Kuopion Joulutori

Käsityöt ja lahjatavarat 2023

Joulupallo

joulupallo

Joulupallo on suomalainen yritys, jolle on tärkeä tarjota asiakkaille laadukkaita ja käsintehtyjä joulukuusenkoristeita. Valikoimasta löytyy Suomessa käsinmaalattuja joulupalloja ja Saksassa suupuhalletusta lasista valmistettuja lasikoristeita, jotka tuovat nostalgiset joulut menneistä ajoista mieleen.

www.joulupallo.fi

Facebook/Instagram @joulupallo.fi

Joulupallon tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Onnenpussi

onnenpussi

”Suloiset, suositut & hellävaraiset käsityönä valmistetut suolasaippuat ja narusaippuat Onnenpussin omalta saippuapajalta Pohjois-Karjalasta.

Hellävaraiset, runsaasti merisuolaa sisältävät Onnenpussin käsityönä valmistetut suolasaippuat sopivat kaikille ihotyypeille, etenkin kuivalle, karhealle ja atooppiselle iholle. Luontaisesti antiseptinen suola neutralisoi ihosi bakteereja tehden olosi raikkaaksi. Suolasaippuoiden sisältämät luonnon rasvat ja – öljyt, merisuolan mineraalien kanssa auttavat ylläpitämään ihosi kosteustasapainoa. – Sopii kasvoille, käsille ja koko vartalolle.

Vegaaninen, ei palmuöljyä, ei eläinkokeita, valmistettu käsityönä Pohjois-Karjalassa, Liperissä,  avainlippu-merkki”

www.onnenpussi.fi

Facebook / Instagram @onnenpussi 

Onnenpussin tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Kaunismaan  Tila

Kaunismaan tila

Kaunismaan tila Sorsakoskella, Leppävirralla on monipuolinen lammastila. Tilalla kasvatetaan suomenlampaita, joiden villan monet värisävyt, pehmeys ja kihara ovat edukseen lankoina ja taljoina. Suomenlammas on hitaasti kasvava rotu, joten suomenlammaskaritsa ei rasvoitu yhtä nopeasti kuin liharotuiset. Liha on siten vähärasvaista, miedonmakuista, hienosyistä ja mureaa. Suomenlammas laiduntaa tehokkaasti luonnonlaitumia ja hoitaa siten luonnon monimuotoisuutta. 
 
Tilamme pihapiirissä on vanhasta vilja-aitasta remontoitu Tilapuoti, joka on auki sopimuksen mukaan. Meiltä löytyy lampaan- ja karitsanlihaa, kuten palvia, grillimakkaraa, raakamakkaraa, kebabia, jauhelihaa ja vaikkapa kuutioitua paistia pakasteena. Valikoima vaihtelee hiukan sesongin mukaan. Myymme tuotteitamme myös REKO-lähiruokapiireissä Kuopiossa, Siilinjärvellä, Leppävirralla, Varkaudessa, Pieksämäellä ja Juvalla. Leppävirralla Unnukassa lähituotemyymälä FarmiShopissa on meidänkin tuotteita myynnissä. 
 
Villat lajitellaan tilalla ja oman tilan villoista teetetään villalankoja maanläheisissä sävyissä Pirtin Kehräämöllä. Itse kasvivärjätyt langat täydentävät lankojen luonnonmukaisia sävyjä. Lampaantaljat ja istuinalustat ovat myös valikoimassa. Taljat esikäsitellään tilalla ja parkitaan alunaparkilla Suomessa, Rantasen Nahkajalostamolla. Pieni valikoima itse rasvaparkittuja, ekologisia lampaantaljoja on myynnissä.  
Erilaisia käsitöitä löytyy villasta ja taljasta, kuten vaikka tumppuja, pipoja, tossuja, taljatyynyjä ja tonttuja. Villiyrteistä tehtäviä tuotteita on myös myynnissä. Vaikkapa kuusenkerkkäsiirappia, pihlajansilmusiirappia, viherjauheita, yrttiteetä ja nokkosen siemeniä. 
 
