Kuopion Joulutori

Kaunismaan  Tila

Kaunismaan tila

Kaunismaan tila Sorsakoskella, Leppävirralla on monipuolinen lammastila. Tilalla kasvatetaan suomenlampaita, joiden villan monet värisävyt, pehmeys ja kihara ovat edukseen lankoina ja taljoina. Suomenlammas on hitaasti kasvava rotu, joten suomenlammaskaritsa ei rasvoitu yhtä nopeasti kuin liharotuiset. Liha on siten vähärasvaista, miedonmakuista, hienosyistä ja mureaa. Suomenlammas laiduntaa tehokkaasti luonnonlaitumia ja hoitaa siten luonnon monimuotoisuutta. 
 
Tilamme pihapiirissä on vanhasta vilja-aitasta remontoitu Tilapuoti, joka on auki sopimuksen mukaan. Meiltä löytyy lampaan- ja karitsanlihaa, kuten palvia, grillimakkaraa, raakamakkaraa, kebabia, jauhelihaa ja vaikkapa kuutioitua paistia pakasteena. Valikoima vaihtelee hiukan sesongin mukaan. Myymme tuotteitamme myös REKO-lähiruokapiireissä Kuopiossa, Siilinjärvellä, Leppävirralla, Varkaudessa, Pieksämäellä ja Juvalla. Leppävirralla Unnukassa lähituotemyymälä FarmiShopissa on meidänkin tuotteita myynnissä. 
 
Villat lajitellaan tilalla ja oman tilan villoista teetetään villalankoja maanläheisissä sävyissä Pirtin Kehräämöllä. Itse kasvivärjätyt langat täydentävät lankojen luonnonmukaisia sävyjä. Lampaantaljat ja istuinalustat ovat myös valikoimassa. Taljat esikäsitellään tilalla ja parkitaan alunaparkilla Suomessa, Rantasen Nahkajalostamolla. Pieni valikoima itse rasvaparkittuja, ekologisia lampaantaljoja on myynnissä.  
Erilaisia käsitöitä löytyy villasta ja taljasta, kuten vaikka tumppuja, pipoja, tossuja, taljatyynyjä ja tonttuja. Villiyrteistä tehtäviä tuotteita on myös myynnissä. Vaikkapa kuusenkerkkäsiirappia, pihlajansilmusiirappia, viherjauheita, yrttiteetä ja nokkosen siemeniä. 
 
Tilallemme voi tulla vierailemaan sopimuksen mukaan myös ryhmät. Erilaisia teemavierailuja voidaan järjestää, esim. villiyrtit, villan käsittely, kehräys, kasvivärjäys. Myös kurssien järjestäminen tilauksesta onnistuu.

Facebook @Kaunismaan tila @Kaunismaan tila käsityöt