Kuopion Joulutori

Käsityöt ja lahjatavarat

Kaunismaan  Tila

Kaunismaan tila

Kaunismaan tila Sorsakoskella, Leppävirralla on monipuolinen lammastila. Tilalla kasvatetaan suomenlampaita, joiden villan monet värisävyt, pehmeys ja kihara ovat edukseen lankoina ja taljoina. Suomenlammas on hitaasti kasvava rotu, joten suomenlammaskaritsa ei rasvoitu yhtä nopeasti kuin liharotuiset. Liha on siten vähärasvaista, miedonmakuista, hienosyistä ja mureaa. Suomenlammas laiduntaa tehokkaasti luonnonlaitumia ja hoitaa siten luonnon monimuotoisuutta. 
 
Tilamme pihapiirissä on vanhasta vilja-aitasta remontoitu Tilapuoti, joka on auki sopimuksen mukaan. Meiltä löytyy lampaan- ja karitsanlihaa, kuten palvia, grillimakkaraa, raakamakkaraa, kebabia, jauhelihaa ja vaikkapa kuutioitua paistia pakasteena. Valikoima vaihtelee hiukan sesongin mukaan. Myymme tuotteitamme myös REKO-lähiruokapiireissä Kuopiossa, Siilinjärvellä, Leppävirralla, Varkaudessa, Pieksämäellä ja Juvalla. Leppävirralla Unnukassa lähituotemyymälä FarmiShopissa on meidänkin tuotteita myynnissä. 
 
Villat lajitellaan tilalla ja oman tilan villoista teetetään villalankoja maanläheisissä sävyissä Pirtin Kehräämöllä. Itse kasvivärjätyt langat täydentävät lankojen luonnonmukaisia sävyjä. Lampaantaljat ja istuinalustat ovat myös valikoimassa. Taljat esikäsitellään tilalla ja parkitaan alunaparkilla Suomessa, Rantasen Nahkajalostamolla. Pieni valikoima itse rasvaparkittuja, ekologisia lampaantaljoja on myynnissä.  
Erilaisia käsitöitä löytyy villasta ja taljasta, kuten vaikka tumppuja, pipoja, tossuja, taljatyynyjä ja tonttuja. Villiyrteistä tehtäviä tuotteita on myös myynnissä. Vaikkapa kuusenkerkkäsiirappia, pihlajansilmusiirappia, viherjauheita, yrttiteetä ja nokkosen siemeniä. 
 
Tilallemme voi tulla vierailemaan sopimuksen mukaan myös ryhmät. Erilaisia teemavierailuja voidaan järjestää, esim. villiyrtit, villan käsittely, kehräys, kasvivärjäys. Myös kurssien järjestäminen tilauksesta onnistuu.

Utuliini

UTULIINI

Utuliini on syksyllä 2020 perustettu yhden naisen yritys, jonka tarkoituksena on värittää suomalaisten koteja ja tuoda iloa ja ihanuutta heidän elämäänsä. Utuliinin valikoimaan kuuluu luontoaiheiset vanerikorut sekä paperituotteet kuten tarra-arkit, julisteet, vihkot ja kortit, joissa on kauniita väriyhdistelmiä. Tänä vuonna kauppaamme on lisätty myös ihanat kankaat! Kaikki tuotteet suunnittelee kuvataiteilija Ankku Höytö. Paperituotteet sekä vanerikorut valmistetaan Suomessa ympäristösertifioiduille materiaaleille.

Utuliinin tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

FRILLA

Frilla-värikästä villasta: uniikit huopatuotteet suoraan Savon 
sydämestä. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Kuopiossa.

www.frilla.fi

Lasipaja Sinisiipi

Lasipaja Sinisiipi

Lasipaja Sinisiiven upeat kotimaiset lasi- ja valopallot puhalletaan Ylöjärvellä Pirkanmaalla. Ainutlaatuiset lasityöt saavat uniikkia tunnelmaa kierrätyslasista ja jokainen teos on erilainen. Sinisiiven valopallot ovat saaneet kotimaisuuden osoituksena Avainlippu-merkin. 

