillä tekeminen ja yksilölliset korut ovat työni ja intohimoni. Riemukkaan värisistä puuhelmistä muotoilen näyttäviä koruja tyylikkääseen arkeen sekä säihkyviin juhlahetkiin. Puu on kaunis luonnonmateriaali, joka viimeistelee ajattoman tyylin. Värivaihtoehtoina ovat kaikki sateenkaaren värit. Mikä on sun lempparisi?”

Herkkuväreihin pääset tutustumaan: www.koidesign.fi

Koi Design tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

sLotta -korut

sLotta -korut

Olen riihimäkeläinen, juuri eläkkeelle jäänyt entinen toimittaja. Jo kauan sitten villiinnyin tekemään koruja metsistä, niityiltä ja puutarhoista löytämistäni luonnon antimista. Nykyään minulla on pieni yritys, sLotta-korut. Teen luontokoruja kivikoviksi kuivaamistani marjoista, kukkien siemenkodista, tammenterhoista, pikkuruisista kävyistä, lehmuksen pähkylöistä, siemenistä, oravansyömistä kuusenkävyistä jne. sLotta-koruja luontoystävällisempiä koruja on vaikea edes kuvitella. Niiden motto on: Kompostoi, kun kyllästyt! 

Slotta-korut löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

Helsingin Olkain

Helsingin olkain

Helsingin Olkain Oy valmistaa omalla työhuoneella Keravalla laadukkaita henkseleitä, vöitä, korvalappuja ja tilaustöitä niin yrityksille kuin yksityisillekin asiakkaille. Meiltä löytyy ratkaisu ongelmaan kuinka saada housut pysymään ylhäällä liikkuessa, kumarrellessa ja silloin, kun taskuissa on  painavampaa tavaraa. Laajasta valikoimasta löytyvät sekä värikkäät henkselit että erilaiset kuviolliset ja harrasteaiheet, perinteiset nappiolkaimet, lukolliset henkselit sekä juhlavammat olkaimet. Nahkavöissä käytämme laadukasta aitoa nahkaa. Kaikilla tuotteillamme on Avainlippu-tunnus merkkinä kotimaisesta valmistuksesta.

Helsingin Olkaimen olkaimet löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

StyleOne

StyleOne

StyleOne:n yrittäjä Mia on kotoisin Asikkalasta on kierrellyt ympäri Suomen myymässä villatuotteitaan eri toreilla ja markkinoilla. Villatuotteista villahousut-, paidat ja sukat ovat aitoa kotimaista villaa. Muiden laadukkaiden villatuotteiden, kuten alpakan ja angoran, maahantuontia Mia hoitaa kotimaisten tuotteiden ohella. Toreja ja markkinoita kierrellen yrittäjänä pääsee matkustamaan ja tapaamaan uusia ihmisiä, se on täällä mukavinta!

SUKKAMUMMO

Kuopion torillakin tuttuna torimyyjänä ollut Helena valmistaa omin käsin ja laatua vaalien villasta kudottuja villasukkia, lapasia ja kynsikkäitä lapsille ja aikuisille. Lisäksi Joulutorilla on tarjolla patalappuja ja muita jouluaiheisia käsitöitä. Villatuotteissa Helena suosii sellaisia materiaaleja, jotta tuotteiden konepesu on mahdollista. 

Käsityöt Helena aloitti jo lapsena oman perheen maatilalla lampaita kerien. Lampaiden villa lähetettiin Pirtin kehräämölle ja postissa kulkeutui uudet villalangat suoraan kotiin neulottaviksi. Innokkuus käsitöihin ja eläkeiän vapaus saavat Helenan pitämään yrittäjyyttä yllä, “Sukkamummona” leikillisesti sanoen. 

Linella

Aidot lampaanvillatossut tuovat lämpöä ja mukavuutta jaloille. Niiden pohjassa olevat liukuesteet lisäävät käyttöturvallisuutta. Monet tutkimukset ovat osoittaneet myös lampaanvillan terveyshyödyt.

Lampaanvilla sisältää kuitua joka parantaa verenkiertoa ja mikroverenkiertoa joka puolestaa auttaa vähentämään mm. nivelkipuja ja lihasjännitystä. Perheyritys Linella Oy myy laadukkaita lammastossuja Kuopion joulutorilla. Valikoimissa uusi malli perinteisen varrellisen ja pistokas -mallin lisäksi.  Näitä tossuja käyttämällä voi pienentää huoletta lattialämmitystä pienemmälle ja näin säästää energiaa.

Joulun Lumo glögibaari ja kahvila

JOULUN LUMO GLÖGIBAARI JA kahvila

Sawohouse Underground ja Hurry Events toteuttavat tänä vuonna tunnelmallisen Joulun Lumo glögibaari & kahvilan Kuopion Joulutorilla. Tarjolla on perinteisiä jouluherkkuja lohikeittoa, maistuvaa riisipuuroa, pullaa, munkkeja, joulutorttuja ja pipareita, kahvia ja teetä.

