Kuopion Joulutori

Vaatteet ja asusteet 2021

Roosan

ROOSAN valmistaa uniikkeja makrameehiuspantoja, korvakoruja sekä muita asusteita. Valikoimasta löytyy herkullisen värikkäitä asusteita niin arjen iloksi kuin juhlaankin.

https://roosan.fi

Roosan tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

Luppaset

Luppaset on kuopiolainen rohkean leikkisä brändi, jonka mallistot ommellaan omassa ompelimossa piensarjoina.

Se vie sinut satumaailmaan, jossa seikkailevat niin puput kuin supersankaritkin. Oivaltavat ja tyylikkään leikkisät tuotteet ihastuttavat jokaista, iästä riippumatta. Hyppää sinäkin mukaan seikkailuun!

www.luppaset.com

Luppasten tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

Made by Hannele Rusila

Made by Hannele Rusila

Made by Hannele Rusila on yhden naisen kudonta-alan yritys Pohjois-Karjalasta. Yritys on toiminut reilut 20 vuotta ja valmistaa sisustus- ja asustetekstiilejä kangaspuilla sekä teollisuuskudontakoneella.

Tuotevalikoimaan kuuluvat pellavaiset kylpy- ja käsipyyhkeet, laudeliinat sekä kaita- ja pöytäliinat. Valikoimassa on myös alpakanvillasta kudottuja shaaleja ja huiveja. Yrittäjä käyttää mielellään perinteisiä kuoseja pohjana tuotesuunnittelussa. Kudonnaisten lisäksi hän valmistaa perinnehenkisiä kansanasuja: miesten paitoja sekä sarafaaniasuja ja Kurtkia naisille.

www.hannelerusila.fi

KOTINEN-lasikonttimyymälästä löydät kymmenen käsityöyrittäjän valmistamia tuotteita. Yrittäjät ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tuotteiden laatutaso on korkea. Tuotteita yhdistää myös se, että ne eivät ole pelkästään esineitä, vaan niillä on vankat juuret suomalaisuudessa. KOTINEN on aidosti KOTImaiNEN!

Hannele Rusilan tuotteet löydät KOTISEN myymälästä (lasikonttimyymälä) nro 16

IHANIA

Ihania on lahtelainen ompelimo, jossa on valmistunut käsityönä asusteita ja muita ihanuuksia vuodesta 2016 Sari Väisäsen käsissä. Tuotevalikoimaan kuuluu erilaiset pannat, pipot, turbaanit ja muut kauden asusteet.
Kuopion torilta voit ostaa ne ihanat tonttulakit koko perheelle.

Ihanian maailmaan pääset tutustumaan osoitteessa www.ihania.fi

IHANIAn tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

Henkinen Kovis

Henkinen Kovis

Henkinen Kovis Oy on Henni Kinnusen perustama valmennusyritys, joka tarjoaa life coaching -palveluja ja erikoistuuparantamaan ihmisten itsetuntoa ja positiivisempaa elämänasennetta erilaisten helppojen ajatustyökalujen avulla! Henni on myös Ihmeenkulman toinen yrittäjä ja hänen tuotevalikoimaansa kuuluvat upeiden hiuspantojen lisäksi myös pieni vaatemallisto. Vaatteiden materiaali on 100% kierrätettyä Pure Waste puuvillaa ja polyesteriä.

http://www.henkinenkovis.fi

Henkinen Kovis tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

TaavaNainen

TaavaNainen

TaavaNainen on yhden naisen, Taavan, käsityöyritys Hakaniemen kauppahallissa Helsingissä. Kuopion Joulutorille Taava on tuonut tarjolle tämän talven ykkösasusteenakin pidettyjä merinovillaisia pantoja eri väreissä, CE-merkillä hyväksyttyjä erilaisia heijastimia, ja kaulureita. Kaikki upeat työt tehdään omin käsin laadukkaista materiaaleista. 

Taava on tehnyt käsitöitä lapsesta saakka, ja on toiminut 16 vuotta yrittäjänä, joista kokopäiväisesti 8 vuotta. Käsityöyrittäjälle työn parhautta on kun jokainen päivä on erilainen ja saa tavata uusia ihmisiä.

www.taavanainen.fi

TaavaNaisen tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 17

Käsityö Kaipainen

KäsityöKaipainen – Handmade in Kuopio

Koruja ja asusteita arkeen ja juhlaan, vaihtelevin kokoelmin. Materiaaleina käytetään muun muassa ruostumatonta terästä, koivuvaneria, hartsia ja polymeerimassaa.

Käsityö Kaipaisen tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

Koi Design

Koi Design on 2015 Oulun seudulla perustettu yhden naisen korualan yritys.

”Käsillä tekeminen ja yksilölliset korut ovat työni ja intohimoni. Riemukkaan värisistä puuhelmistä muotoilen näyttäviä koruja tyylikkääseen arkeen sekä säihkyviin juhlahetkiin. Puu on kaunis luonnonmateriaali, joka viimeistelee ajattoman tyylin. Värivaihtoehtoina ovat kaikki sateenkaaren värit. Mikä on sun lempparisi?”

Herkkuväreihin pääset tutustumaan: www.koidesign.fi

Koi design tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

StyleOne

StyleOne

StyleOne:n yrittäjä Mia on kotoisin Asikkalasta on kierrellyt ympäri Suomen myymässä villatuotteitaan eri toreilla ja markkinoilla. Villatuotteista villahousut-, paidat ja sukat ovat aitoa kotimaista villaa. Muiden laadukkaiden villatuotteiden, kuten alpakan ja angoran, maahantuontia Mia hoitaa kotimaisten tuotteiden ohella. Toreja ja markkinoita kierrellen yrittäjänä pääsee matkustamaan ja tapaamaan uusia ihmisiä, se on täällä mukavinta!