Lasipaja Sinisiiven yrittäjä Minnan yksityisyrittäjyyden taustalla on omin sanoin vahinko. Metalliseppäopintojen aikana luokkaretkivierailulla Suomen ensimmäisessä lasinpuhaltamossa, retkellä mukana ollut isä oli kommentoinut tyttärelleen: “Susta tohon ammattiin ei ainakaan ole.” Vastaukseksi oli kuulunut “Katotaanko?”, ja tänään lasinpuhalluskokemusta on kertynyt yli 20 vuoden omassa pajassa. Elämä ei saa olla liian vakavaa ja hauskuus pitää näkyä elämässä ja työssä.

Lasipaja Sinisiiven tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

kaunist

Kaunist on keramiikka-artesaani Anna Kauniston käsialaa ja tuotteet syntyvät pääasiassa yksitellen 

dreijaamalla. Luonnonläheisyys on yrittäjän sydäntä lähellä ja täten toimiikin usein myös inspiraation lähteenä. Tuote kattaukseen kuuluu monipuolisesti erilaisia käyttö esineitä erilaisista mukeista ja kulhoista aina maljakkoihin, kynttilänjalkoihin ja kukkaruukkuihin. 

Kaunist-keramiikkaa löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

Daida Daiga Duu

Daiga Daiga Duu

Daiga Daiga Duu -mallisto sisältää hyväntuulisia kierrätyskankaisia pientuotteita. Värikäs tuotevalikoima on kasvanut pikku hiljaa vuodesta 2008 lähtien. Suunnittelun lähtökohtana on iloinen ilme, käytännöllisyyttä unohtamatta. 

Arjen Ilot

arjen ilot

Olemme vuonna 1986 perustettu pieni perheyritys Tampereelta. Suunnittelemme ja valmistamme itse myytävät tuotteet ja pääasiallisena raaka-aineena käytämme kotimaista lämpökäsiteltyä koivua sekä kotimaista ohutvaneria.

Nature Art

Nature art

Nature Artin tuotteissa käytetään luonnonmateriaaleja, lähiviljeltyjä kuivakukkia ja kierrätysmateriaaleja.

www.natureart.info

Seri Virtanen

Seri Virtanen

Puuseppää aina tarvitaan!
KOTISEN puuseppä on puumalalainen Seri Virtanen, pitkän kokemuksen omaava monitaitaja,
jolla on puuta jo toisessa polvessa. KOTISEN myymälästä löydät hänen valmistamiaan joka
talouden puisia pienesineitä.

Tundra Natural – käsintehty suomessa ja savon sydämessä

Tundra natural

Käsintehty Suomessa ja Savon sydämessä
Tundra Natural -tuotemerkki ja sen takana oleva yritys VersoGrow on perustettu 2016, ajatuksenaan yhdistää pohjoisen uniikit luonnontuotteet suomalaiseen designiin ja käsityöhön. Alkujaan Lapissa idean saanut yritys, joka on aidosti arktinen juuriltaan, valmistaa saippuoita ja kylpytuotteita nykyisin pienessä pajassaan Siilinjärvellä. Kaikki tuotteet ovat Avainlippu -merkin saaneet. 
 
Luonnollista luksusta kotiin ja kylpyyn 
Tundra Natural -tuotteet ovat puhtaasti suomalaisia, ekologisia saippua- ja kylpytuotteita, jotka ovat käytännöllisiä lahjaideoita itselle ja ystäville. Perinteisellä menetelmällä käsintehdyt luonnonsaippuat ja shampoot samalla kosteuttavat ihoa ja hoitavat hiuksia ja päänahkaa. Yrttikylvyt rentouttavat mieltä ja virkistävät kehoa. Saippuat valmistetaan käsin omassa pienessä pajassa suurella sydämellä. Yrtit on poimittu omasta metsästä sekä loput hankittu suomalaisilta poimijoilta tai viljelijöiltä.  
 