Tilallemme voi tulla vierailemaan sopimuksen mukaan myös ryhmät. Erilaisia teemavierailuja voidaan järjestää, esim. villiyrtit, villan käsittely, kehräys, kasvivärjäys. Myös kurssien järjestäminen tilauksesta onnistuu.

Facebook @Kaunismaan tila @Kaunismaan tila käsityöt

Timo Satuli

Timo Satuli

Timo Satulilta saat hunajavalmisteet, villiyrttituotteet ja kynttilät, jotka valmistetaan alusta loppuun omilla tiluksilla Rautalammilla.

Satuli on tunnettu uniikkikuvioiduista kynttilöistään, jotka ovat aitoa käsityötä, ja ne eivät savuta tai valuta. Hunaja tulee omista mehiläisistä ja myös villiyrtit kerätään itse. Satulin valikoimaan kuuluu myös huulirasvat, pihka- ja muut voiteet.

Timo Satuli on tuttu toimija Kuopion torilta viimeisen kymmenen vuoden ajalta, ja myös muista tapahtumista ja markkinoilta.

BellaMiina Design

Bellamiina Design

Bellamiina design on pieni sisustus- ja käsityöalan yritys Etelä-karjalasta, joka valmistaa mm. pienen pieniä hyvän mielen pupusia, villaisia lumipalloja ja muita luonnonmateriaaleista valmistettuja kodin sisustustuotteita sekä tekstiilejä. Kaikki tuotteet ovat huolella ja rakkaudella suunniteltu ja itse käsinvalmistettu Lappeenrannassa, BellaMiinan omassa pajassa.

Instagram @bellamiinadesign

BellaMiina Design tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Paja Handcrafts

Paja Handcrafts


Pieni, yhden naisen kotipaja Siilinjärven Kuuslahdessa, joka valmistaa käsin valettuja läpivärjättyjä kynttilöitä, joissa on kauniit murretut värit. Löytyy niin jouluisia, kuin myös useita muita erilaisia ajattomampia malleja.

Kynttilöiden lisäksi löytyy myös polymeerimassasta ja uv-hartsista valmistettuja koruja, roikkuvia sekä nappikorvakoruja. Lävistävät osat koruissa ruostumatonta terästä.

Kaikki tuotteet valmistetaan suurella sydämellä!

Facebook/Instagram @pajahandcrafts

Paja Handcrafts tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

FRILLA

Frilla-värikästä villasta: uniikit huopatuotteet suoraan Savon 
sydämestä. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Kuopiossa.

www.frilla.fi

Instagram @frillafelt

Muotoiluhuone Tuokio

Muotoiluhuone Tuokio on pieni, reipas muotoiluyritys Raumalta. Tavoitteenamme on tuoda jokapäiväiseen arkeen hieman iloa ja piristystä värien, muodon ja pienen jujun kautta. Meiltä löydät iloisia koivuvanerikoruja ja asusteita sekä suloisia kodin piensisustustuotteita. Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa ja meille tärkeää on vastuullisuus, ympäristöystävällisyys, asiakaslähtöisyys ja kotimaisuus.

Meiltä sinulle, halauksen kera!

www.kauppatuokio.fi

Facebook/Instagram @muotoiluhuonetuokio

Muotoiluhuone Tuokion tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Nature Art

Nature art

Nature Art toteuttaa erilaisia kransseja, seinä- ja ovikoristeita sekä muita sisustustuotteita sisälle ja ulos. Tuotteissa käytetään luonnonmateriaaleja, lähiviljeltyjä kuivakukkia ja kierrätysmateriaaleja.

www.natureart.info

Facebook @Nature art

Instagram @nature_art_terhi_h

Teranmäen Paja

Teranmäen paja

Teranmäen Paja on toiminut vuodesta 2014 lähtien ja tuotteet ovat saaneet paljon suosiota ympäri Suomen. Teranmäen paja tarjoaa uniikkeja käsintaottuja koriste- ja käyttöesineitä, sekä suurempia rakenteita. Tuotteet valmistavat Jäppilässä toimiva taideseppä Tero Vepsäläinen käsityönä.