Lignell&Piispasen glögibaarista kahvilakävijöille on tarjolla tuoksuvia jouluisia drinkkejä ja glögijuomia sekä alkoholillisina että alkoholittomina. Tule piipahtamaan jouluostosten lomassa ja istahtamaan hetkeksi tunnelmalliseen joulukahvilaan nauttimaan ihania jouluherkkuja. Jouluinen taustamusiikki sekä paikallisten muusikoiden viihdyttävä livemusiikki virittää kävijänsä jouluiseen tunnelmaan.

Sorrento viini- ja antipastotupa

Sorrenton viini- ja antipastotupa

Trattoria Sorrento on ollut osa Kuopion ravintolamaailmaa jo vuodesta 2013. Tänä vuonna Sorrento avaa kolmannen toimipisteensä, Sfizieria Sorrenton kauppakadulle ja tuo Italian herkut vieläkin lähemmäs kuopiolaisia. 

Sorrenton myyntipisteellä Joulutorilla myydään italialaisia juustoja, leikkeleitä ja antipastoja sekä paikan päällä syötäväksi, että mukaan ostettavaksi. Tämän lisäksi pisteellä maistellaan omia maahantuontiviinejä sommelierin johdolla ja totta kai mukana ovat myös italialaiset oluet, limonadit ja jo niin monille tutuksi tulleet Sorrenton Joulukorit.

Leipomoliike Irene Partanen

Kalakukkoleipomo Irene Partanen on Kuopiossa sijaitseva leipomo, joka on erikoistunut leipomaan käsityönä useana vuonna Suomen parhaaksi valitut kalakukot. Kalakukot, riisipiirakat, lihapiirakat ja herkulliset munkit. Kaikki tuotteemme tehdään perinteitä kunnioittaen laadukkaista ja paikallisista raaka-aineista. 

Kokeneiden ja taitavien leipurien käsistä leipomollamme syntyy todellisella ammattitaidolla mualimankuulut kalakukot. Kun kaipaat mainioita makuelämyksiä, Kalakukkoleipomo Irene Partasen suussa sulavat tuotteet ovat oiva ratkaisu juuri tähän tarkoitukseen.

www.irenepartanen.fi

Haapasalon Hatsapuri

HAAPASALOn Hatsapuri

Haapasalon Hatsapuri on Puumalasta kotoisin oleva Hatsapureja ja Hatsapurilloja valmistava ja myyvä yritys, jonka Ville Haapasalo perusti kesällä 2020. Hatsapuri on herkullinen Georgilainen juustoleipä, jonka raakapainosta puolet on suussa sulavaa sulguni-juustoa. Toivotamme kaikki tervetulleiksi maistamaan tätä Puumalassa leivottua herkkua ja nauttimaan joulutunnelmasta Kuopion joulutorille. 

”Mitä kylmempi keli sitä kuumempi Hatsapuri.”

www.hatsapuri.fi

A.Asplundin Bratwurst

A.Asplundin Bratwurst

A.Asplund tarjoaa Joulutorilla aitoa saksalaista bratwurstia!

Tule maistamaan aitoa saksalaista bratwurstia! Saksalaisten suosikkiherkut bratwurst ja currywurst ovat juuri sopivaa purtavaa talviseen markkinapäivään ja ne vievät sinut hetkeksi saksalaisille joulumarkkinoille. Haukkaa maukas bratwurst hot dog vaikkapa sinapilla, tai nauti lämmin currywurst herkullisen currykastikkeen kanssa.

spiraalisipsi

Rullaava sipsitehdas. Spiraalisipsin paikan päällä käsintehdyt sipsit punajuuresta, perunasta ja bataatista.  

“Tarina alkoi vuonna 2016 maalaismarkkinoilla. Olin törmännyt aikaisemmin reissatessani Baltian maissa tikkuperunoihin, jotka oli leikattu kauniiseen spiraalin muotoon ja asetettu tikun nokkaan. Tästä inspiroituneena aloitimme spiraaliperunoiden paistamisen ja myymisen markkinoilla”, Spiraaliperuna Oy:n yrittäjä Matti Martikainen summaa. 

Pikkuhiljaa Spiraaliperunoiden muoto muuttui, tikut jäivät pois ja peruna sai seurakseen myös muita juureksia. Spiraaliperunat vaihtuivat siis SpiraaliSipseihin ja loppujen lopuksi peruna, bataatti ja punajuuri vakiinnuttivat paikkansa SpiraaliSipsin myyntikojussa. Näillä juureksilla on menty tähän asti, mutta teemme jatkuvasti tuotekehittelyä ja testaamme eri juuresten käyttömahdollisuuksia.