Kauneutta luonnosta 
Haluna oli kunnioittaa luontoa raaka-aineiden valinnassa, käyttää pohjoisen kasveja ja vieläpä tuoda kauneutta kotiin ja luksusta kylpyyn. ”Olen myös aina ihaillut luonnon kauneutta, sellaisena kuin se on, ja siksi halusin tuoda sen myös tuotteisiini ja pakkauksiini.  Ja mikä tärkeää, ympäristöystävällisistä tuotteista voi nauttia hyvällä omalla tunnolla ja antaa toisillekin lahjaksi.”  

https://www.tundranatural.fi/

Tundra Natural tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Nordic Creations

Nordic creations

Ranskalainen Virginie Fruchart miehineen matkaili Suomessa useana vuonna, he ihastuivat maahamme ja muuttivat Kiukaisiin. Virginie valmistaa yrityksessään Nordic Creations luonnon innoittamia puutuotteita suomalaisesta koivusta. Hän sahaa tuotteet yksitellen kuviosahalla ja vaikka aiheet sekä kuviointi ovat saman henkisiä, ei kahta samanlaista tuotetta ole. 

Nordic Creations seinäkellot löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

Marjaana Niskanen

Marjaana Niskanen

Marjaana Niskanen on elämänveikeyttä sekä arjen kauneutta rakastava yritys. Valikoima koostuu kodin käyttö- ja somistetuotteista, jotka tuovat hymyn kasvoillesi. Tuotteet valmistuvat Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippu sekä Design From Finland merkit. Graafisen pelkistetyt tuotteet sopivat tyyliltään monenlaiseen elämänmenoon ja kutkuttelevat muistoja hetkistä ilon ja lempiasioiden äärellä. 

marjaana niskanen -tuotteet löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

https://marjaananiskanen.fi/

Taitajapuoti Terttu

TaitajaPuoti Tertun ideana on saattaa yhteen käsityön ja taiteen ystävät, tekijät ja asiakkaat. Taitajapuoti
Terttu sai alkunsa useamman käsityöalan yrittäjän tarpeesta itselle mielekkääseen myyntikanavaan. Niinpä sellainen päätettiin luoda itse. TaitajaPuoti Tertussa onkin laajasti erilaisia käsityön ja taiteen osaajia.

TaitajaPuoti Tertun löydät osoitteesta www.taitajapuotiterttu.fi

TaitajaPuoti Terttu
Pop-up Joulumökki
ke-to 14.-15.12.

Saimas Spinnery

Saimas SPINNERY

Saimas Spinnery on Puumalaan avautunut kehräämö, joka työstää eri tyyppistä villaa moderneilla kehruukoneilla. Kehräämö toimii aurinkoenergialla ja se on tehnyt Hiilineutraali tekstiiliala 2035- sitoumuksen. 

Saimas Spinneryn langat löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

OUTI PIIROINEN

Olen kuvataiteilija ja taidegraafikko pienestä pohjoiskarjalaisesta kylästä. Kotia ympäröivät luonto ja rauha ovat taiteeni loputon inspiraation lähde. Taide on minulle ensisijaisesti keino jäsennellä ajatuksiani ja ottaa kantaa ajan ilmiöihin. Viime vuosina olen toistuvasti käsitellyt suomalaisuutta ja ihmisen luontosuhdetta. Raskaat ja vakavat pohdinnat kaipaavat työskentelyyn myös vastapainoa kevyemmästä aihemaailmasta, ja silloin piirrän ja maalaan lähiympäristöni aitoja suomalaisia kotieläimiä, ja salaa haaveilen omistavani ne. 

Outi Piiroisen taidetta löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

www.outipiiroinen.com

Candavon

Candavon

Kaikki CANDAVON-tuotteet ovat kotimaisia, käsintehtyjä ja tekijän omaa designia ellei toisin ole mainittu. Saippuat ja palashampoot ovat täysin kasvipohjaisia poislukien maito-, ja hunajasaippuat. Kynttilöistä osa on parafiinia, pieni osa steariinia ja osa taas kasvipohjaisia kuten soija- ja oliivisteariinivahoja. Tähän listaan lisätään vielä mehiläisvaha, joka on ihan oma lajinsa. 

CANDAVON-kynttilät löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

https://www.candavon.fi

Pönttöneuvos
Pop-Up Joulumökki 9.-13.12.