Lisäksi Teranmäen Pajan osastolle tulee pieni määrä Heilo handmade:in valmistamia koruja. Heilo Handmade on pieni käsityöpaja Jäppilästä, suoraan savon sydämestä, joka valmistaa käsin uniikkeja korva- ja kaulakoruja. Materiaalina toimii erittäin monimuotoinen polymeerimassa ja hartsi, missä vain mielikuvitus ja taivas on rajana. Luonnonmateriaaleina puolestaan käytetään poronsarvia ja kiehtovaa visakoivua. Dare to be different!

Facebook @taontapajaarcturus

Instagram @teranmaen_paja @heilohandmade

Daida Daiga Duu

Daiga Daiga Duu

Daiga Daiga Duu -mallisto sisältää hyväntuulisia kierrätyskankaisia pientuotteita. Värikäs tuotevalikoima on kasvanut pikku hiljaa vuodesta 2008 lähtien. Suunnittelun lähtökohtana on iloinen ilme, käytännöllisyyttä unohtamatta. 

Facebook @daigadaigaduu

Kallan eläinsuojelu ry
Pop-up joulumökki
ma-ke 11.-13.12.

Kallan esy on Pohjois-Savossa toimiva täysin vapaaehtoinen eläinsuojeluyhdistys. Pääasiallisena työnä on ottaa talteen kissapopulaatioita viranomaisten apuna, sekä auttaa erilaisissa huostaanotoissa. Kallan esy etsii myös koteja kissoille, jotka tarvitsevat uuden kodin, ja ottaa talteen vapaaehtoisesti luovutettuja kissoja. 

Kaikki kissat rokotetaan, sirutetaan, leikataan ja loishäödetään, ennen uuteen kotiin luovuttamista. Kallan esy antaa neuvoja ja lainaa esim. Loukkuja karkurikissoja varten. Kallan esy hoitaa myös luonnonvaraisia eläimiä. 

Joulutorilla myynnissä on sijaiskotien tekemiä tuotteita ja arpoja. Kallan esy:llä on myös pienkeräys -lupa. 
Pienkeräys 25.11.2023-25.2.2024
RA/2023/1427

Voit tukea toimintaa lahjoittamalla:

FI45 4600 0011 3374 62
Kallan eläinsuojelu ry 

Mobilepay 
13736

Varat käytetään ensisijaisesti yhdistyksen hallussa olevien eläinten eläinkääkäri- ja lääkekuluihin sekä muihin tarvittaviin hoitokuluihin. Toissijainen käyttötarkoitus on talteenottojen kulut, sekä ruoka- ja hiekkakulut. Keräys on voimassa 3kk tai kunnes 10 000e on täynnä.

Kallan eläinsuojelu ry 
Pop-Up Joulumökki
ma-ke 11.-13.12.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry
Pop-Up Joulumökki
to-pe 14.-15.12.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry

Kuopion yhdistyksen vapaaehtoiset keräävät yhdistyksen toimintaan varoja mm. järjestämällä
myyjäisiä ja osallistumalla erilaisiin tapahtumiin myymällä neulomiaan tuotteita / sukkia, lapasia
sekä muita kudonnaisia. Saadut varat käytetään kaikkein heikoimmassa asemassa olevien
lasten tukemiseen.

Yhdistyksen tarkoituksena ja päämääränä on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada
aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Erityinen huomio kohdistetaan kaikkein
haavoittavimmassa asemassa oleviin lapsiin. Lisäksi yhdistys edistää lasten osallisuuden
toteutumista.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry
Pop-Up Joulumökki 
to-pe 14.-15.12.