A.Asplundin Rahkamunkit

A.Asplundin Rahkamunkit

A.Asplund tarjoaa Joulutorilla paikan päällä valmistettuja rahkamunkkeja joko heti syöntiin tai mukaan!

Olemme pieni perheyritys Mäntyharjulta ja valmistamme tuotteemme aina paikan päällä. Olemme aloittaneet toiminnan v.1994 Saksassa, josta muutimme Suomeen paluumuuttajina v.2004 ja siitä lähtien olemme kiertäneet Suomessa erilaisissa tapahtumissa, markkinoilla ja messuilla. Olemme valmistaneet rahkamunkkeja saman herkullisen reseptin mukaan jo yli 20 vuotta!”

Africana Sambusa

Africana sambusa

AfricanaSambusa on perheyritys joka oli intohimosta perustettu yhdistysten voimalla 2014 lähtien ja rekisteröity 2017 kokemusten varrella. Ollaan liikkuva elintarvikehuoneisto joka kiertää eri kaupunkia suomessa tarjoamaan eksoottisia katu ruokia ja herkkuja. Ilo on meidän tuoda positiivisuus, iloisuus sekä erikois tunnelma egosentrinen gastronomi ruoalla.

Meidän valikoimassa löytyy muun muassa sambusat. Sambusa on kolmio muotoinen Itämainen käsintehty ohut taikinasta friteerattu paistos joka on täytetty mahdollisimman sesongin mukaan tuore tuotteesta. Tässä tapauksessa suomalaisesta jauhelihalla tai kasvis vaihtoehto mung pavuilla. Sambusat ovat suosittu eksoottinen välipala Itä -Afrikkaan, ja olemme nöyränä laajentamaan makupalettisi tällä ainutlaatuisella tilaisuudella. 

https://www.facebook.com/africana.sambusa

Kaunismaan  Tila

Kaunismaan tila

Kaunismaan tila Sorsakoskella, Leppävirralla on monipuolinen lammastila. Tilalla kasvatetaan suomenlampaita, joiden villan monet värisävyt, pehmeys ja kihara ovat edukseen lankoina ja taljoina. Suomenlammas on hitaasti kasvava rotu, joten suomenlammaskaritsa ei rasvoitu yhtä nopeasti kuin liharotuiset. Liha on siten vähärasvaista, miedonmakuista, hienosyistä ja mureaa. Suomenlammas laiduntaa tehokkaasti luonnonlaitumia ja hoitaa siten luonnon monimuotoisuutta. 
 
Tilamme pihapiirissä on vanhasta vilja-aitasta remontoitu Tilapuoti, joka on auki sopimuksen mukaan. Meiltä löytyy lampaan- ja karitsanlihaa, kuten palvia, grillimakkaraa, raakamakkaraa, kebabia, jauhelihaa ja vaikkapa kuutioitua paistia pakasteena. Valikoima vaihtelee hiukan sesongin mukaan. Myymme tuotteitamme myös REKO-lähiruokapiireissä Kuopiossa, Siilinjärvellä, Leppävirralla, Varkaudessa, Pieksämäellä ja Juvalla. Leppävirralla Unnukassa lähituotemyymälä FarmiShopissa on meidänkin tuotteita myynnissä. 
 
Villat lajitellaan tilalla ja oman tilan villoista teetetään villalankoja maanläheisissä sävyissä Pirtin Kehräämöllä. Itse kasvivärjätyt langat täydentävät lankojen luonnonmukaisia sävyjä. Lampaantaljat ja istuinalustat ovat myös valikoimassa. Taljat esikäsitellään tilalla ja parkitaan alunaparkilla Suomessa, Rantasen Nahkajalostamolla. Pieni valikoima itse rasvaparkittuja, ekologisia lampaantaljoja on myynnissä.  
Erilaisia käsitöitä löytyy villasta ja taljasta, kuten vaikka tumppuja, pipoja, tossuja, taljatyynyjä ja tonttuja. Villiyrteistä tehtäviä tuotteita on myös myynnissä. Vaikkapa kuusenkerkkäsiirappia, pihlajansilmusiirappia, viherjauheita, yrttiteetä ja nokkosen siemeniä. 
 
Tilallemme voi tulla vierailemaan sopimuksen mukaan myös ryhmät. Erilaisia teemavierailuja voidaan järjestää, esim. villiyrtit, villan käsittely, kehräys, kasvivärjäys. Myös kurssien järjestäminen tilauksesta onnistuu.