PÖNTTÖNEUVOS

”Ylen kampanja miljoona linnunpönttöä oli lähtölaukaus aloittaa kestävien ja laadukkaiden pönttöjen valmistus ja myynti. Lintupönttö on kaikille tuttu suomalainen perinnetuote, jonka lähes jokainen meistä on joskus tehnyt tai osaisi tehdä”, toteaa valmistaja Harri Tuomi.

Mallisto on vuosien mittaan laajentunut käsittämään liki neljäkymmentä eri mallia. Mukana on myös esimerkiksi pölyttäjien, lepakoiden ja siilien kortteerit. Ja tietysti nyt myynnissä olevat sesonkituotteet kuten ruokinta-automaatit, ravintelit linnuille ja oraville. Lintupönttöjä on toki myös myynnissä ja niitä voi antaa lahjaksi tai asentaa pihapuihin, sillä linnut mielellään yöpyvät talvella niissä.

Mikäli arvostat tuotteiden helppokäyttöisyyttä ja pitkää kestävyyttä, niin tule tapaamaan pönttöneuvosta tai ota yhteyttä ja saamme pönttöasiasi kuntoon – sillä se on lintujen ja luonnon parhaaksi.

Pönttöneuvos
Pop-up Joulumökki
pe-ti 9.-13.12.

taponero.fi

Varsinais-Suomen Marttilassa, 100% luonnon raaka-aineista valmistetu hoitovoiteet: Kuusenpihka-, Pihka-terva-, Pakuri-, Kehäkukka-, Mesiangervo-, Inkivääri-MSM-hoito-, Lämmittävä jalka-, Viilentävä jalka-, Hunajainen ja Antiseptinen voide, palashampoot, -saippuat ja öljyt: Kaura-, Argan- ja Fluffyöljy. 

www.taponero.fi 

Savipaja Tuliaistupa

Savipaja Tuliaistupa

Savipaja Tuliaistupa valmistaa Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa yksilöllisiä pitsikeramiikkatuotteita. Yrityksen valikoimaan kuuluu sekä käyttö- että koristekeramiikkaa, mm. kynttilälyhtyjä, valaisinsarjoja, hunajapurkkeja sekä pieniä koriste-esineitä vaikkapa joulukuuseen ripustettavaksi. 

Savipaja Tuliastuvan keramiikkaa löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

http://tuliaistupa.fi/

Matti Mattsson

Matti mattsson

Matti Mattsson on kuningaskierrättäjä ja kierrättäjien kuningas. Viepä hänelle minkä vain käytöstä poistetun tavaran, niin hän taikoo siitä jotain mukavaa. Kuopiolaiset ovat saattaneet bongata Matin soutelemassa hienolla puuveneellään tai takomassa Workshopissaan Kuopion Korttelimuseossa, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen taikakammio. 

Matti Mattssonin tuotteisiin voit tutustua myös KOTINEN-lasikonttimyymälässä. 

Pliide

Pliide

Pliide tarjoaa persoonallisia hyväntuulen tuotteita. Savolaislähtöinen yksinyrittäjä on villinnyt murremagneeteilla yli 20 paikkakuntaa paikallislehtiä ja radiota myöten. Tukku muitakin aiheita on tehty. Homman hauskuus on yhdessä tekeminen. Facebookissa kerätään lausahdukset ja enemmistön tykkäämät pääsevät magneettisarjaksi. Tekstejä löytyy nyt jo reilusti yli 400. Eikä tämä luonnollisesti magneetteihin jäänyt – muitakin tuotteita on saatavilla. 

Kuopion Joulutorilla on tarjolla magneetteja, kirjanmerkkejä, avaimenperiä ja korviksia eri tekstivaihtoehdoilla. Mukana on tekstejä Kuopio-sarjasta ja vähän Joensuun ja Kajjjaanin suuntaankin on menty. Muissa aiheissa piisaa hauskuutta sananmuunnoksista siinä missä dekkareiden ystävien mustaa huumoriakin on viljelty. Korviksissa aina hilpeyttä herättävä Suattaapi olla – Suattaapi olla olemata. Siihen välliin kun tällää savolaisen piän, niin tarvinneeko enempiä selitellä?   

