Kuopion Joulutori

Vaatteet ja asusteet

Roosan

ROOSAN on kokkolalainen yhden naisen yritys, joka valmistaa käsityönä uniikkeja hiusasusteita sekä korvakoruja. Valikoimasta löytyy herkullisen värikkäitä asusteita niin arjen iloksi kuin juhlaankin. 

https://roosan.fi

ROOSAn tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

TIIKU

tiiku

TIIKU on kotimainen vaatebrändi, joka valmistaa vastuullisesti kauniita ja ajattomia vaatteita. Materiaaleina käytetään pääasiassa GOTS-sertifioitua puuvillaa, pellavaa ja mulesing-vapaata merinovillaa. Tuotteet valmistetaan Kuopiossa omassa ompelimossa tai tarkoin valituissa yhteistyöompelimoissa Suomessa. TIIKUlle on myönnetty Avainlippu. 

Tiikun tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Made by Hannele Rusila

Made by Hannele Rusila

Mie olen Hannele Rusila ja koska valmistan kaikki tekstiilini itse, on yritykseni nimi Made by Hannele Rusila. Tykkään kutomisesta ja usein myös ompelen. Perinnehenkisyys on mukana tekstiileissäni – joskus toki täytyy irrotella myös väreillä ja pinnoilla. 

Kudoin pitkään vanhoilla sähköisillä kutomakoneilla, mutta sitten miusta tuli vanhempi ja palasin kangaspuiden pariin. Nyt teen erilaisia tekstiilejä pieninä sarjoina sekä perinnehenkisiä asuja. Made by Hannele Rusila tuotteet löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä 

www.hannelerusila.fi

IHANIA

Ihania on lahtelainen ompelimo, jossa on valmistunut käsityönä asusteita ja muita ihanuuksia vuodesta 2016 Sari Väisäsen käsissä. Tuotevalikoimaan kuuluu erilaiset pannat, pipot, turbaanit ja muut kauden asusteet. 

Ihanian maailmaan pääset tutustumaan osoitteessa www.ihania.fi 

IHANIAn tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Henkinen Kovis

Henkinen Kovis

Henkinen Kovis Oy on yhden naisen kuopiolainen yritys. Joulutorilla myynnissä olevat upeat hiuspannat ja asusteet ovat viimeistä kertaa myynnissä; kun yrityksen toimintaa muokataan ja tuotemyynti päättyy kokonaan. Varmista siis itsellesi joulukauden kaunein ”kruunu” tai vaikkapa glitterinhohtoinen laukku!

http://www.henkinenkovis.fi

Henkinen Kovis -tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

JAANA HUHTANEN DESIGN

Jaana Huhtanen Design on vuodesta 1999 neuleiden ystäviä palvellut yritys. Valikoimista löydät mm. lämpimiä merinovillasukkia, iloisen värisiä puuvillasukkia, oversize merinovillapipoja ja -huiveja sekä uuden sukkaohjekirjan; Villasukkia ja värssyjä. Ekologisuus- ja vastuullisuusarvot ohjaavat vahvasti toimintaa, mistä merkkinä ovat muun muassa Suomalaisen Työn Liiton myöntämät Design from Finland- ja Avainlippu-tunnukset. Motto: ”Haluan tuottaa ihmisille iloa hauskoilla malleillani laadusta ja kotimaisuudesta tinkimättä” 

Jaana Huhtanen Design -sukat löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä.

KäsityöKaipainen

KäsityöKaipainen – Handmade in Kuopio

Korut ja asusteet arkeen ja juhlaan, vaihtelevin kokoelmin. Materiaaleina käytetään muun muassa ruostumatonta terästä, koivuvaneria, hartsia ja polymeerimassaa.

KäsityöKaipaisen tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

Koi Design

Koi Design

Koi Design on 2015 Oulun seudulla perustettu yhden naisen korualan yritys.

”Käsillä tekeminen ja yksilölliset korut ovat työni ja intohimoni. Riemukkaan värisistä puuhelmistä muotoilen näyttäviä koruja tyylikkääseen arkeen sekä säihkyviin juhlahetkiin. Puu on kaunis luonnonmateriaali, joka viimeistelee ajattoman tyylin. Värivaihtoehtoina ovat kaikki sateenkaaren värit. Mikä on sun lempparisi?”