Utuliini

UTULIINI

Utuliini on syksyllä 2020 perustettu yhden naisen yritys, jonka tarkoituksena on värittää suomalaisten koteja ja tuoda iloa ja ihanuutta heidän elämäänsä. Utuliinin valikoimaan kuuluu luontoaiheiset vanerikorut sekä paperituotteet kuten tarra-arkit, julisteet, vihkot ja kortit, joissa on kauniita väriyhdistelmiä. Tänä vuonna kauppaamme on lisätty myös ihanat kankaat! Kaikki tuotteet suunnittelee kuvataiteilija Ankku Höytö. Paperituotteet sekä vanerikorut valmistetaan Suomessa ympäristösertifioiduille materiaaleille.

Utuliinin tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

FRILLA

Frilla-värikästä villasta: uniikit huopatuotteet suoraan Savon 
sydämestä. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Kuopiossa.

www.frilla.fi

Lasipaja Sinisiipi

Lasipaja Sinisiipi

Lasipaja Sinisiiven upeat kotimaiset lasi- ja valopallot puhalletaan Ylöjärvellä Pirkanmaalla. Ainutlaatuiset lasityöt saavat uniikkia tunnelmaa kierrätyslasista ja jokainen teos on erilainen. Sinisiiven valopallot ovat saaneet kotimaisuuden osoituksena Avainlippu-merkin. 

Lasipaja Sinisiiven yrittäjä Minnan yksityisyrittäjyyden taustalla on omin sanoin vahinko. Metalliseppäopintojen aikana luokkaretkivierailulla Suomen ensimmäisessä lasinpuhaltamossa, retkellä mukana ollut isä oli kommentoinut tyttärelleen: “Susta tohon ammattiin ei ainakaan ole.” Vastaukseksi oli kuulunut “Katotaanko?”, ja tänään lasinpuhalluskokemusta on kertynyt yli 20 vuoden omassa pajassa. Elämä ei saa olla liian vakavaa ja hauskuus pitää näkyä elämässä ja työssä.

Lasipaja Sinisiiven tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

kaunist

Kaunist on keramiikka-artesaani Anna Kauniston käsialaa ja tuotteet syntyvät pääasiassa yksitellen 

dreijaamalla. Luonnonläheisyys on yrittäjän sydäntä lähellä ja täten toimiikin usein myös inspiraation lähteenä. Tuote kattaukseen kuuluu monipuolisesti erilaisia käyttö esineitä erilaisista mukeista ja kulhoista aina maljakkoihin, kynttilänjalkoihin ja kukkaruukkuihin. 

Kaunist-keramiikkaa löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

Daida Daiga Duu

Daiga Daiga Duu

Daiga Daiga Duu -mallisto sisältää hyväntuulisia kierrätyskankaisia pientuotteita. Värikäs tuotevalikoima on kasvanut pikku hiljaa vuodesta 2008 lähtien. Suunnittelun lähtökohtana on iloinen ilme, käytännöllisyyttä unohtamatta. 

Arjen Ilot

arjen ilot

Olemme vuonna 1986 perustettu pieni perheyritys Tampereelta. Suunnittelemme ja valmistamme itse myytävät tuotteet ja pääasiallisena raaka-aineena käytämme kotimaista lämpökäsiteltyä koivua sekä kotimaista ohutvaneria.

Nature Art

Nature art

Nature Artin tuotteissa käytetään luonnonmateriaaleja, lähiviljeltyjä kuivakukkia ja kierrätysmateriaaleja.

www.natureart.info

Seri Virtanen

Seri Virtanen

Puuseppää aina tarvitaan!
KOTISEN puuseppä on puumalalainen Seri Virtanen, pitkän kokemuksen omaava monitaitaja,
jolla on puuta jo toisessa polvessa. KOTISEN myymälästä löydät hänen valmistamiaan joka
talouden puisia pienesineitä.

Tundra Natural – käsintehty suomessa ja savon sydämessä

Tundra natural

Käsintehty Suomessa ja Savon sydämessä
Tundra Natural -tuotemerkki ja sen takana oleva yritys VersoGrow on perustettu 2016, ajatuksenaan yhdistää pohjoisen uniikit luonnontuotteet suomalaiseen designiin ja käsityöhön. Alkujaan Lapissa idean saanut yritys, joka on aidosti arktinen juuriltaan, valmistaa saippuoita ja kylpytuotteita nykyisin pienessä pajassaan Siilinjärvellä. Kaikki tuotteet ovat Avainlippu -merkin saaneet. 
 
Luonnollista luksusta kotiin ja kylpyyn 
Tundra Natural -tuotteet ovat puhtaasti suomalaisia, ekologisia saippua- ja kylpytuotteita, jotka ovat käytännöllisiä lahjaideoita itselle ja ystäville. Perinteisellä menetelmällä käsintehdyt luonnonsaippuat ja shampoot samalla kosteuttavat ihoa ja hoitavat hiuksia ja päänahkaa. Yrttikylvyt rentouttavat mieltä ja virkistävät kehoa. Saippuat valmistetaan käsin omassa pienessä pajassa suurella sydämellä. Yrtit on poimittu omasta metsästä sekä loput hankittu suomalaisilta poimijoilta tai viljelijöiltä.  
 