StyleOne tuotteet löydät joulumyymälästä (lasikonttimyymälä) nro 19

Masuste

Masuste

Satu Masusteelta hei,

Tarinani alkoi innostuksesta luontoon, kierrätykseen ja tuunaukseen. Kun sitten kerran istahdin pihasaunan lauteille ja annoin ajatusteni lentää, hikipäässä unelmoin ja haaveilin; silloin saunanlauteilla syntyi Masuste. ”Pihasauna ei petä koskaan!”

Näin siis syntyi Masuste; tuotemerkki, jonka valikoimiin kuuluvat mm. käsintehdyt koristevyöt ja asusteet odottaville äideille ja vauvoille, sekä monenlaiset muut ihanat ja yksilölliset asusteet ihan jokaiselle.

Kaikki Masuste-tuotteeni ovat pääosin kierrätysmateriaaleista käsityönä valmistettuja yksilöllisiä tuotteita. Hyödynnän tuotteissani myös luonnosta saatuja materiaaleja. Omat kanat ja lampaat kantavat kortensa kekoon villoineen ja sulkineen. Kaikki tuotteet valmistan itse Joroisissa.

Terveisin,
Satu Antikainen
Masuste

www.masuste.fi 

Masusteen tuotteet löydät Joulutorin asuste&design myymälästä numero 18

Helena Veijalainen

Kuopion torillakin tuttuna torimyyjänä ollut Helena valmistaa omin käsin ja laatua vaalien villasta kudottuja villasukkia, lapasia ja kynsikkäitä lapsille ja aikuisille. Lisäksi Joulutorilla on tarjolla patalappuja ja muita jouluaiheisia käsitöitä. Villatuotteissa Helena suosii sellaisia materiaaleja, jotta tuotteiden konepesu on mahdollista. 

Käsityöt Helena aloitti jo lapsena oman perheen maatilalla lampaita kerien. Lampaiden villa lähetettiin Pirtin kehräämölle ja postissa kulkeutui uudet villalangat suoraan kotiin neulottaviksi. Innokkuus käsitöihin ja eläkeiän vapaus saavat Helenan pitämään yrittäjyyttä yllä, “Sukkamummona” leikillisesti sanoen. 

Helenan villasukat, lapaset ja kynsikkäät löydät Joulutori aukion keskikehältä

HiiA
Vanhasta uutta – kaunista kierrättäen

HiiA

Vanhasta uutta – Kaunista kierrättäen

HiiA tuotemerkin alle kuuluu paljon erilaisia, pääosin kierrätyskankaista tehtyjä tuotteita.

Hattuja, laukkuja, pussukoita ja muita asusteita. Mukaan mahtuu myös monenlaisia neuleita ja uusimpana luonnonväreillä värjätyistä langoista neulotut tuotteet. HiiAn tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki. 

Ennakkoon voit käydä tutustumassa: www.hiia.fi

HiiAn tuotteet löydät Joulutorin herkku&lahja myymälästä numero 17

Linella

Aidot lampaanvillatossut tuovat lämpöä ja mukavuutta jaloille. Niiden pohjassa olevat liukuesteet lisäävät käyttöturvallisuutta. Monet tutkimukset ovat osoittaneet myös lampaanvillan terveyshyödyt.

Lampaanvilla sisältää kuitua joka parantaa verenkiertoa ja mikroverenkiertoa joka puolestaa auttaa vähentämään mm. nivelkipuja ja lihasjännitystä. Perheyritys Linella Oy myy laadukkaita lammastossuja Kuopion joulutorilla. Valikoimissa uusi malli perinteisen varrellisen ja pistokas -mallin lisäksi.  Näitä tossuja käyttämällä voi pienentää huoletta lattialämmitystä pienemmälle ja näin säästää energiaa.

Linellan lampaanvillatossut löydät Joulutori aukion keskikehältä

MOKOMIA

Käsillä tekeminen on intohimoni, pakkomielteeni ja elämäntapani. Rakkaudesta lajiin syntyi oma tuotemerkkini mokomia, jonka nimi tulee suoraan rakkaiden lasteni etunimistä. Oikeastaan on vain ja ainoastaan lasteni ansiota, että olen aikoinaan saanut kipinän käsitöihin ja käsillä tekemiseen! Valmistan käsityönä kodin-/sisustustekstiilejä, kestotuotteita sekä korvakoruja. Ja välillä jotain muutakin ihanaa. Sisustaminen, kestävä kulutus ja korut inspiroivat ja innostavat minua ja koska en osannut päättää mihin keskityn, päätin keskittyä kaikkiin kolmeen.

Tuotteet valmistuvat sivutoimisesti päätyöni ohessa vapaa-ajallani, omassa työpajassani, omassa kodissani. Materiaaleina suosin luonnonmateriaaleja, pääosin pellavaa, puuvillaa ja nahkaa. Pyrin hyödyntämään tuotteissani osittain myös kierrätysmateriaaleja. Musta on ehdottomasti lempivärini ja lähes kaikista tuotteistani löytyykin mustaa yhdistettynä johonkin herkulliseen, kauniiseen väriin. Mokomia tarjoaa perinteisiä materiaaleja uudella, persoonallisen tyylikkäällä ilmeellä maustettuna! Eli toisin sanoen: ”Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain mustaa. Jotain ihanaa!”

Rakkaudella, mokomian Mia

http://www.mokomia.fi

Mokomian tuotteet löydät Joulutorin herkku&lahja myymälästä numero 17