Tutustu verkkokaupassa tarkemmin ja ota somet seurantaan!

https://www.pliide.fi/ 
https://www.facebook.com/pliidefi 
https://www.instagram.com/pliidefi 

Pliide tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Timo Satuli

Timo Satuli

Timo Satulilta saat hunajavalmisteet, villiyrttituotteet ja kynttilät, jotka valmistetaan alusta loppuun omilla tiluksilla Rautalammilla.

Satuli on tunnettu uniikkikuvioiduista kynttilöistään, jotka ovat aitoa käsityötä, ja ne eivät savuta tai valuta. Hunaja tulee omista mehiläisistä ja myös villiyrtit kerätään itse. Satulin valikoimaan kuuluu myös huulirasvat, pihka- ja muut voiteet.

Timo Satuli on tuttu toimija Kuopion torilta viimeisen kymmenen vuoden ajalta, ja myös muista tapahtumista ja markkinoilta.

Harri Syrjänen

Kultaseppämestari Harri Syrjäsen koruissa huumori on usein läsnä: koru voi syntyä sanonnasta: ”Jos lehmät lentäis” tai ”Pupu pöksyssä”. Toisaalta vakavammissa töissä, esim: ”Puunhalaajassa” löytyy kantaaottavuuttakin. Harri tunnetaan myös taidokkaista nahasta valmistetuista olkalaukuista, joita on ollut tuotannossa jo 70-luvun alusta. Vuosi 2022 onkin Harrin juhlavuosi, sillä hänellä on yli 50 vuotta käsityöläisyyttä takana! Monilahjakkuus jos mikä! 

Harri Syrjäsen tuotteet löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

Kuopion Pelastakaa Lapset ry
Pop-Up Joulumökki 19.-20.12.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry

Kuopion yhdistyksen vapaaehtoiset keräävät yhdistyksen toimintaan varoja mm. järjestämällä
myyjäisiä ja osallistumalla erilaisiin tapahtumiin myymällä neulomiaan tuotteita / sukkia, lapasia
sekä muita kudonnaisia. Saadut varat käytetään kaikkein heikoimmassa asemassa olevien
lasten tukemiseen.

Yhdistyksen tarkoituksena ja päämääränä on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada
aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Erityinen huomio kohdistetaan kaikkein
haavoittavimmassa asemassa oleviin lapsiin. Lisäksi yhdistys edistää lasten osallisuuden
toteutumista.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry
Pop-Up Joulumökki 
ma-ti 19.-20.12.

Savon Eläinsuojelu ry
Pop-Up Joulumökki
pe-su 16.-18.12.

Savon Eläinsuojelu ry

Savon Eläinsuojelu ry on SEY:n pohjoissavolainen jäsenyhdistys. Yhdistyksen toimialue on Pohjois-Savo ja kotipaikkana Kuopio. Yhdistyksen tärkein tehtävä on vaikuttaa asenteisiin ja lisätä empatiaa eläimiä kohtaan. Kaikilla eläimillä on ihmiselle saadusta hyödystä riippumaton itseisarvo ja yhdistyksen tavoitteena on edistää jokaisen eläinyksilön hyvinvointia.

Joulutorilla myymme kalentereita, arpoja sekä joitain omia tuotteitamme. Otamme myös vastaan lahjoituksia kuten ruokaa kissoille, koirille ja luonnonvaraisille eläimille. Voit tuoda myös tavaralahjoituksia esim: käsitöitä myytäväksi, arpajaispalkintoja, eläinten tarvikkeita ja leluja, siivoustarvikkeita ja puhdistusaineita, puhtaita lakanoita, pipoja, vilttejä ja pyyhkeitä.

Savon Eläinsuojelu rahoittaa toimintansa jäsenmaksuilla ja lahjoituksilla. Voit tukea toimintaamme myös liittymällä jäseneksi. Tervetuloa juttelemaan, tukemaan ja tutustumaan toimintaamme!

Toimintaamme voit tukea lahjoituksella:
Tilinumero: FI49 5068 8520 0059 51
MobilePay: 85785

Savon Eläinsuojelu ry
Pop-Up Joulumökki
pe-su 16.-18.12.