Kauneutta luonnosta 
Haluna oli kunnioittaa luontoa raaka-aineiden valinnassa, käyttää pohjoisen kasveja ja vieläpä tuoda kauneutta kotiin ja luksusta kylpyyn. ”Olen myös aina ihaillut luonnon kauneutta, sellaisena kuin se on, ja siksi halusin tuoda sen myös tuotteisiini ja pakkauksiini.  Ja mikä tärkeää, ympäristöystävällisistä tuotteista voi nauttia hyvällä omalla tunnolla ja antaa toisillekin lahjaksi.”  

https://www.tundranatural.fi/

Tundra Natural tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Nordic Creations

Nordic creations

Ranskalainen Virginie Fruchart miehineen matkaili Suomessa useana vuonna, he ihastuivat maahamme ja muuttivat Kiukaisiin. Virginie valmistaa yrityksessään Nordic Creations luonnon innoittamia puutuotteita suomalaisesta koivusta. Hän sahaa tuotteet yksitellen kuviosahalla ja vaikka aiheet sekä kuviointi ovat saman henkisiä, ei kahta samanlaista tuotetta ole. 

Nordic Creations seinäkellot löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

Marjaana Niskanen

Marjaana Niskanen

Marjaana Niskanen on elämänveikeyttä sekä arjen kauneutta rakastava yritys. Valikoima koostuu kodin käyttö- ja somistetuotteista, jotka tuovat hymyn kasvoillesi. Tuotteet valmistuvat Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippu sekä Design From Finland merkit. Graafisen pelkistetyt tuotteet sopivat tyyliltään monenlaiseen elämänmenoon ja kutkuttelevat muistoja hetkistä ilon ja lempiasioiden äärellä. 

marjaana niskanen -tuotteet löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

https://marjaananiskanen.fi/

Taitajapuoti Terttu

TaitajaPuoti Tertun ideana on saattaa yhteen käsityön ja taiteen ystävät, tekijät ja asiakkaat. Taitajapuoti
Terttu sai alkunsa useamman käsityöalan yrittäjän tarpeesta itselle mielekkääseen myyntikanavaan. Niinpä sellainen päätettiin luoda itse. TaitajaPuoti Tertussa onkin laajasti erilaisia käsityön ja taiteen osaajia.

TaitajaPuoti Tertun löydät osoitteesta www.taitajapuotiterttu.fi

TaitajaPuoti Terttu
Pop-up Joulumökki
ke-to 14.-15.12.

Saimas Spinnery

Saimas SPINNERY

Saimas Spinnery on Puumalaan avautunut kehräämö, joka työstää eri tyyppistä villaa moderneilla kehruukoneilla. Kehräämö toimii aurinkoenergialla ja se on tehnyt Hiilineutraali tekstiiliala 2035- sitoumuksen. 

Saimas Spinneryn langat löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

OUTI PIIROINEN

Olen kuvataiteilija ja taidegraafikko pienestä pohjoiskarjalaisesta kylästä. Kotia ympäröivät luonto ja rauha ovat taiteeni loputon inspiraation lähde. Taide on minulle ensisijaisesti keino jäsennellä ajatuksiani ja ottaa kantaa ajan ilmiöihin. Viime vuosina olen toistuvasti käsitellyt suomalaisuutta ja ihmisen luontosuhdetta. Raskaat ja vakavat pohdinnat kaipaavat työskentelyyn myös vastapainoa kevyemmästä aihemaailmasta, ja silloin piirrän ja maalaan lähiympäristöni aitoja suomalaisia kotieläimiä, ja salaa haaveilen omistavani ne. 

Outi Piiroisen taidetta löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

www.outipiiroinen.com

Candavon

Candavon

Kaikki CANDAVON-tuotteet ovat kotimaisia, käsintehtyjä ja tekijän omaa designia ellei toisin ole mainittu. Saippuat ja palashampoot ovat täysin kasvipohjaisia poislukien maito-, ja hunajasaippuat. Kynttilöistä osa on parafiinia, pieni osa steariinia ja osa taas kasvipohjaisia kuten soija- ja oliivisteariinivahoja. Tähän listaan lisätään vielä mehiläisvaha, joka on ihan oma lajinsa. 

CANDAVON-kynttilät löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

https://www.candavon.fi

Pönttöneuvos
Pop-Up Joulumökki 9.-13.12.