Herkkuväreihin pääset tutustumaan: www.koidesign.fi

Koi Design tuotteet löydät joulutorin Herkku & Lahja -lasikonttimyymälästä.

sLotta -korut

sLotta -korut

Olen riihimäkeläinen, juuri eläkkeelle jäänyt entinen toimittaja. Jo kauan sitten villiinnyin tekemään koruja metsistä, niityiltä ja puutarhoista löytämistäni luonnon antimista. Nykyään minulla on pieni yritys, sLotta-korut. Teen luontokoruja kivikoviksi kuivaamistani marjoista, kukkien siemenkodista, tammenterhoista, pikkuruisista kävyistä, lehmuksen pähkylöistä, siemenistä, oravansyömistä kuusenkävyistä jne. sLotta-koruja luontoystävällisempiä koruja on vaikea edes kuvitella. Niiden motto on: Kompostoi, kun kyllästyt! 

Slotta-korut löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

Helsingin Olkain

Helsingin olkain

Helsingin Olkain Oy valmistaa omalla työhuoneella Keravalla laadukkaita henkseleitä, vöitä, korvalappuja ja tilaustöitä niin yrityksille kuin yksityisillekin asiakkaille. Meiltä löytyy ratkaisu ongelmaan kuinka saada housut pysymään ylhäällä liikkuessa, kumarrellessa ja silloin, kun taskuissa on  painavampaa tavaraa. Laajasta valikoimasta löytyvät sekä värikkäät henkselit että erilaiset kuviolliset ja harrasteaiheet, perinteiset nappiolkaimet, lukolliset henkselit sekä juhlavammat olkaimet. Nahkavöissä käytämme laadukasta aitoa nahkaa. Kaikilla tuotteillamme on Avainlippu-tunnus merkkinä kotimaisesta valmistuksesta.

Helsingin Olkaimen olkaimet löydät KOTINEN-lasikonttimyymälästä. 

StyleOne

StyleOne

StyleOne:n yrittäjä Mia on kotoisin Asikkalasta on kierrellyt ympäri Suomen myymässä villatuotteitaan eri toreilla ja markkinoilla. Villatuotteista villahousut-, paidat ja sukat ovat aitoa kotimaista villaa. Muiden laadukkaiden villatuotteiden, kuten alpakan ja angoran, maahantuontia Mia hoitaa kotimaisten tuotteiden ohella. Toreja ja markkinoita kierrellen yrittäjänä pääsee matkustamaan ja tapaamaan uusia ihmisiä, se on täällä mukavinta!

SUKKAMUMMO

Kuopion torillakin tuttuna torimyyjänä ollut Helena valmistaa omin käsin ja laatua vaalien villasta kudottuja villasukkia, lapasia ja kynsikkäitä lapsille ja aikuisille. Lisäksi Joulutorilla on tarjolla patalappuja ja muita jouluaiheisia käsitöitä. Villatuotteissa Helena suosii sellaisia materiaaleja, jotta tuotteiden konepesu on mahdollista. 

Käsityöt Helena aloitti jo lapsena oman perheen maatilalla lampaita kerien. Lampaiden villa lähetettiin Pirtin kehräämölle ja postissa kulkeutui uudet villalangat suoraan kotiin neulottaviksi. Innokkuus käsitöihin ja eläkeiän vapaus saavat Helenan pitämään yrittäjyyttä yllä, “Sukkamummona” leikillisesti sanoen. 

Linella

Aidot lampaanvillatossut tuovat lämpöä ja mukavuutta jaloille. Niiden pohjassa olevat liukuesteet lisäävät käyttöturvallisuutta. Monet tutkimukset ovat osoittaneet myös lampaanvillan terveyshyödyt.

Lampaanvilla sisältää kuitua joka parantaa verenkiertoa ja mikroverenkiertoa joka puolestaa auttaa vähentämään mm. nivelkipuja ja lihasjännitystä. Perheyritys Linella Oy myy laadukkaita lammastossuja Kuopion joulutorilla. Valikoimissa uusi malli perinteisen varrellisen ja pistokas -mallin lisäksi.  Näitä tossuja käyttämällä voi pienentää huoletta lattialämmitystä pienemmälle ja näin säästää energiaa.