Savon Eläinsuojelu ry
Pop-Up Joulumökki
la-su 16.-17.12.

Savon Eläinsuojelu ry

Savon Eläinsuojelu ry on SEY:n pohjoissavolainen jäsenyhdistys. Yhdistyksen toimialue on Pohjois-Savo ja kotipaikkana Kuopio. Yhdistyksen tärkein tehtävä on vaikuttaa asenteisiin ja lisätä empatiaa eläimiä kohtaan. Kaikilla eläimillä on ihmiselle saadusta hyödystä riippumaton itseisarvo ja yhdistyksen tavoitteena on edistää jokaisen eläinyksilön hyvinvointia.

Joulutorilla myymme kalentereita, arpoja sekä joitain omia tuotteitamme. Otamme myös vastaan lahjoituksia kuten ruokaa kissoille, koirille ja luonnonvaraisille eläimille. Voit tuoda myös tavaralahjoituksia esim: käsitöitä myytäväksi, arpajaispalkintoja, eläinten tarvikkeita ja leluja, siivoustarvikkeita ja puhdistusaineita, puhtaita lakanoita, pipoja, vilttejä ja pyyhkeitä.

Savon Eläinsuojelu rahoittaa toimintansa jäsenmaksuilla ja lahjoituksilla. Voit tukea toimintaamme myös liittymällä jäseneksi. Tervetuloa juttelemaan, tukemaan ja tutustumaan toimintaamme!

Toimintaamme voit tukea lahjoituksella:
Tilinumero: FI49 5068 8520 0059 51
MobilePay: 85785

Savon Eläinsuojelu ry
Pop-Up Joulumökki
la-su 16.-17.12.

H.Halonen
Pop-Up Joulumökki
ke-to 20.-21.12.

H.Halonen tuo Kuopion Joulutorille myyntiin joulukuusia ja herkkuja joulupöytään.

H.Halonen
Pop-Up Joulumökki
ke-to 20.-21.12.

Pliide

Pliide

Pliide tarjoaa persoonallisia hyväntuulen tuotteita. Savolaislähtöinen yksinyrittäjä on villinnyt murremagneeteilla 25 paikkakuntaa. Tukku muitakin aiheita on tehty. Hauskat lausahdukset kerätään Facebookissa someväen kanssa keskustellen ja saattaa siinä tehdessä yhdellä sun toisella äänekäs hymykin päästä. Tekstejä on jo liki 500. 

Kuopion Joulutorilla on valikoima magneetteja, avaimenperiä, kirjanmerkkejä ja tietysti korviksia. Kun toisessa korvassa lukkoo Suattaapi olla, toisessa Suattaapi olla olemata ja siihen välliin tällää savolaisen piän, niin tarvinneeko enempiä selitellä?

Tutustu verkkokaupassa tarkemmin ja ota somet seurantaan!

www.pliide.fi
Facebook/Instagram @pliidefi

Pliide tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Kuopion 4H-yhdistys ry Pop-Up Joulumökki Ma-Ti 18.-19.12

Kuopion 4h-yhdistys ry pop-up joulumökki

Kuopion 4H-yhdistys ry on Kuopion alueella toimiva 4H-yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on tuottaa lasten- ja nuorten matalankynnyksen toimintaa. Lapsille on kerhoja, leirejä sekä teemapäiviä, nuorille toimintaryhmiä, työelämävalmiuksia lisääviä kursseja, työmahdollisuuksia ja yrittäjyyskasvatusta. 

Joulutorilla myymme itse tehtyjä jouluisia käsitöitä ja askarteluja, jotka on tehty kestävän kasvu -ajattelun mukaisesti. Rahoitamme nuorisotoimintaamme varainhankinnalla kuten myyjäisillä. Tervetuloa juttelemaan ja tutustumaan toimintaamme!

Kuopion 4H-yhdistys ry
Pop-Up Joulumökki 
ma-ti 18.-19.12