PÖNTTÖNEUVOS

”Ylen kampanja miljoona linnunpönttöä oli lähtölaukaus aloittaa kestävien ja laadukkaiden pönttöjen valmistus ja myynti. Lintupönttö on kaikille tuttu suomalainen perinnetuote, jonka lähes jokainen meistä on joskus tehnyt tai osaisi tehdä”, toteaa valmistaja Harri Tuomi.

Mallisto on vuosien mittaan laajentunut käsittämään liki neljäkymmentä eri mallia. Mukana on myös esimerkiksi pölyttäjien, lepakoiden ja siilien kortteerit. Ja tietysti nyt myynnissä olevat sesonkituotteet kuten ruokinta-automaatit, ravintelit linnuille ja oraville. Lintupönttöjä on toki myös myynnissä ja niitä voi antaa lahjaksi tai asentaa pihapuihin, sillä linnut mielellään yöpyvät talvella niissä.

Mikäli arvostat tuotteiden helppokäyttöisyyttä ja pitkää kestävyyttä, niin tule tapaamaan pönttöneuvosta tai ota yhteyttä ja saamme pönttöasiasi kuntoon – sillä se on lintujen ja luonnon parhaaksi.

Pönttöneuvos
Pop-up Joulumökki
pe-ti 9.-13.12.

taponero.fi

Varsinais-Suomen Marttilassa, 100% luonnon raaka-aineista valmistetu hoitovoiteet: Kuusenpihka-, Pihka-terva-, Pakuri-, Kehäkukka-, Mesiangervo-, Inkivääri-MSM-hoito-, Lämmittävä jalka-, Viilentävä jalka-, Hunajainen ja Antiseptinen voide, palashampoot, -saippuat ja öljyt: Kaura-, Argan- ja Fluffyöljy. 

www.taponero.fi 

Savipaja Tuliaistupa

Savipaja Tuliaistupa

Savipaja Tuliaistupa valmistaa Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa yksilöllisiä pitsikeramiikkatuotteita. Yrityksen valikoimaan kuuluu sekä käyttö- että koristekeramiikkaa, mm. kynttilälyhtyjä, valaisinsarjoja, hunajapurkkeja sekä pieniä koriste-esineitä vaikkapa joulukuuseen ripustettavaksi. 

Savipaja Tuliastuvan keramiikkaa löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

http://tuliaistupa.fi/

Matti Mattsson

Matti mattsson

Matti Mattsson on kuningaskierrättäjä ja kierrättäjien kuningas. Viepä hänelle minkä vain käytöstä poistetun tavaran, niin hän taikoo siitä jotain mukavaa. Kuopiolaiset ovat saattaneet bongata Matin soutelemassa hienolla puuveneellään tai takomassa Workshopissaan Kuopion Korttelimuseossa, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen taikakammio. 

Matti Mattssonin tuotteisiin voit tutustua myös KOTINEN-lasikonttimyymälässä. 

Pliide

Pliide

Pliide tarjoaa persoonallisia hyväntuulen tuotteita. Savolaislähtöinen yksinyrittäjä on villinnyt murremagneeteilla yli 20 paikkakuntaa paikallislehtiä ja radiota myöten. Tukku muitakin aiheita on tehty. Homman hauskuus on yhdessä tekeminen. Facebookissa kerätään lausahdukset ja enemmistön tykkäämät pääsevät magneettisarjaksi. Tekstejä löytyy nyt jo reilusti yli 400. Eikä tämä luonnollisesti magneetteihin jäänyt – muitakin tuotteita on saatavilla. 

Kuopion Joulutorilla on tarjolla magneetteja, kirjanmerkkejä, avaimenperiä ja korviksia eri tekstivaihtoehdoilla. Mukana on tekstejä Kuopio-sarjasta ja vähän Joensuun ja Kajjjaanin suuntaankin on menty. Muissa aiheissa piisaa hauskuutta sananmuunnoksista siinä missä dekkareiden ystävien mustaa huumoriakin on viljelty. Korviksissa aina hilpeyttä herättävä Suattaapi olla – Suattaapi olla olemata. Siihen välliin kun tällää savolaisen piän, niin tarvinneeko enempiä selitellä?   

Tutustu verkkokaupassa tarkemmin ja ota somet seurantaan!

https://www.pliide.fi/ 
https://www.facebook.com/pliidefi 
https://www.instagram.com/pliidefi 

Pliide tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Timo Satuli

Timo Satuli

Timo Satulilta saat hunajavalmisteet, villiyrttituotteet ja kynttilät, jotka valmistetaan alusta loppuun omilla tiluksilla Rautalammilla.

Satuli on tunnettu uniikkikuvioiduista kynttilöistään, jotka ovat aitoa käsityötä, ja ne eivät savuta tai valuta. Hunaja tulee omista mehiläisistä ja myös villiyrtit kerätään itse. Satulin valikoimaan kuuluu myös huulirasvat, pihka- ja muut voiteet.

Timo Satuli on tuttu toimija Kuopion torilta viimeisen kymmenen vuoden ajalta, ja myös muista tapahtumista ja markkinoilta.

Harri Syrjänen

Kultaseppämestari Harri Syrjäsen koruissa huumori on usein läsnä: koru voi syntyä sanonnasta: ”Jos lehmät lentäis” tai ”Pupu pöksyssä”. Toisaalta vakavammissa töissä, esim: ”Puunhalaajassa” löytyy kantaaottavuuttakin. Harri tunnetaan myös taidokkaista nahasta valmistetuista olkalaukuista, joita on ollut tuotannossa jo 70-luvun alusta. Vuosi 2022 onkin Harrin juhlavuosi, sillä hänellä on yli 50 vuotta käsityöläisyyttä takana! Monilahjakkuus jos mikä! 

Harri Syrjäsen tuotteet löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

Kuopion Pelastakaa Lapset ry
Pop-Up Joulumökki 19.-20.12.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry

Kuopion yhdistyksen vapaaehtoiset keräävät yhdistyksen toimintaan varoja mm. järjestämällä
myyjäisiä ja osallistumalla erilaisiin tapahtumiin myymällä neulomiaan tuotteita / sukkia, lapasia
sekä muita kudonnaisia. Saadut varat käytetään kaikkein heikoimmassa asemassa olevien
lasten tukemiseen.

Yhdistyksen tarkoituksena ja päämääränä on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada
aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Erityinen huomio kohdistetaan kaikkein
haavoittavimmassa asemassa oleviin lapsiin. Lisäksi yhdistys edistää lasten osallisuuden
toteutumista.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry
Pop-Up Joulumökki 
ma-ti 19.-20.12.

Savon Eläinsuojelu ry
Pop-Up Joulumökki
pe-su 16.-18.12.

Savon Eläinsuojelu ry

Savon Eläinsuojelu ry on SEY:n pohjoissavolainen jäsenyhdistys. Yhdistyksen toimialue on Pohjois-Savo ja kotipaikkana Kuopio. Yhdistyksen tärkein tehtävä on vaikuttaa asenteisiin ja lisätä empatiaa eläimiä kohtaan. Kaikilla eläimillä on ihmiselle saadusta hyödystä riippumaton itseisarvo ja yhdistyksen tavoitteena on edistää jokaisen eläinyksilön hyvinvointia.

Joulutorilla myymme kalentereita, arpoja sekä joitain omia tuotteitamme. Otamme myös vastaan lahjoituksia kuten ruokaa kissoille, koirille ja luonnonvaraisille eläimille. Voit tuoda myös tavaralahjoituksia esim: käsitöitä myytäväksi, arpajaispalkintoja, eläinten tarvikkeita ja leluja, siivoustarvikkeita ja puhdistusaineita, puhtaita lakanoita, pipoja, vilttejä ja pyyhkeitä.

Savon Eläinsuojelu rahoittaa toimintansa jäsenmaksuilla ja lahjoituksilla. Voit tukea toimintaamme myös liittymällä jäseneksi. Tervetuloa juttelemaan, tukemaan ja tutustumaan toimintaamme!

Toimintaamme voit tukea lahjoituksella:
Tilinumero: FI49 5068 8520 0059 51
MobilePay: 85785

Savon Eläinsuojelu ry
Pop-Up Joulumökki
pe-su 16.-18.12.

Kanelimamma

Kanelimamma

Kanelimamma tarjoaa hyviä, palmuöljyttömiä herkkuja kauniissa lahjapakkauksissa, joita on ilo antaa ystäville ja sukulaisille joulun aikaan. Anna hyvää joululahjaksi! 

www.kanelimamma.com

Kanelimamman tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Namitupa

Namitupa

Namitupa on perinteinen, pieni ja suolainen karamellitehdas, jonka tuotevalikoimasta löytyy laaja valikoima laadukkaita, käsintehtyjä kotimaisia herkuttelutuotteita, vanhanajan karamelleja ja tulevaisuuden salmiakkeja. Pitkät perinteet ja uudet innovaatiot muovautuvat Namituvan leipurien käsissä mauiksi, jotka herättävät muistoja ja synnyttävät elämyksiä. Salmiakit (myös korkeasta verenpaineesta kärsiville ja odottaville äideille sopivat glykyrritsiinivapaat salmiakit!), polkakaramellit ja Enkelin Eväspussit ovat varmasti mieleisiä joululahjoja!

www.namitupa.fi

Namituvan tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

L´ABC DEL GUSTO

L´ABC DEL GUSTO

”L’ABC del Gusto” myy upeita italialaisia tuotteita. Joulumökistä löydät raaka-aineita, jotka täyttävät intohimoisen italialaisen ruuan ystävän tarpeet, ilman näitä ruokakomerosi ei ole täydellinen! 

Daniele ja Paolo ovat työskennelleet intohimoisesti elintarvikkeiden parissa jo 18 vuoden ajan. Kokemuksensa ansiosta he valitsevat sinulle ainutlaatuisia makuelämyksiä ja kertovat upeita tarinoita italialaisen ruuan ympäriltä. 

Tervetuloa! 

Café Nazca

Café Nazca on kuopiolainen 2017 perustettu pieni kahvipaahtimo. Tuotteisiimme kuuluu erilaiset itse paahdetut kahvit ja kahvierikoisuudet, kuten viskitynnyrissä kypsytetty kahvi ja itse paahtamallamme raakakaakaolla maustettu suklaakahvi. Kahvin lisäksi tuotteisiimme kuuluu erilaiset teelaadut sekä erilaiset maustetut kaakaot. 
 
Kahvimme ovat eettisten ja ekologisten arvojen mukaisesti kasvatettu ja osa kahvistamme on luomusertifioitua. Kaikki teemme ja kaakaomme ovat luomusertifioituja.

www.cafe-nazca.fi

Café Nazcan tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Mauntekijä

MAUNTEKIJÄ

Mauntekijä Oy toimii Lappeenrannassa, Etelä-Karjalassa. Sinapit, nekut ja jälkiruokakastikkeet valmistetaan alusta alkaen käsityönä vanhojen reseptien mukaisesti ja toivomme perinteisten herkkujen maistuvan myös kaikille asiakkaillemme!

Hujasen Hunaja

HUJASEN HUNAJA

Hujasen luonnontuotteet ovat aidosti kotimaisia ja itsevalmistettuja!

Makoinen hunaja kerätään omilta mehiläisiltä Maaningalla ja luonnonmarjat Savon metsistä. Joulumarkkinoiden valttituotteeksi noussut mesimarjahillon marjat kulkeutuvat Savoon Oulun seudulta. Tätä herkkua ei kovin monesta paikasta löydy. Kuopion Joulutorilla Hujasen Hunaja tarjoaa vierailijoiden joulupöytiin viemisiksi hunajan ja hillojen lisäksi joulu- ja konjakkisinappia ja monia eri marjamehuja: mustaherukkaa, mansikkaa, puolukkaa ja karpaloa.

Jo lähes 30 vuotta luonnontuotteillaan ympäri Suomea torimyyntiä tehnyt Hujasen Hunaja on myös palkittu Maaningalla Vuoden yrittäjä -tittelillä vuonna 2000.

Ykköskukon loimulohi

Ykköskukon loimulohi

Ykköskukon Joulumökistä herkullista paikan päällä valmistettua loimulohta. 

Kotileipomo Vaula

Kotileipomo Vaula

Kotileipomo Vaula on pieni gluteeniton kotileipomo Suonenjoelta, joiden valikoimaan kuuluu mm.gluteenittomat leivonnaiset ja gluteeniton leipä. Kaikki tuotteet laktoosittomia sekä parhaista raaka-aineista tehtyjä.

Taste savo pop up

Taste Savo pop up lähituotepuoti nostaa näyteikkunaan paikalliset tuottajat, Euroopan palkitut ruokalahjat sekä mukaan ostettavat pohjoissavolaiset maistuvat lahjat. Lähiruokaa ja joulun tunnelmaa, tervetuloa keräämään maistuvimmat ideat, lahjakortit ja savolaiset elämykset pukinkonttiin! Tervetuloa makumatkalle koko Euroopan herkullisimpaan jouluun!

Lähiruokapuodissa mukana Ravintolamestarit, Harald, Junnisten tuohityöt, Lignell&Piispanen, Ateljee keltainen talo, Mesiheinä, Nenosen mansikkatila, Willimaku, Alahovin tila, Hiekkalan tila, Vaittilan marjatila, Ketoinen, Kuopiohunaja, Ilmatar Natural, Tiukkapipo, Eväsmiesten makkarat, Valkosipulihauki, Kauraparta ja Talkkuna

Joulutorilla Taste Savon myymälää operoi Ravintolamestarit, jonka toimitusjohtaja ja alueen virallinen ruokalähettiläs Eeva Mertanen on intohimoinen lähiruoan puolestapuhuja.

Mualiman napa tuotteet

Joulutorin Herkku&Lahja -myymälästä löydät suositut Kuopiossa suunnitellut ja valmistetut Mualiman Napa tuotteet.
Valikoimassa Mualiman napa -kahvi, magneetti, t-paita, lippalakki ja muki (uusi tuote, tulossa myyntiin 16.12.!).

www.mualimannapa.fi

Mualiman Napa tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.